Hvad Er Wine Tasting All About?

Hvad Er Wine Tasting All About?

Hvis du er ny til en verden af ​​vin, kan du finde dig selv spekulerer, "Hvad er en vinsmagning om?" Denne metode til at vurdere kvaliteten af ​​vin er populær blandt vinkendere og brancheeksperter, samt regelmæssige forbrugere.

Hvad Er Wine Tasting All About?

Du har sikkert bemærket, at der er betydelige forskelle mellem vine. Selv inden for et bestemt udvalg af vin, såsom Chardonnay, kan der være en masse variation. For eksempel kan én flaske smag fyldig og oaky, mens en anden er lys og frugtagtig. Disse forskelle er det der giver vine deres egen personlighed, og de er også årsagen til vinsmagning.

Hvem Smager Wine?

Alle kan være involveret i en vinsmagning. Nogle eksperter smage vine for at skrive anmeldelser, købe vin til en butik eller restaurant, eller sats bestemte årgange, men almindelige mennesker får også at deltage i denne sjove sanseoplevelse. Mange vingårde tilbyder vinsmagning ture, som giver de besøgende mulighed for at prøve mange af deres bedst sælgende sorter. I de senere år har vinsmagning parter også blevet et populært morskab.

Evalueringsproces

Vin smagere, uanset om de er professionelle i vinindustrien eller regelmæssige forbrugere, så brug en detaljeret proces til at vurdere en flaske vin:

 • Først smageren undersøger vin i glasset. Hvordan lys filtreres gennem vinen? Er det klamrer sig til kanten af ​​glasset?
 • Derefter smageren lugter vinen og overvejer, hvordan den aroma sammenlignes med andre sorter. Er det frugtagtig eller blomster? Har det en skarp eller tangy duft?
 • Endelig smageren tager en slurk af vinen og vurderer, hvordan det føles og smager. Er det synes rig? Er det lys og skarp?
 • Ved indtagelse af vin, smageren finder eftersmag. Er smagen hængende? Hvordan ændre sig over tid?

Protokol til vinsmagning

Hvis du vil deltage i en vinsmagning, kan det være nyttigt at forstå nogle af de involverede i denne aktivitet etikette. Vær opmærksom på følgende tips i tankerne:

 • Hæld kun en lille mængde vin i din glas. Du bør tage nok til en eller to slurke, mens resten for andre mennesker.
 • Tag din tid med hver vin. Undersøg det i glasset, og forsøge at beskrive sin aroma. Når du smage det, ikke sluge det samme. Hold den i munden i et par minutter på at få en fornemmelse af sin personlighed.
 • Hvis der er en Fontænens, kan du overveje at spytte ud vin. Dette er en høflig adfærd på en vinsmagning, da det giver dig mulighed for at smage mange vine uden at bekymre sig om alkohol påvirker din dømmekraft.

Wine Tasting parter

Hvis du elsker vin, kan kaste en vinsmagning part være en god måde at dele smagsoplevelse med venner. Disse parter er normalt meget afslappet og sjov. Disse tip kan hjælpe dig med at planlægge:

 • Vær forberedt på spørgsmålet: "Hvad er vinsmagning om?" Forklare vinsmagning proces til dine gæster, så de vil føle sig godt tilpas og har en god tid.
 • Har masser af glas til rådighed. Hvis du ikke har nok vinglas for alle at få en frisk én for hver flaske, holde en kande vand handy til skylning.
 • Serveres en række ost og kiks, så gæsterne kan se, hvordan vinen par med forskellige smagsvarianter.
 • Giv gæsterne scorecards, så de kan bedømme vinene efter deres præferencer.

Ingen rigtige eller forkerte svar

Uanset om du deltage i en prøvesmagning på en vingård eller kaste en vinsmagning part af dine egne, er det nyttigt at vide, hvad denne skik handler om. En af de bedste ting ved at smage, er, at der ikke er nogen rigtige eller forkerte svar, når det kommer til vin evaluering. Processen handler om personlige præferencer.