Hvad er Pranayama Yoga?

Som en vigtig del af de fleste yoga praksis, Pranayama yoga er noget, er det nyttigt for begyndere at forstå. Kom denne del af yoga ret sandsynligvis hjælpe med at udvikle en god samlet rutine for igangværende yoga arbejde.

Hvad er Pranayama Yoga?

Pranayama yoga kaldes også "vejrtrækning yoga", fordi den er baseret på princippet om at kontrollere vejret. Navnet Pranayama yoga ifølge sproglige kilder, kommer fra ordene "Prana" (livskraft) og "yama" (kontrol).

Pranayama yoga er ofte en del af andre yoga praksis. Det er en del af forskellige stilarter eller discipliner af yoga. Sammen med andre kritiske emner som "asana" (stillinger), Pranayama er en central del af, hvordan yoga hjælper deltagerne til at komme i harmoni med deres krop.

Stadier af Pranayama Yoga

Ifølge nogle udøvere, Pranayama yoga har fire vigtige faser. Den første, undertiden kaldet arambha, er, hvor brugeren først oplever en interesse i at kontrollere vejret. De kan derefter gå videre til et fremskredent stadium kaldes ghata, hvor indre processer er på arbejde i at hjælpe til at styre vejret. Den næste fase, kaldet Parichay, er, hvor en slags "oplysning" eller viden forekommer. Efter dette, nogle der har studeret de gamle yoga kunst indikerer et fjerde niveau, som åbner eller låser mere af det menneskelige potentiale for at nå en form for højere mentale plan. Denne fjerde etape af Pranayama yoga er meget åben for fortolkning, og undervisere kan eller ikke kan medtage den i en gruppe yoga session eller anden aktivitet.

Hvorfor har Pranayama Yoga?

Andre end sin centrale funktion i mest almindelige typer af yoga, der er særlige grunde til at øve Pranayama i din fitness rutine.

Vores vejrtrækning kan være ekstremt vigtigt i vores krops reaktioner på udfordringer. Stress af en hektisk hverdag, kombineret med luft farer og andre vejrtrækning udfordringer, kan føre til forholdene i mange individer, hvor en lavvandet række ånde eller rytme vejrtrækning kan begrænse den naturlige drift af lungerne.

Med behørig opmærksomhed på vejrtrækning, kan kroppen bedre tage i ilt og slippe af toksiner. God vejrtrækning praksis kan også hjælpe med cirkulationen og andre aspekter af kroppen.

Sammen med disse fysiske fordele ved Pranayama yoga, er der også en enorm psykologisk komponent. Dyb vejrtrækning har vist sig at være effektive til at lindre stress. Faktisk er mange, som praktiserer yoga for første gang at gøre det som en del af en "fitness recept" fra en læge eller anden personlig sundhed ekspert. Kom ind i det med din vejrtrækning proces kan være et stort skridt i retning af bedre holistisk sundhed for fremtiden.

Kig efter elementer af Pranayama Yoga i enhver offentlig håndbog eller uddannelse manual, eller som del af en instrueret gruppe eller individuel klasse session. At vide, hvordan Pranayama yoga bidrager til større praksis med meditation kan hjælpe enkeltpersoner håndværk deres egne effektive rutiner for bekæmpelse stress, opløftende deres tankegang og forbedre deres livskvalitet.