Hvad er Plyometrics

Plyometric øvelser er specialiserede, høj intensitet uddannelse teknikker, der anvendes til at udvikle atletiske effekt (styrke og hastighed). Plyometric bevægelser bruger styrke og elasticitet af muskelvæv for at øge hastigheden eller kraft muskelsammentrækning; derfor giver nogen til at hoppe højere, bevæge sig hurtigere, kaste hårdere, eller for yderligere at forbedre ydeevnen i en bestemt sportsgren.

En plyometric øvelse består af 2 forskellige faser: Forlængelsen fase, og stræk-afkortning fase. I forlængelse fase dine muskler er "loaded" (ligesom strække en elastik), som umiddelbart efterfølges af en afkortning sammentrækning. For eksempel, når du laver squats, går fra start position til squat position betragtes forlængelsen fase. Den næste fase, den stræk-afkortning fase betragtes som den plyometric sammentrækning. Dette er den eksplosive bevægelse ordregivende dine muskler. Med eksemplet med squat, ville dette blive betragtet bevægelsen fra squat position tilbage til startpositionen, i en frisk, eksplosiv bevægelse. Hovedformålet er, at musklen til at generere en stærk og forlænget sammentrækning så hurtigt som muligt.

Eksempler på Plyometric Øvelser
Der er tusindvis af plyometrics øvelser for børn lige i intensitet. Fælles aktiviteter som hop-scotch, hoppe reb, og selv sprællemænd kan klassificeres som plyometric øvelse. Regelmæssig deltagelse i et plyometrisk træningsprogram kan bidrage til at styrke knogler og lette vægtkontrol hos børn.

Sikkerhed i Plyometrics
American College of Sports Medicine hedder, "at plyometric uddannelse er en sikker, gavnlig og sjov aktivitet for børn og unge, forudsat at programmet er korrekt udformet og overvåges."

Men husk på, at plyometric uddannelse for børn er meget anderledes end det af modne atleter. Unge organer ikke har knoglestyrken eller muskuløs udvikling til at udføre øvelser såsom dybe spring og squats. Generelt kan musklerne bruges til at "eksplodere" opad eller udad, men landinger skal være blød.

Skulle du give dit barn til at deltage i plyometrisk træning?
Plyometrics uddannelse kan være en sikker og effektiv form for konditionering og atletisk uddannelse for børn og unge. Det er fantastisk til børn i alle aldre, former og størrelser. Hvis det gøres ordentligt, og under tilsyn af en kvalificeret træner, kan dit barn deltage og udmærke sig i denne sjove fyldt form for uddannelse.

Bemærk: Plyometrics er ikke en komplet træningsprogram. I stedet bør denne form for motion indarbejdes i et samlet konditionering program, der omfatter styrke, aerob, fleksibilitet og agility træning.

Tjek plyometric øvelser til rådighed for børn til videre læsning.