Hvad du behøver at vide om Calcium

Calcium anses som en af ​​de væsentligste elementer i kosten på grund af sin strukturelle anvendelse i sammensætningen af ​​tænder knogler og blødt væv i kroppen. Uanset om det bliver brugt til at styrke knoglerne eller forbedre blodpropper proces, den menneskelige krop har brug for calcium til effektivt betjene. Som en kendsgerning, hvis du ikke får de rigtige mængder af calcium i din kost, kroppen reagerer ved at tage på calcium fra knoglerne at opretholde normale blod calcium niveauer. En langvarig calciummangel kan føre til knogleskørhed og senere forværres i osteoporose.

Hvad du behøver at vide om Calcium

Den anbefalede daglige tilførsel for calcium hos voksne er ca. 700 til 800 mg hver dag. Eksperter mener, at voksne, der er fyldt 50, skal tage i omkring 1.500 mg calcium dagligt til forebyggelse af osteoporose, en patologisk tilstand, hvor knoglerne bliver skøre på grund af mindre knogletæthed.

Hvordan Calcium udnyttes i kroppen?

Omkring 99% af calcium er lagret i kroppens knogler og tænder. Calcium spiller en stor rolle i at give styrke og masse til dine knogler. Den resterende 1% fordelt i blodbanen og udfører flere væsentlige funktioner. Calcium er nødvendigt ved det centrale nervesystem. Calciumioner er afgørende for at omdanne elektriske impulser til kemiske signaler i hjernen. Calcium spiller en væsentlig rolle i blodpropper proces dermed forhindre drastiske blødningsepisoder.

Calcium er også et vigtigt mineral for det muskulære system. Musklerne i kroppen afhænger af calcium til at forbinde nerveimpulser blandt nervefibre og muskelvæv. En mangel på calcium i kroppen kan forårsage dine muskler til spjæt eller endnu værre, dit hjerte muskler stoppe slå.

Calcium i dit daglige kost

Calcium findes i tre fødevarer klasser: mælk & mejeriprodukter, fisk & skaldyr, og grønne bladgrøntsager. Mælkeprodukter, såsom sødmælk, ost og yoghurt er gode kilder til calcium. Bortset disse mælkeprodukter er der også ikke-mejeri kilder, som vil hjælpe dig med at opnå de daglige gennemsnitlige calcium krav i kroppen. De bløde knogler fundet i dåse laks, sardiner og sardiner er gode kilder til calcium. Sojabønne produkter såsom tofu er også gode alternativer. Andre ikke-mejeri calcium kilder omfatter grønne grøntsager (broccoli, okra, majroer, spinat & osv), nødder, sesamfrø og tørrede frugter.

Calcium Supplements: fungerer de?

I dag kan du også finde masser af kalktilskud på markedet. Disse calciumtilskud er normalt ordineres af læger til behandling og forebyggelse af osteoporose. Mange specialister anbefaler at tage calcium tabletter efter måltider på grund af sin syre reducerende effekter i maven. Supplerende calcium bør kun anvendes efter din læges godkendelse. Overdreven calcium niveauer i kroppen kan føre til forstoppelse, luft og oppustethed. Kalktilskud bør ikke tages af folk, der lider af sygdomme som hyperthyroidisme og kronisk nyresygdom.