Hver Sandwich du spiser gør dig Tættere på fedme

Tænk før du spiser din favorit burger eller sandwich igen. Forskere har fundet, at hver spist fastfood produkt gør vores BMI stiger med 0,03 point.

Hver Sandwich du spiser gør dig Tættere på fedme

Fra 1999 til 2008 er antallet af fast food måltider i den årlige kost en gennemsnitlig indbygger i et udviklet land steget fra 27 til 33. I samme periode, body mass index blandt beboerne i de 25 rigeste lande i verden er steget fra 25,8 til 26,4 i gennemsnit. Det betyder, at de fleste mennesker i disse lande, der allerede er overvægtige.

Forskerne fra University of California i Davis fandt, at med hver ny fastfood parabol (en sandwich, en burger eller en skive pizza) body mass index stiger med 0,03 point. Kategorien af ​​sund vægt omfatter mennesker, hvis BMI er mellem 18,5 og 24,9 point. Kategorien af ​​overvægtige mennesker er for dem, hvis BMI er i området fra 25 til 29,9. Endelig dem, hvis kropsmasseindeks er større end 30 anses for at være udsat for fedme.

Ifølge forfatterne kan myndighederne bremse (eller endda tilbage) fedmeepidemien ved at træffe foranstaltninger til at styre forbruget af fastfood. Overvågning er ikke kun i catering. Det er nødvendigt at ændre politikker vedrørende ernæring og næringsstoffer, landbrug, produktion, sundhed, sociale ydelser og uddannelse.

Forskere opfordrer regeringerne i de lande, der er hårdest ramt af fedmeepidemien at skabe økonomisk fordelagtige betingelser for virksomheder at sælge sund mad og strenge restriktioner for reklamer for fastfood.