Hvad er Restorative Yoga?

Restorative yoga er en form for yoga, der søger at opnå fysiske, mentale og følelsesmæssige afslapning ved hjælp af rekvisitter. Brugen af ​​rekvisitter gør det lettere for dig at opretholde balancen, mens du stimulerer og afslappende din krop. Mens nogle genoprettende yogastillinger er gavnlige for hele kroppen, andre er rettet mod specifikke dele af kroppen, såsom hjertet eller lungerne.

Origins of Restorative Yoga

Moderne genoprettende yoga stammer fra en yoga stil, der blev opfundet af BKS Iyengar, der er bredt anerkendt som en af ​​de største yoga mestre i verden. Iyengar instrueret sine studerende til at gøre brug af rekvisitter til at perfektionere deres rejser, og hans lære blev kendt som Iyengar yoga, der dannede grundlaget for udviklingen af ​​genoprettende yoga. Senere, en af ​​Iyengar elever, Judith Lasater, gjort genoprettende yoga en populær form for yoga i hele verden.

Fordele

Restorative yoga giver healing til krop og sind. Det er især nyttigt, når du har brug for at fjerne træthed og stress, der skyldes dine daglige aktiviteter. Det kan også hjælpe dig med at komme sig efter sygdom og tilskadekomst eller overvinde følelsesmæssig depression og angst, der er forårsaget af traumatiske begivenheder som skilsmisse, tab af job og død af en elsket.

Det er kendt, at genoprettende yoga kan aktivere det parasympatiske nervesystem, som muliggør automatisk styring af kroppen. Som sådan vil det almindelige nervesystem være i hvile, og musklerne bliver mere afslappet. Konstant praksis af genoprettende yoga vil gøre din krop mindre sårbar over for stressrelaterede sygdomme og hjælpe dig med at opnå optimal sundhed.

Poses

Mange genoprettende yogastillinger ligner normale yogastillinger, bortset fra at de udføres med støtte fra rekvisitter. Før du begynder at gøre stillingerne, er du nødt til at gøre en varm-up først, hvilket kan være solen Hilsen eller den blide vinyasa. Hver genoprettende yoga positur skal holdes i et par minutter, og det kan endda være så længe som 10 til 15 minutter. Nogle af de almindeligt praktiserede stillinger omfatter:

  • Ben mod Wall - udført med styrke under dine ben, hofter eller ryg.
  • Barnets Pose - Tuck hælene under dine hofter og vugge en styrke eller pude med din overkrop.
  • Liggende Bundet Angle - udført med rekvisitter under hoved, arme og ben.
  • Savasana (afslapning) - hvile dit hoved på en pude, ben på styrke og fødder på tæppe.

Mens du øver genoprettende yogastillinger, kan din instruktør foreslå, at du bruger et tæppe til at dække din krop, så du vil føle sig mere trygge.

Redskaber

Hvis du ønsker at udføre genoprettende yoga godt, skal du have en bred vifte af rekvisitter. Det meste af tiden, vil du bruge ryghynder, puder, tæpper, stole, stropper og blokke til at hjælpe dig med at opnå perfekte udgør. Hovedformålet med rekvisitter er at yde støtte til din krop, når du strækker eller afslapning. Som sådan, er du nødt til at sørge for, at du har rekvisitter i de rigtige størrelser til specifikke stillinger. En afstivning, der er en halv tomme større eller mindre kan få dig til at miste komfort og koncentration, når du udfører en positur.

Når du øver genoprettende yoga, vil du føle en følelse af ubevægelighed og uformelighed, og dette kan resultere i nogle former for følelsesmæssig ubehag. Genoprettende yogastillinger kan gøre dig sårbar, mens du øver dem, men du kan holde dig behageligt ved at sætte på et øje pude eller placere dine fødder på væggen.