Hvad er XML

Hvad er XML


"Hvad er XML?" kommer råbet fra webdesignere overalt. Komfortabel med mange års HTML, der har Web 2.0 revolutionen fortsætte med at ændre web-standarder kan være frustrerende. Væksten i medierne, CSS og mange andre nye teknologier gør det svært at følge med.

Hvad er XML? Og hvorfor?

XML står for Extensible Markup Language (spørgsmålet om, hvorfor det ikke er "EML" tabes til ether). Det er en måde at organisere information på en semantisk måde - det vil sige en måde, der er intuitivt at programmøren, designeren, og nogle gange endda slutbrugeren. Det besvarer nogle af de krav, som den bølge af data, meget af det personlige, der har dannet grundlag for web 2.0 oplevelse.

Hvad er XML godt for? Ved at sætte oplysningerne ind i en konkret og relevant ramme, er dataene kan adskilles fra den stil og interface, der anvendes til at få adgang til det. Det betyder, at når en bruger ser på en side på deres mobiltelefon de kun brug for at få oplysninger, der kan hurtigt og præcist blive sat på mindre skærm, mens en hjemmecomputer bruger med flere skærme kan få mere fuldstændige oplysninger lagt ud på skærmen i en æstetisk og effektivt design.

Cascading Style Sheets bruges ofte hånd med XML for at opnå dette, med et style sheet for hvert interface, alt tegning fra samme XML-dokument.

XML Document Type Definition

Her er et eksempel på et XML-dokument:

<? Xml version = "1.0"?> <Middag> <grøntsag> majs </ grøntsager> <kød type = "oksekød" cut = "HØJREB" kogte = "medium" /> <dessert> is </ dessert> < / aftensmad>

Ser man på dette, hvis nogen blev spurgt "hvad var til dessert?" ville det være forholdsvis nemt at opdage svaret. Desuden er det let at se, hvordan andre middage kunne tilføjes - hver med elementer af grøntsager, kød og dessert.

Men hvad er XML mest stærk fordel er, at det er strækbart. Dette betyder, at hvis der er en middag med en anden naturligvis - sige, en appetitvækker - det er let at tilføje dette på:

<? Xml version = "1.0"?> <Middag>
<Appetitvækker> fyldte svampe </ forretter>
<Grøntsag> majs </ grøntsager>
<Kød type = "oksekød" cut = "HØJREB" kogte = "medium" />
<Dessert> is </ dessert>
</ Aftensmad>

Der er nogle andre aspekter af koden for XML, som er illustreret ved dette lille eksempel.

  • XML-mærker er nødt til at være lukket, ligesom HTML-tags er, med en omvendt skråstreg (/), før det afsluttende tag.
  • Der kan være "tomme" elementer som "kød" ovenfor, givet attributter (i dette tilfælde form, klippe og kogte), som derefter blot endte med en omvendt skråstreg og carat (/>)
  • Alle de "børn" af et element (kaldet en "knude") skal være inden for de åbning og lukning tags af "forældre" node, ikke overlapper.
  • Mens hvert knudepunkt kan kaldes noget, kan det ikke begynde med et tal eller bogstaver XML. Så mens "XMLDefinition" ikke ville være tilladt, "WhatIsXML" ville være.

Hvad er XML, der er velformet?

Mens XML er uhyre fleksible med hensyn til indhold, syntaksen for en brugbar XML-dokument er meget strenge. Da data bliver mere og mere komplekse, og overordnede og underordnede knudepunkter har flere og flere elementer og attributter, kan det blive sværere og sværere at holde styr. Imidlertid bliver syntaks desto vigtigere derefter.

Grunden har at gøre med noget, der kaldes "parsing". Mens de anvendte ord for elementer er intuitiv for programmøren, til computeren er det blot endnu et stykke data. For at lade computeren let at behandle, hvordan alle de elementer, attributter og knuder forholder sig til hinanden, det har at bore ned forbi de lag af tags. Hvis et tag ikke er lukket korrekt, er der ingen måde, at programmet til at vide, hvor dataene tilhører. For eksempel, hvis "grøntsag" tag i eksemplet ovenfor blev efterladt åben, kan den vegetabilske synes at være et medium-kogte HØJREB majs.

De fleste programmer som PHP processen XML-data vil simpelthen kontrollere, at alle tags og syntaks er korrekte, og derefter vende tilbage en "XML ikke velformede" fejl, hvis der er et problem. Nogle web-design software programmer som Dreamweaver vil også have grænseflade hjælper at komplette tags og kontrollere syntaksen som koden er skrevet.

Svaret på spørgsmålet "hvad er XML?" er ikke en simpel en, men forstå det er ikke desto mindre en vigtig skillset i enhver webdesigner værktøjskasse.