Hvad er kemoterapi?

Hvad er kemoterapi? Hvordan denne procedure udføres? Hvorfor patienterne har brug for det, og hvor farligt er det?

Hvad er kemoterapi?

Hvornår er kemoterapi vigtigt?

Kemoterapi er ondartede sygdomme behandling med giftstoffer og toksiner, som producerer en skadelig virkning på cellerne i maligne tumorer med en relativt lavere negativ indvirkning på kroppen.

Kemoterapi Typer

Toksinet kaldes kemoterapeutisk middel. Terapi Drug anticancer (kemoterapi) kan præoperativ, postoperativ, forebyggende og helbredende - vedrører en eller anden sygdom manifestation.

En chemotherapist vælger behandlingen baseret på forskellige kriterier og faktorer, herunder den morfologiske form for kræft, spredning af sygdommen, patientens alder, co-morbiditet, og så videre.

Da virkningen af ​​lægemidlet sigter på uendeligt delende celler, kemoterapi er cyklisk og gentages efter et vist antal dage - ifølge cellecyklussen.

Hvordan er kemoterapi Udført?

Typisk procedure er en drop-by-drop indførelse af lægemidler eller piller indtag.

Det er velkendt, at hver medikament, ved siden af ​​en positiv terapeutisk virkning, kan forårsage uønskede toksiske bivirkninger. Stærke bivirkninger er som regel en grund til behandling ophør, men ikke kemoterapi - anti-cancer behandling er altid forbundet med toksiske reaktioner.

De forventes og bør ikke være en årsag til behandling ophør. Mens nogle reaktioner er livstruende, i nogle tilfælde er det muligt at reducere dosen af ​​lægemidlet i den næste bane. Dette betyder ikke, at toksiske reaktioner uundgåeligt må forekomme.

Kemoterapi bivirkninger

Cytotoksiske midler dræbe de aktive celler - ikke kun dem af cancer, men også celler i slimhinder, blod, knoglemarv og gonader.

Oftest skyldes kemoterapi patienten lider hårtab, kvalme, opkastning, beskadigelse af mavetarmkanalens slimhinder (stomatitis og diarré) og blodlegemers tab.

Men håret vokser tyk, ofte bølget og med en anden farve, uden at efterlade et skuffet. Øjenbryn og øjenvipper er fuldt tilbagebetalt efter 2 uger efter kemoterapi.

Kvalme og opkastning under kemoterapi er ikke magen til køresyge. Et lægemiddel virker på tarmens sensoriske receptorer. Som svar på det, tarmcellerne udskiller serotonin - et hormonalt middel, også kaldet en "lykke hormon": dens mangel fører til depression og dens overskud - til eufori.

Serotonin stimulerer nerveenderne, og "angst" overføres til hjernen. Den endelige link aktivering af mekanismen af ​​opkastning er opkastning center i de dybe strukturer i hjernen. Antiemetiske lægemidler blokerer receptorerne er følsomme over for serotonin udskilles af kroppen. På grund af dette, er nervøs ophidselse ikke kommer til opkastning center, og patienten ikke oplever ubehag.