Hvem er vores venner?

Forskere har kigget tæt på fænomenet kvindelig venskab og indberettet deres konklusion i en af de mest indflydelsesrige videnskabelige tidsskrift Science.

Hvem er vores venner?

Undersøgelsen omfattede kvinder i alderen mellem 25 og 35 år. Forskere opdagede, at mere end 70 procent af kvinderne mener, at et ægte venskab er, når du kan være dig selv med din ven.

Kvinder rapporterede også, at en sand ven er, hvem man kan stole på (36 procent af de adspurgte), og som du ikke behøver at forklare årsagerne bag din adfærd til (24 procent af de adspurgte). Forskere viste også, at kvinder generelt foretrækker alder jævnaldrende som venner og lang tid venskab. "Lang tid" varierede blandt kvinder i undersøgelsen fra 10 til 21 år afhængigt af alder gruppe respondenter.

Næsten 30 procent af kvinderne rapporterede deres venskaber blev bygget på arbejde, 40 procent i skolen og 32 procent på college. Adspurgt om underliggende venskab regler fleste kvinder navngivne at kunne understøtte følelsesmæssigt på dårlige tider og aldrig rode rundt med en vens partner.