Hvad er forskellen mellem Aspergers og PDD-NOS?

Hvad er forskellen mellem Aspergers og PDD-NOS?

Hvad er forskellen mellem Aspergers og PDD-NOS? Dette presserende spørgsmål er svært at adresse, men svaret kan stamme fra, hvordan vi definerer kommunikation. Processen begynder med at se på de diagnostiske kriterier for hver betingelse.

DSM IV Kriterier

DSM IV indførte Aspergers syndrom som en diagnose i 1994, hvilket gør det den nyeste af de fem gennemgribende udviklingsforstyrrelser. Der er fem udviklingsforstyrrelser i gennemgribende udviklingsforstyrrelse klassificering, også benævnt autisme spektrum.

  • Klassisk autisme
  • Retts syndrom
  • Barndom disintegrative lidelse
  • Aspergers syndrom (AS)
  • PDD NOS

Hver af de lidelser skal have nogle ting til fælles, så de passer ind i spektret, men hver delmængde af autisme spektrum opfylder særlige kriterier for korrekt klassificering. Denne tilgang til at organisere de betingelser, bidrager til at skabe passende behandling planer for de enkelte sager.

PDD-NOS

Diagnosen PDD-NOS angiver, at den enkelte har mange af de tegn på autisme, mens der ikke opfylder kriterierne for Retts, barndom disintegrative lidelse, klassisk autisme eller aspergers. Symptomerne udtales nok til at forstyrre personens evne til at fungere normalt på daglig basis.

Mange PDD-NOS sager er meget høje funktion, men nogle er lave funktion, især hvis den enkelte har en dobbelt diagnose. Ligesom autisme spektrum dækker en bred vifte af evner, så gør de tilfælde af PDD, ellers ikke specificeret. Nogle hævder, at diagnosen skal erstattes med højtfungerende autisme, men det fungerer på den antagelse, at alle personer med diagnosen er højtfungerende selv om dette ikke altid er tilfældet, når der er en comorbid tilstand.

Desuden er nogle hævde, at Aspergers er højtfungerende autisme, men det er en klar forudsætning, der ikke opfylder de samme kriterier som klassisk autisme trods sine ligheder. Bestemmelse af forskellen mellem PDD-NOS og AS begynder med at udforske de diagnostiske kriterier.

Hvad er forskellen mellem Aspergers og PDD-NOS

Hvad er forskellen mellem Aspergers og PDD-NOS? Kan Spørgsmålet behandles ved at se på de faktorer, der gør Aspergers unik fra de andre gennemgribende udviklingsforstyrrelser, ifølge DSM IV.

  • Kommunikation
  • Kognitiv funktion

Kommunikation

To områder, der gør Aspergers enestående blandt de fem gennemgribende udviklingsforstyrrelser er kommunikation og kognition. Personer diagnosticeret med Aspergers syndrom viser ikke den markerede forsinkede sprogtilegnelse. Personer, der falder ind i PDD ikke andetsteds specificeret har forsinket tale, og når sproget udvikler sig, er det ofte ikke er funktionelt. Dette emne bliver kompliceret, når vi overvejer, hvordan kommunikationen er defineret. Nogle mener, at meddelelsen er anvendelsen af ​​funktionelle sprog. Med andre ord, den enkelte bruger ord, ansigtsudtryk og fagter at få en adfærdsmæssig reaktion fra en anden person. Beder om et stykke legetøj og sagde: "Jeg er sulten", og peger på genstande af interesse er eksempler på funktionel kommunikation.

Nogle definerer kommunikation som at dele erfaringer og tanker. Det er mere kompliceret i at personen kommunikerer forsøger at gøre tanker i en anden persons sind matche deres egne. For eksempel, "lyden af ​​bladene lød som Crash bølger." Sproget kommunikerer en oplevelse ved at skabe en auditiv repræsentation. Den fungerer til at dele en oplevelse i stedet for at styre miljøet eller tilskynde en anden til at give en adfærdsmæssig reaktion.

En person med Aspergers har typisk en imponerende ordforråd, som han kan bruge på et funktionelt niveau, men kommunikation bliver forvirrende, når sproget bruges til at kommunikere erfaringer. Dette er især generende, når det kommer til humor, metaforer og figurative sprog. Disse skal undervises bevidst og systematisk.

Kognition

Kognitiv udvikling synes at være normal eller over gennemsnittet for personer med Aspergers. Denne skelnen i DSM-IV er så kompliceret som de problemer med kommunikationen. Personer diagnosticeret med PDD-NOS ikke falder i nogen af ​​de fire andre gennemgribende udviklingsforstyrrelser. Nogle kan ikke have underskud i kognition vises af personer med klassisk autisme, Retts eller barndom disintegrative lidelse. Manglen på kognitiv forsinkelse er ikke nok for dem at blive diagnosticeret med AS fordi de viser den markante forsinkelse i sprogudvikling.

Højtfungerende autisme og AS

Web MD bemærker, at mange fagfolk overveje højtfungerende autisme og AS for at være den samme eller meget ensartede. Selvom symptomerne er udfordringer, individerne har normal eller over gennemsnittet intelligens. Betegnelsen "højtfungerende autisme" er forvirrende, fordi Aspergers er ikke autisme per se. Det er en af ​​de fem gennemgribende udviklingsforstyrrelser. Den gruppe af lidelser også benævnt autisme spektrum (ASD).

Etiketter

Folk har en naturlig drev at skabe orden, og det ofte sker ved at bruge etiketter til at klassificere individer. Mens de specifikke etiketter kan hjælpe behandlingen hold bestemme de bedste strategier til at bruge, er det nok bedre at lægge mere energi i at behandle den enkelte snarere end at forsøge at kategorisere ham.