Hvad der er anderledes ved Loestrin fødselskontrol piller?

Hvad der er anderledes ved Loestrin fødselskontrol piller?


Der er to versioner af Loestrin prævention: regelmæssig Loestrin og Loestrin Fe. Den oprindelige form er en almindelig lav østrogen p-piller. Loestrin Fe er designet til at gøre dine perioder kortere samtidig beskytter mod graviditet.

Sådan Loestrin Works

Som alle p-piller, bruger Loestrin hormoner for at forhindre graviditet. En kombination af østrogen og progestin stopper ægløsning. Hormonerne også ændre miljøet inde i livmoderen, hvilket gør det sværere for en sædcelle at befrugte et æg i tilfælde ægløsning forekommer.

Det videnskabelige navn for østrogen i Loestrin er ethinylestradiol. Den progestin kaldes norethindronacetat. Den østrogen dosis betragtes det laveste beløb, der stadig vil give sikker prævention. Læger mener, at lavere mængder af østrogen er sikrere end højere doser.

To versioner af Loestrin Prævention

Med regelmæssig Loestrin, du tager en hormon pille om dagen i 21 dage og placebo piller uden medicin i syv dage. I placebo dage, vil du have din menstruation. Perioder på p-piller ofte er kortere og lettere end før.

Med Loestrin Fe, du tager en hormon pille om dagen i 24 dage, derefter jern piller i fire dage. Din tid kommer, når du tager jern piller. I en undersøgelse, der sammenlignede Loestrin Fe regelmæssig Loestrin, kvinderne havde perioder, der var endnu kortere og lettere, ofte som varer mindre end tre dage.

Kortere perioder med Loestrin Fe

Hvorfor Loestrin Fe forårsager kortere perioder? De "perioder" du får på prævention ikke er strengt det samme som almindelige menstruation. Når du ikke er på p-piller, din krop frigiver et æg hver måned, og din livmoder vokser en tyk foring til at modtage ægget i tilfælde det er befrugtet. Hvis ægget ikke er befrugtet, foret sloughs ud i form af menstruation.

Når du er på p-piller, ingen æg frigivet. Hormonerne tillade nogle livmoderslimhinden til at udvikle, men det er som regel tyndere end det ville have været. Fortsat indtagelse hormonerne holder foring intakt. Så længe du tager piller, får du ikke en periode. Tager de par ekstra dage for Loestrin Fe hormon piller forårsager din menstruation til at starte senere. Det medfører også livmoderslimhinden til at være endnu tyndere, så der er mindre blødning.

Lægerne siger, at det er i orden at have lysere perioder, hvor du tager p-piller. Faktisk et andet mærke, Seasonale, er designet, så du har kun fire perioder om året.

Bivirkninger

Alle hormonal prævention har bivirkninger, herunder Loestrin prævention. Forskellige kvinder vil have forskellige reaktioner på hver mærke, så nogle gange tager det et par forsøg for at finde den rigtige pasform.

Mulige bivirkninger omfatter:

 • Breast ømhed
 • Væskeophobning
 • Humørsvingninger
 • Vægtøgning
 • Hovedpine
 • Kvalme
 • Melasma (en misfarvning af huden, især i ansigtet)
 • Unormal menstruation, såsom spotting mellem perioder

Sjældent vil en kvinde ved hjælp af hormonel prævention udvikle en mere alvorlig bivirkning, herunder blodpropper, hjerteanfald eller slagtilfælde.

Hvem bør ikke tage Loestrin

Nogle kvinder bør ikke bruge hormonel prævention. Din læge vil sandsynligvis ikke ordinere Loestrin hvis du har:

 • En historie om problemer med blodpropper
 • En historie af slagtilfælde
 • Visse typer af hjertesygdomme
 • Højt blodtryk
 • Brystkræft
 • Hovedpine, der forårsager neurologiske ændringer

Rygning synes at øge risikoen for hjerteanfald og slagtilfælde for kvinder, der anvender p-piller, så vil din læge sandsynligvis advare dig til at stoppe med at ryge, hvis du bruger Loestrin prævention. Det kan være nødvendigt at stoppe med at tage Loestrin, eller nogen form for hormonel prævention, hvis du har brug for at have kirurgi og vil være på langvarig sengeleje. Det øger risikoen for blodpropper.

Sikker sex og p-piller

Loestrin og Loestrin Fe er meget effektive former for prævention, men de vil ikke forhindre seksuelt overførte sygdomme. Medmindre du er i et monogamt forhold med en partner, der har testet negativ for kønssygdomme, herunder hiv, er det vigtigt at bruge kondom for at beskytte dig selv.

.