Husholdningskemikalier forårsage diabetes og fedme

Kemikalierne, der er indeholdt i husholdningsartikler, såsom plast, madrasser, samt komponenter i maling, er delvist forbundet med fedme og diabetes.

Husholdningskemikalier forårsage diabetes og fedme

Eksperterne i CHEM Trust, en britisk NGO, der arbejder for at beskytte mennesker og miljø mod skadelige kemikalier, mener, at sådanne stoffer (pesticider, maling komponenter, diesel, flammehæmmere, plastkomponenter, der anvendes til fødevarer containere) kan være delvist ansvarlig for krisen af fedme og den stigende diabetes tilfælde i de udviklede lande.

Ifølge Anmeldelse af Science Sammenkædning kemiske engagementer med den menneskelige risiko for fedme og diabetes, kemiske stoffer ind i fødekæden og er gemt i kroppen, der forårsager fedtophobning, ændringer i appetit og fald i hastigheden af metaboliske processer. Forfatterne til rapporten er to akademikere fra University of North California og den nordkoreanske National University. Dokumentet bemærker også, at ufødte børn og gravide kvinder står over for en særlig risiko. Forskerne opfordrede regeringerne i de udviklede lande til at overveje muligheden for at ændre statens sundhedspolitik, især med hensyn til forebyggelse af endokrine sygdomme.