Hvad er Pesto?

Hvad er Pesto?


Selvom pesto begyndte at dukke op på menuer og opskrifter til det dukkede op i madlavning magasiner så tidligt som i 1980'erne, mange mennesker stadig spørge sig selv - ofte stille for at undgå vist culinarily udfordret - hvad er pesto? Den grundlæggende definition er enkel, men de variationer over temaet er komplekse.

Hvad er Pesto?

Pesto er en italiensk sauce spores tilbage til Genova, en by i det nordlige Italien. Ordet er en afledning af ordet Pesta, hvilket betyder, at pund eller knuse. Den oprindelige pesto bestod af knust hvidløg og urter, sædvanligvis blandet med olivenolie at give det en saftige konsistens. Ordet støder, træ værktøj, der anvendes til at mash fødevarer i en marmor skål kaldes en morter, har de samme etymologiske rødder. En morter og støder var de værktøjer, der traditionelt anvendes til at gøre pesto før opfindelsen af ​​foodprocessoren.

Traditionel Pesto Opskrift

Gamle italienske kogebøger omfatter normalt en version af den oprindelige genovesisk pesto opskrift, der almindeligvis indeholder kun fem hovedingredienser.

Ingredienser

 • 2 kopper frisk basilikum blade, pakket
 • 1/2 kop ekstra jomfru olivenolie
 • 1/3 kop pinjekerner eller valnødder
 • 3 mellemstore fed hvidløg, hakket
 • 1/2 kop friskrevet parmesan Reggiano eller Romano ost
 • Salt og friskkværnet sort peber

Kørselsvejledning

 1. Forsigtigt stege nødderne i en tung stegepande, fortrinsvis støbejern, på toppen af ​​ovnen, indtil de bare begynde at skifte farve og udsender en toasty duft.
 2. Se nødder tæt som de kan vende sig fra ristet til brændt på blot få sekunder.
 3. Braklægning til afkøling.
 4. I skålen af ​​en foodprocessor forsynet med en klinge, placere basilikum blade og nødder.
 5. Pulse flere gange for at hugge.
 6. Tilsæt hvidløg og puls flere flere gange, indtil grundigt blandet med de andre ingredienser.
 7. Med processor, der kører langsomt hældes i olivenolie i en lind strøm, lejlighedsvis standse processen at skrabe ned siderne af skålen med en nylon eller gummi spatel.
 8. Drys den revne ost i processoren skål og proces med pulser indtil godt blandet.
 9. Smag den pesto og tilsæt salt og peber.
 10. Gør omkring en kop pesto.

Pesto Ingredienser

De tidligste pesto opskrifter kun medtaget de mest traditionelle italienske ingredienser. Da begrebet opstod i moderne køkkener, tog kokke frihed til at mikse og matche forskellige fødevarer komponenter til at skabe forskellige varianter. Afhængig af personlige smag og hvad der er tilgængeligt på markedet, pesto ingredienser er variabel.

Greens Options

I stedet for basilikum, bruge friske spinat blade som en god erstatning, eller prøv flad blad italiensk persille eller koriander. Interessante smag udvikler sig ved at blande og matche forskellige bladgrøntsager krydderurter og grøntsager i sauce.

Går Nødder

Ligesom pesto greens, typen af ​​nødder anvendte er valgfri og kan skabe interessante saucer. I stedet for pinjekerner eller valnødder, erstatningsprodukter mandler, cashewnødder, hasselnødder eller pekannødder. For at maksimere deres smag, let toast og stege dem på forhånd.

Say Cheese

Asiago eller hård, tør ost er acceptabelt at lave pesto. Blødere oste er uhensigtsmæssig, da de vil gøre saucen gummy og klistret.

Olie Alternativer

Selv ekstra jomfru olivenolie ofte bruges til at binde pesto ingredienser baseret på dens lys, diskret smag, flavored olier er interessante muligheder. Valnød olie tilføjer rigdom til pesto saucer og frugt infused olier som hindbær, fersken og jordbær sorter tilføjer en interessant smag. Brug flavored olier sparsomt at undgå overmandede de andre pesto ingredienser.

Andre additiver

Ristet rød peber eller olie-pakket soltørrede tomater parre godt med hvidløg, urter og ost i pesto saucer. Forbag ​​eventuelle vegetabilske tilsætningsstoffer for at sikre fuld inddragelse af de øvrige ingredienser og producere en jævn sauce.

Storage & anvendelser

Pesto er traditionelt tjent som pasta sauce, men er lige så lækker som en grillet vegetabilske topping, pizza ingrediens eller smurt på ristet brød som en appetitvækker. Det holder for omkring en uge i køleskabet eller kan fryses i flere måneder. I begge tilfælde flyder en lille mængde af olivenolie på overfladen af ​​pesto at forhindre misfarvning af greens.

Dele den viden

Næste gang nogen forespørgsler, "Hvad er pesto?" du kan nu give spørgeren en kort historie om saucen samt opskrift variationer og forberedelse tips. I mellemtiden at eksperimentere med ingredienser og tilsætningsstoffer skabe flere pesto alternativer.