Hvad er efterafgrøder?

Hvad er efterafgrøder?
Nu er de fleste køkkenhaver færdig, og du har bar jord eller stubbe, hvor dine grøntsager var. Der er endnu en opgave, du skal gøre for at beskytte dit arbejde på din jord og berige det til næste år. Plant et dække afgrøde i løbet af vinteren. Ikke alene beskytter din jord, den fastsætter Nitrogen og gør den tilgængelig for dine afgrøder næste vækstsæson. Cover afgrøder også fortrænge ukrudt, så du ikke behøver at ødelægge dem i foråret, for at plante dine afgrøder. De reducerer vanderosion i det sene efterår og vinter regn, holde vinden blæse din top jord væk, og forbedre høstudbyttet.

En af de mest populære dækafgrøder er vinterrug. Når de er etableret, kan den håndtere temperaturer på -30F, selv om det wonâ € ™ t vokse ved samme temperatur. Det kan spire og vokse ved temperaturer så lave som 33F, selv om det vil vokse langsomt, når det er så koldt. Det er bedst at så vinterrug i det sene efterår til at lade det komme i gang og vokser godt, inden det bliver for koldt. En god bevoksning af vinterrug vil opsuge overskydende kvælstof tilbage i dit område fra vækstsæsonen og choker ud ukrudt. I foråret, skal du blot indtil det i din have godt, og det bliver grøngødning, fodring dine planter kvælstoffet det har akkumuleret.

En anden populær valg for dækafgrøder er bælgfrugter såsom kløver eller sandvikke. Disse er seedet tidligere i efteråret end vinterrug, men fastholde kvælstof fra luften og lade den stå i jorden. For at maksimere denne handling, skal du pode frøene med et drys af rhizobia bakterier at starte kvælstof fiksering i rødderne. De arter af kløver skal vælges for dit område som forskellige arter håndtere kulde eller varme bedre end andre. Din Extension agent kan rådgive dig, hvilke arter der skal bruges. I januar, du lige indtil kløver eller sandvikke under og bruge det som en grøngødning lige som din ville vinterrug. Én note: I nogle varme klimaer, kan sandvikke være invasive og spredes til blomsterbede og græsplæner, så vær forsigtig, når såning det kun få det på den vegetabilske seng!