Hvad er Kompost?

Hvad er Kompost?


Hvad er kompost? Nå, er det dybest set henfaldet organisk materiale. Kompostering stadighed forekommer i naturen, som materialer såsom nedfaldne blade og døde planter transformeres, med hjælp fra regnorme, mikroorganismer og gavnlige svampe i en jord-lignende materiale.

Hvad er Kompost Bruges til i haven?

Mørk, jordnær, og rig på næringsstoffer, kompost gør en stor jord ændring eller barkflis til din have. Det forbedrer jordens struktur, løsne lerjord og hjælpe sandjord holde vand. Kompost øger jordens frugtbarhed og feeds mikroorganismer, der er nødvendige for en sund jord.

Fordi kompost er så stor for dine planter, kan den bruges i stedet for kunstgødning. Det har været en væsentlig del af havearbejde i århundreder, og på mange måder er det sundere for havejord end kunstgødning. Og bedst af alt, kompost er billigt! Du kan lave din egen kompost som en del af dit havearbejde rutine.

Tilføjelse store mængder af kompost er en af ​​de bedste måder at forbedre din jord, når du starter en ny have. Grave i store mængder kompost, når du opretter sengen, eller tilføj et tykt lag kompost til overfladen og indtil den under.

Tilføj kompost hvert år for at give dine planter et løft. En nem måde at gøre dette på er at let arbejde kompost i jorden overflade omkring dine planter. De næringsstoffer vil gøre deres vej ned i jorden. Når du plante nye stauder eller opdele gamle, benytte lejligheden til at tilføje kompost til plantehullet.

Du kan bruge kompost at fodre din plæne, også. En eller to gange om året, sprede en tomme af kompost på din græsplæne og forsigtigt rive det i.

Hvad er Kompost lavet af?

Det er enkelt og givende Making kompost fra din have og husholdningsaffald. Du kan slå organiske materialer, som ellers ville ende i lossepladsen i fødevarer dine planter vil elske. For hjælp til at komme i gang, se hvordan man laver kompost.

Hvis du ikke ønsker at lave din egen kompost, mange byer eller amter har community kompost bunker, hvor beboerne kan aflevere haveaffald og afhente færdige kompost gratis. Hvad en stor brug for bladene du rake op hvert efterår!

Kompost kan også købes i løs vægt eller sække på havecentre. Fordi det kommer fra en række forskellige kilder, kan kompost kaldes mange ting. Komposteret gødning er gødning, som er ældet i en smuldrende materiale ligner muldjord. Fuldt komposteret gødning har ingen lugt og er en fantastisk mad til dine planter. Champignon kompost anden populær jord ændring er et biprodukt af svampe landbrug og indeholder komposteres, steriliseret gødning.

Berig din have med kompost

Ligegyldigt hvad er kompost oprettet fra, er det en fantastisk måde at berige din jord og fodre dine planter naturligt.