Hvad er en kataboliske tilstand?

Kroppen står over for en kataboliske tilstand under normale metaboliske funktioner. Denne idé, i modsætning til en anabolisk tilstand, faktisk definerer fordelingen af ​​fødevarer og næringsstoffer, således at de senere vil have mulighed for at opbygge og føje til muskel eller vævsvækst proces.

Kataboliske Idea

Ved at definere den kataboliske tilstand i det menneskelige legeme, ivrig fitness-entusiaster har mulighed for lettere at nå deres mål. For eksempel ved at vide, at musklerne faktisk udholde en pause ned fase på grund af hormoner, der frigives under hver træning, har du mulighed for at modvirke dette fænomen ved at indtage høj kvalitet næringsstoffer før, under eller efter dine træningspas.

I den mest basale skriftlig form, den kataboliske proces involverer noget, og alt, der naturligt forekommer eller inducerer nedbrydningen af ​​større molekyler i flere mindre byggesten. Disse separate dele til sidst sammen i en proces kaldet anabolisme, hvilket i høj grad gavner muskelvæv vækst.

Både katabolisme og anabolisme arbejder sammen naturligt i det menneskelige legeme for at opretholde en sund energi niveau og holdbare, funktionelle muskelvæv. Men før nogen muskel gevinster evnen til at drage fordel af disse to store processer, simple videnskabelige faktorer nødt til at tage deres rette kurs.

Kataboliske Process

Når maden kommer ind i kroppen, fra det allerførste øjeblik, større størrelse molekyler naturligvis blive mindre. Ideen med fordøjelsen faktisk indebærer katabolisme. Når madrester nedbrydes i mindre næringsstoffer, disse kemiske stammer, der engang sammensat de større næringsstoffer molekyler frigive energi gennem en oxidation proces.

Den kataboliske proces frigiver energi, der arbejder for at hjælpe med at opretholde en ordentlig muskel aktivitet. Den oxidationsproces, der opstår under katabolisme hjælper syntetisere de nødvendige kemiske byggesten, adenosintriphosphat (ATP). Flere ATP molekyler giver cellerne beføjelse til at overføre mere energi produceret i den kataboliske proces til den anabolske proces.

I grundlæggende vilkår, katabolisme fungerer som den eneste energi udbyder for korrekt opbevaring og vækst i næsten alle celler.

Betydningen af ​​Katabolisme

Bortset fra at hjælpe brændstof kroppen med energi, der er nødvendig for at vokse og funktion, katabolisme undertiden fungerer som en negativ proces, der fører til sundhedsskadelige virkninger. Dette sker ikke ofte, men når kroppen har en ekstremt høj katabolisme, i modsætning til anabolisme, muskelvæv og essentielle fedtdepoter inden kroppen bliver udtømt.

For eksempel under hvile, kroppen har tendens til at komme sig og forblive i en anabolsk tilstand. Når kroppen ikke ordentligt hvile i lange perioder, som i langvarig kraftig motion, vil muskelvæv fortsat nedbryde. Uden ordentlig ernæringsmæssige indtag, vil den naturlige proces af vævsvækst og reparation ikke finde sted.

Selvom dette ikke lyder særligt problematisk, blot forestille sig tilbage i en konstant tilstand af udtynding. Helt bogstaveligt, når den faktiske muskelvæv i kroppen udholder forlænget strækninger af kataboliske tilstand, det tærer på sig selv i et forsøg på at finde en kilde af oplagret energi.

De fleste mennesker, der bor en sund livsstil, der omfatter ordentlig kost og motion ikke støder kataboliske problemer. Men høje niveauer af stress og hormon ubalancer gør udløse negative virkninger, som skader den naturlige balance mellem anabolisme og katabolisme.