Hvad gør kvinder glade?

Ifølge statistikker, kvinder generelt føler sig glade oftere mænd. Forskerne amerikanske sagde, at de var i stand til at finde den genetiske basis for dette fænomen.

Hvad gør kvinder glade?

Deres arbejde blev offentliggjort af Fremskridt i Neuro-psykofarmakologi & Biological Psychiatry tidsskrift.

I pressemeddelelsen fra University of South Florida, at forskerne har identificeret et gen, der er ansvarlig for de forhøjede niveauer af neurotransmittere i den kvindelige hjerne. Forfatterne til undersøgelsen hedder det "det første gen af kvindelig lykke."

Det kaldes "kodende proteinet af monoaminoxidase A" (MAO-A). I hjernevævet, genet opdeler neurotransmittere og monoaminer (serotonin, dopamin og noradrenalin), kaldet "pleasure hormoner".

Forskerne studerede DNA af 193 kvinder og 152 mænd. Det blev konstateret, at kvinder med mindre aktive MAO-A-gener følte lykkeligste. Hvis kroppen havde to kopier af genet, de forstærkede følelsen af ​​lykke. Det viste sig, at hos mænd lykke ikke var forbundet med aktiviteten af ​​genet. Ifølge forskerne er den positive virkning af MAO-A i mænd blokeret af testosteron.

Ifølge lederen af ​​forskerholdet, professor Henian Chen fra University of South Florida, studere den genetiske natur af menneskelige sind betingelser, såsom en følelse af godt mod, glæde og harmoni skal fortsættes,. Efter hans mening kan disse data hjælpe til at forstå mekanismerne i forskellige psykiske lidelser.