Hvidt kød vs. Red Meat

White kød er kontrasten til rødt kød, og det er også omtalt som lyst kød. Hvidt kød kan også henvise til lysere farvet kød, der kommer fra fjerkræ, som er forskellig fra den mørke kød af fjerkræ. Selvom den præcise definition af hvidt kød i høj grad afhænger af kultur, tid og sted, er det almindeligt enighed om, at hvidt kød består af kød som kanin og kylling. Kød, der kan betragtes rødt kød oftest kommer fra kødet af store pattedyr som fåre- og oksekød. Gæs og ænder kan også opfattes som rødt kød, men det er ved at ændre i branchen. I kampen mellem hvidt kød versus rødt kød, er der fordele og ulemper for begge.

Hvidt kød

Hvidt kød er bedst kendt som kød, der er magert, især i sammenligning med rødt kød. Det store punkt om hvidt kød er, at fedtindholdet er mindre sammenlignet med rødt kød. Kød traditionelt opfattes som hvidt (såsom kalvekød og endda lam) er blevet omklassificeret til rødt kød. En anden fordel ved at spise hvidt kød over rød kød, hvilket også er grunden til sundhedseksperter anbefale det over rødt kød, er det lavere antal kalorier, som den indeholder. Men forskellen i kalorier mellem hvidt kød og rødt kød er ikke så stor, at det helt vil ødelægge din talje, hvis du vælger at spise nogle rødt kød en gang imellem.

Red Meat

Rødt kød er offer for fordomme, der er blevet overdrevet til det punkt, hvor det er i dag noget stigmatiseret som en fødevare, der er forbundet med kræft og højere fedt og kalorieindhold. Mens spørgsmålet kræft afhænger af, hvad studerer man ser på, og den højere kalorieindhold er ikke så meget over hvide kød, er rødt kød har fordele, hvidt kød simpelthen mangler. For eksempel næringsstoffer zink, jern, thiamin og riboflavin (udover vitaminer B12 og B6) vises i meget større overflod i rødt kød. Desuden rødt kød er en stor kilde til muskel-bygning protein samt at det er den bedste kilde til antioxidant kaldet Alpha Lipoic syre. Alligevel har rødt kød været genstand for en lang række undersøgelser, der forbinder det til sundhedsproblemer end cancer, såsom kardiovaskulær sygdom og endda arthritis og hypertension.

Hvilken du skal vælge

Den nederste linje er, at uanset hvilken kød du spiser, kan du beskytte dig selv mod helbredsproblemer, hvis du spiser i moderate mængder. Mens hvidt kød ikke er bundet til så mange sundhedsproblemer som rødt kød er, betyder det ikke har mange af de fordele, du får i rødt kød, såsom vitaminer og mineraler. Så hvis du ønsker at få en dosis af næringsstoffer, bør du spise mere rødt kød, men gøre det på en måde, der kun er moderat.