Hvad er den bedste kost til katte?

Hvad er den bedste kost til katte?


Giver en ordentlig kost for din kat er en af ​​de bedste ting, du kan gøre for at hjælpe ham med at leve et længere, sundere liv. Der er talrige kost til rådighed, og nogle er bedre og sikrere end andre. Vader gennem de store muligheder kan hjælpe dig med at forstå din hunds ernæringsmæssige behov og identificere de bedste fødevarer at fodre ham.

Næringsstoffer Katte har mest brug

Ifølge Virginia-Maryland Regional College of Veterinary Medicine (VMRCVM), katte er obligate kødædere. Det betyder, at de har brug for de næringsstoffer, der findes i animalsk væv til at opfylde deres ernæringsmæssige behov. I naturen, en kat vigtigste kilder til protein er byttedyr såsom mus, rotter og fugle. Som hus kæledyr, er de afhængige af en kommerciel kost, der bruger et dyr-baserede protein formel.

Den ernæringsmæssige nedslidning af en passende kost som leveres af VMRCVM inkluderer:

 • Protein - Dette næringsstof er en af de vigtigste komponenter i en kats kost. Proteiner levere aminosyrer er nødvendige for at bygge væv. En kats systemet kan fremstille 12 af de 23 essentielle aminosyrer han behøver. De andre 11 skal komme fra forbrugende animalsk protein.
 • Fats - Fats sikkert levere smag, men de også hjælpe katte absorbere fedtopløselige vitaminer. Derudover de leverer nogle essentielle fedtsyrer og hjælper med at holde en kats hud og pels sund.
 • Kulhydrater - Disse næringsstoffer leveres mest til planter og grøntsager, som dem, der ville blive fundet i maven på byttedyr i en vildtlevende kat kost. Carbs levere energi, og da katte er meget effektive til at fordøje disse næringsstoffer, en low-carb diæt er tilstrækkelig for dem.
 • Vitaminer - Katte kræver visse vitaminer, såsom vitamin A og forskellige B-vitaminer, fordi de ikke kan fremstille dem på egen hånd. Vitaminer er også behov for at støtte mange af kroppens normale kemiske reaktioner.
 • Mineraler - Mineraler også støtte kemiske reaktioner i en kats krop, samt bidrage til at udvikle stærke knogler og tænder.

Behovet for vand

Alle levende væsener har brug for vand, og katte er ingen undtagelse. Ifølge den amerikanske Society for forebyggelse af dyremishandling (ASPCA), "vand tegner sig for mellem 60 til 70 procent af en voksen kattens kropsvægt." At være ordentligt hydreret er vigtigt for en kats normale kropsfunktioner, så frisk vand bør være tilgængelig på alle tidspunkter. Katte får også en vis mængde fugt fra de fødevarer, de spiser, men beløbet varierer alt efter, om de er fodret med en tør eller fugtig kost.

En afbalanceret, kommerciel diæt

Ifølge Feline Health Center (FHC) ved Cornell University, kommercielle kattefoder er "... videnskabeligt udviklet til at give din kat den rette balance af næringsstoffer og kalorier." Dette gør den til den ideelle kost for dit kæledyr. Desuden bør du vælge den formel, der svarer bedst til din kats nuværende livsfase. Du kan bruge klassifikationer, der er fastsat ved American Animal Hospital Association (AAHA) som en retningslinje.

Sammenligning af Wet, Semi-fugtigt, og Dry kost

Så længe et produkt er mærket afbalanceret, våd, semi-fugtigt, og tørre formler er alle acceptable for katte. Da katte tendens til at få en masse af deres fugt fra deres mad, kan våd / dåsemad være et særligt godt valg, da det har den højeste vandindhold. Men alle tre typer af fødevarer er fint, så længe du holder frisk vand til rådighed på alle tidspunkter.

Hvad er den bedste kost til katte?

 • Wet fødevarer ifølge Web MD, indeholder typisk ca. 78 procent vand, og det har en tendens til at have mere animalsk protein og fedt end tørfoder.
 • Tørfoder også ifølge Web MD, indeholder typisk op til 10 procent vand, og det har en tendens til at have flere kulhydrater og mindre protein end vådfoder.
 • Semi-fugtige fødevarer ifølge FHC, indeholder typisk omkring 35 procent vand, og kød biprodukter er de vigtigste bestanddele.

Medicinske kost for sundhedsstandarder Issues

Visse medicinske tilstande, såsom diabetes, nyresygdom, og hud allergier, kræver særlige diæter til hjælpe med at styre symptomer. En dyrlæge kan give retninger eller en opskrift på en hjemmelavet kost, men du kan også blive bedt om at købe en kommerciel, medicinsk godkendt kost. For eksempel:

 • Royal Canin laver en Feline Urinary SO dåse kost til katte, der har urinvejsinfektioner spørgsmål som infektioner og sten.
 • Hill 's Prescription Diet å / d Feline er formuleret til at understøtte skjoldbruskkirtlen sundhed.
 • Eukanuba Indoor Hairball Relief er en tør kattefoder formuleret til at hjælpe hårboller passere sikkert gennem fordøjelseskanalen.

Læg aldrig dit kæledyr på en medicinsk diæt uden forudgående godkendelse fra din dyrlæge.

Hvorfor Hjemmelavet kostvaner er ikke nødvendigvis Ideal

Selv om en hjemmelavet kost kan se som en god idé, hvis du vil undgå kemiske tilsætningsstoffer, der anvendes i nogle kommercielle kattefoder, kan det ikke være ideel. Ifølge FHC kan en hjemmelavet kost ikke har den rette balance af næringsstoffer til at være til gavn for katte. De anbefaler, at medmindre ejere bruger en opskrift leveres til dem af en dyrlæge, som en specialiseret medicinsk kost, er det bedst at bruge et kommercielt kattefoder produkt, der er ernæringsmæssigt afbalanceret.

Bekymringer Om Raw Food Foder til katte

Den AAHA hedder de ikke går ind for fodring kæledyr en rå fødevarer kost. Deres årsager omfatter:

 • Rå kød kan indeholde patogener, der er skadelige for kæledyr og mennesker.
 • Hunde fodret råt kød kan kaste patogener i deres afføring. (Så det er muligt, en kat kunne også.)
 • Mange af disse patogene organismer er resistente over for antimikrobielle midler, som er konstrueret til at dræbe mikroorganismer eller i det mindste hæmme deres vækst.

Hvis du stadig er interesseret i at fodre din kat en rå kost, så spørg din dyrlæge for sin mening om emnet.

Andre fødevarer for at undgå Fodring Katte

Ud over at undgå råt kød, ASPCA tilråder, at katte aldrig bør fodres rå æg. De hvide indeholder avidin, hvilket forhindrer katte metaboliserende fedtstoffer, glucose og aminosyrer.

Læger Foster og Smith også fraråder at lade din kat indtage en bred vifte af fødevarer og andre stoffer, der kan være let at få fat på. Disse elementer omfatter, men er ikke begrænset til:

 • Løg og hvidløg - Disse fødevarer indeholder stoffer, der kan beskadige røde blodlegemer.
 • Babymad - Nogle krukker indeholder løg pulver.
 • Macadamia nødder - De indeholder et stof, der påvirker nervesystemet og fordøjelsessystemet.
 • Druer, rosiner og korender - Disse indeholder giftstoffer, som kan påvirke nyrerne.
 • Mælk og mejeriprodukter - Disse elementer kan forårsage diarré.
 • Svampe - Svampe kan indeholde giftstoffer, som kan dræbe eller gøre en kat meget syg.
 • Hundefoder - Dog fødevarer er formuleret til at opfylde en hunds ernæringsmæssige behov, og tilføre en kat denne diæt dagligt i sidste ende vil føre til fejlernæring.

Hvorfor Vegetarisk / Vegansk kost er ikke egnet til katte

Som tidligere bemærket af VMRCVM, katte har brug for protein fra animalsk væv. Selv om det er rigtigt, at nogle grøntsager, samt andre fødevarer kilder, gør tilbyde proteinindhold, er en kats fordøjelsessystem ikke designet til at fordøje og omsætte disse fødevarer den måde, et menneske kan. Derfor er en vegetarisk eller vegansk kost er ikke egnet til katte.

Ifølge ASPCA, taurin er en essentiel aminosyre, der sikrer den normale funktion af et katteøjne, kardiovaskulære system og reproduktive system, og det er udelukkende fundet i animalsk væv. Katte kan ikke syntetisere taurin, så dette er en anden grund katte brug for at spise en kost baseret på animalsk protein i stedet for en vegetarisk / vegansk kost.

Beskæftiger sig med vægtproblemer

Mængden af ​​mad din kat har brug for på daglig basis, afhænger af hans aktivitetsniveau samt eventuelle sundhedsmæssige problemer, han måtte have. Det er normalt bedst at begynde med at følge retningslinjerne fodring på produktpakken, og derefter justere mængden efter din kats tilstand. Fodring en inaktiv kat for meget mad vil føre til fedme. På den anden side, kan tilførsel af en meget aktiv kat for lidt mad gør ham for tynd og føre til fejlernæring.

Hvad er den bedste kost til katte?

Det er vigtigt at konsultere din dyrlæge først, hvis din kat har nogen form for vægt spørgsmål, men følgende fornuftige råd vil give dig en god idé om, hvordan at løse eventuelle problemer.

 • For en overvægtig kat, skære den daglige mad ration med omkring en eller to spiseskefulde, og holde et vågent øje for at se, hvor meget vægt han taber. Da han når optimale vægt, fodre ham lige nok hver dag for at vedligeholde det. Du kan også opfordre ham til at være mere aktiv ved at spille med ham ved hjælp af en laser mus, pole legetøj, eller noget andet han nyder.
 • For en undervægtig kat, øge den daglige mad ration af omkring to spiseskefulde, og holde styr på sin vægt til at sikre, at han begynder at vinde. Da han når optimale vægt, foder lige mad nok til at vedligeholde det. Hvis dette lille justering ikke hjælper ham vinde, absolut konsultere din dyrlæge.

Beskæftiger sig med en betyder Æderen

Generelt katte tendens til at spise i små mængder i løbet af dagen, så en kat, der kan synes at være en betyder Æderen kunne bare være at sprede sit måltid ud over hele dagen. En virkelig betyder Æderen praktisk ignorerer sin mad. Der er flere måder at løse en betyder Æderen, men det er en anden sag, hvor du bør konsultere din dyrlæge først for at sikre din kats manglende appetit skyldes ikke en udiagnosticeret sygdom. Hvis dyrlægen siger dit kæledyr er ved godt helbred, kan du prøve følgende forslag.

 • Tilbyder en bred vifte af fødevarer til at holde din kat fra at blive kede med sine måltider. Prøv at dreje forskellige smag blandinger af tørre og våde fødevarer. Ligesom mennesker, behøver nogle katte ikke vil spise det samme måltid dag efter dag.
 • Prøv at fugte tørfoder med lidt fedtfattig, lav-natrium kylling bouillon. Den ekstra fugt er godt for din kat system, og suppen tilføjer et strejf af fristende smag.

Diskuter med din dyrlæge

Din dyrlæge er unikt kvalificeret til at hjælpe dig med at vælge den rigtige kost til din kat. Spørg om anbefalinger om hvilke mærker / formler levere den bedste ernæring for dit kæledyrs alder og nuværende helbred. Mens premium kattefoder gør koste mere end købmand mærker, fodring en top-kvalitet kost kan hjælpe dig med at spare på andre veterinære omkostninger nede ad vejen. Alt taget i betragtning, er det en klog investering.