Hvad skal du se efter, når de ansætter ledere

Hvad skal du se efter, når de ansætter ledere
Hvis du er involveret med at ansætte eller fremme folk i lederstillinger, er det vigtigt at vide, hvad man skal kigge efter, når du vælger folk til disse vigtige roller i din organisation.

Skill og personlighed

Når du vælger ledere, skal du kigge efter en kombination af dygtighed og personlighed. Hvem folk er - på deres kerne - er, hvad der vil afgøre, om de har succes som ledere. Færdigheder kan læres, men personlighed og attitude kan ikke læres. Mens tekniske færdigheder kan være det, der gør en person skiller sig ud som en ledelse kandidat, er det folk færdigheder, der vil afgøre, om de er i stand til at lykkes som ledere.

Personlighedstræk at kigge efter i ledende kandidater kan nævnes:

  • Ivrig efter at tage ansvar
  • Søger muligheder for at forbedre og vokse
  • Har en nøjagtig selvopfattelse
  • Åben for modtage feedback
  • Tilbyder konstruktiv feedback til andre
  • Selvmotiverende
  • Komfortabel at være rollemodel
  • Kan indrømme fejl og komme videre

Organisatorisk Fit

Inden det besluttes at sætte en person i en ledende rolle, er det afgørende at afgøre, om han eller hun er egnet til virksomhedens vision, værdier og kultur. Ansætte en person, der er en dårlig pasform til din virksomhed, der også har stærke lederskab træk kan være katastrofale. Efter alt, effektive ledere inspirere folk til at følge dem frivilligt. Nogen, der er ikke en egnet til din virksomhed kan føre dine medarbejdere i en retning, der er til skade for organisationen. Sørg for, at lederskab kandidater, du overvejer er mennesker, der udfører selv i overensstemmelse med virksomhedens værdier.

Mød Medarbejder Needs

Effektive ledere er i stand til at opfylde behovene for de ansatte, og endda villige til at sætte de ansattes behov over deres egne. Det betyder, at de har brug for at have stærke lyttefærdigheder og være åbne kommunikatorer, der har empati for andre mennesker og som ønsker at se andre lykkes. De har brug for at være fair, i stand til at træffe beslutninger, og konsekvent opføre sig som mennesker, der er værdig til respekt. De skal også vise respekt for deres medarbejdere - og til andre på alle niveauer i organisationen samt kunder og andre interessenter.

Vigtig afgørelse

Valg af kandidater til lederroller er en vigtig beslutning, som kan have en betydelig, langsigtet effekt på din virksomhed. Gør ikke forhastede beslutninger, i stedet tage sig tid til at identificere personer, som ikke kun har de nødvendige færdigheder til at udføre opgaven, men som også har den rigtige personlighed og tankegang at hjælpe med at flytte din organisation i retning af sine strategiske mål på lang sigt.