Hvad er en Ironman Triathlon?

Ironman Triathlon er en årlig langdistanceløb, der er arrangeret af World Triathlon Corporation og holdt i Hawaii. Løbet består af tre bestilte begivenheder: en 2,4 miles svømmetur, en 112 mile cykel race og en 26,2 miles marathon løb. Arrangementet begynder kl 07:00 og konkurrenter skal krydse målstregen ved midnat.

Ironman Triathlon Historie

Ideen til Ironman løb stammede fra 1977 Oahu Perimeter Relay. Medlemmerne af de 5-personers hold ofte diskuteret, om løbere eller svømmere var i bedre form. Den cykelløb blev også tilføjet, da US Navy Commander John Collins hævdede, at cyklister var mere atletisk. Den første Ironman Triathlon var hjælp den 18. februar 1978 i Honolulu, Hawaii, og blev oprettet i et forsøg på at afklare debatten. Arrangementet blev hurtigt berømt for sine barske forhold og længde. Triathlon blev gentaget flere gange med omfattende tv-dækning. Den første til at gennemføre løbet ville blive erklæret en "Iron Man". Begivenhedens registreret varemærke afspejler imidlertid hvordan efterbehandling er en præstation i sig selv: "Swim 2,4 miles! Bike 112 miles! Kør 26,2 miles! Pral for resten af ​​dit liv. "

Ironman Triathlon dag

Ironman World Championship format forbliver det meste uændret på trods af de begivenheder «skifte fra forår til efterår. Den nuværende rekord indehavere omfatter Luc Van Lierde fra Belgien, hvis vindende tid var 8 timer 4 minutter og 8 sekunder i 1996, og Chrissie Wellington fra Storbritannien, der satte kvindernes kursus rekord i 2009. Hun havde en vindende tid på 8 timer 54 minutter og 2 sekunder.