Hvad er Chia Milk?

Chia mælk er en opskrift skabt ved hjælp af Chia frø. Disse frø og deres anvendelse mindst tilbage til aztekerne og mayaerne. Chia frø var så værdifuldt for dem, at de var også en form for valuta. Gamle krigere førte dem i kamp med dem for at opretholde dem over lange kampe. Chia betyder styrke og man mente, at de bibringes styrke og udholdenhed til dem, der spiste dem.

Mens Chia frø ikke er velkendte i dag, er de gør en langsom, men støt comeback i mainstream fødevarer. Der er mange opskrifter involverer Chia frø, men en af ​​de mere interessante er chia mælk. Mens ikke en mælk i traditionel forstand, chia mælk er meget nærende og slet ikke svært at lave. Der er en række fordele for chia mælk, men lad os gå over en opskrift på, hvordan man kan gøre det først.

Chia Milk Opskrift

2 TB Chia Frø
1 TB hakkede mandler
1 TB Sesame Tahini
1 TB Agave Sirup
1/2 tsk Vanilla
1/2 tsk kanel
2 1/2 dl vand

Alle de ovennævnte bestanddele bør være let nok til at opnå bort fra Chia frø og eventuelt sesam tahini. Du kan gå online, eller find en lokal helsekost eller naturlige fødevarer butik i dit område. De vil sandsynligvis have alt hvad du behøver for at lave din egen chia mælk.

Kombiner en kop vand, mandler og Chia frø i en foodprocessor og blend indtil godt blandet. Tilsæt sesam tahini, vanilje, agave sirup og kanel. Blend disse sammen og tilsæt derefter langsomt de resterende vand. Tag blandingen, hæld det i en kande eller hvad du vil bruge, og opbevar den i køleskabet. Det skal sidde i køleskabet i mindst 4 timer, men natten er bedst.

Chia mælk er en glimrende kilde til vitaminer, fibre, antioxidanter, essentielle fedtsyrer og vigtige mineraler i kroppen har brug for. Desuden er chiafrø kendt for at være let fordøjelig og en fremragende kilde til omega 3-fedtsyrer. Chia mælk også hjælper i fordøjelsen og omdannelsen af ​​kulhydrater til sukker.

Skabe hindringer

Chia mælk vil medvirke til at skabe en form for barriere i maven, der forsinker absorption af kulhydrater eller sukkerarter, i blodstrømmen. Dette giver mulighed for bedre behandling af det sukker, og er en stor fordel for alle, især dem, der lider af diabetes. Dette gør det muligt for kroppen at undgå at blive overbelastet med sukker forarbejdet fra kulhydrater, og dette forhindrer carbs bliver deponeret som fedt i kroppens celler.

Chia mælk har sin egen særlige smag og er en smule chunky grund af frøene. Mens nogle kan tænke på dette som en hvid mælk ligesom den slags købt i en butik, tager det nogle få bruges til. De sundhedsmæssige fordele ved chia mælk er enorme, og du ender med at føle den energi disse små frø kan producere i din krop.