Hurtigt voksende Buske

Hurtigt voksende Buske

Hurtigt voksende buske giver privatliv og screening nær hjem og ejendom, og kan vokse overalt fra én til flere meter om året. Der er mange smukke buske at vælge imellem i denne kategori, der spænder fra stedsegrønne sorter som Leyland Cypress til blomstrende buske som Forsythia. Hvis du lige har flyttet ind i et nyt hjem eller har brug for at screene noget hurtigt med buske, vil denne liste over hurtigt voksende buske får du hurtigt i gang i retning af et smukt landskab.

Buske, der fylder Landskaber hurtigt

Hurtigt voksende buske vokser med en hastighed på en til flere meter om året, afhængigt af den busk og vækstbetingelser. Uanset om du ønsker smukke løv eller blomster, der er en hurtigt voksende busk venter på dig. Du kan vælge en eller flere af følgende liste, eller brug linket ressourcer til at se mange andre hurtigt voksende buske og finde en, der vil trives i din have landskab.

Leyland Cypress

Blandt hurtigt voksende buske, intet topper Leyland (eller Leland) Cypress. Disse stedsegrønne buske, hjemmehørende i Nordamerika, kan blive op til fire meter om året, især når de er unge. De har tendens til at vokse højere snarere end bredere. Plant dem seks meter fra hinanden for at danne en naturlig hegn. Leyland Cypress trives i zone 6 til 10, og i de fleste haven jord. De foretrækker fuld sol til kun delvis skygge. De vil nemt vokse op til 60 meter høj og nogle gange 20 meter bred. For at kontrollere deres vækst, skal du blot beskære dem tilbage aggressivt hvert år. De fleste husejere foretrækker at lade Leyland Cypress vokse i deres naturlige, robuste form, og trim kun at bevare deres ønskede højde.

Vær forsigtig, når plantning Leyland Cypress, hvis du bor i et fællesskab, hvor husene er pakket tæt sammen. Da Leyland Cypress vokser ganske høj, og kaster tæt skygge, kan du nemt forstyrre naboerne, når din Leyland Cypress ender skygge deres præmie steg seng. Vær venlig og plante disse smukke evergreens langt nok væk, så du ikke vil blokere lyset til en nabos ejendom.

Clemson University tilbyder en Leyland Cypress information side og et link til mere information om sygdomme, der påvirker Leyland Cypress.

Forsythia

Intet råber 'forår' som en byge af muntre gule blomster på en forsythia. Disse utroligt hurtigt voksende buske giver en eksplosion af forår farve, når alt andet er stadig brun og sovende, og blad ud i skinnende grønt løv. De er let plantet, svært at dræbe, danner gode hegn, og vokser hurtigt. Forsythia vil vokse 1-2 feet pr år og let spredt ud så meget eller mere.

Forsythia som fuld sol til delvis skygge, og er ikke Tradewinds om havejord, selv om de foretrækker veldrænet jord ændret med kompost eller gødning. De er hårdføre i zone 4-9 og ukontrolleret kan opnå en moden højde på otte til ti meter. Du behøver ikke at befrugte dem eller give dem nogen særlig pleje. Den eneste gang de kræver nogen opmærksomhed er i perioder med langvarig tørke, når de har modtaget en god drink af vand. De er selv meget tolerante over for byens forurening. Mange motorvej afdelinger nu plante forsythia langs medierne store motorveje at tilføje skønhed og farve til vejbaner og planterne trives trods den konstante bombardement af dampe fra bil udstødning.

The Garden Helper giver en kort ressource artikel om pleje og formering af Forsythia.

Nellie Stevens Holly

Med sin skinnende mørkegrønne blade og lyse røde bær, den Nellie Stevens Holly giver en attraktiv, hurtigt voksende busk, der også tiltrækker fugle. Fugle elsker at spise bærrene, og den blanke blade er en velkommen pusterum fra et dødvande af vinteren. Nellie Stevens Holly kan dyrkes i haven zoner 6-9. Den vokser omkring en til to meter om året, og nemt opnår en maksimal højde på 30 meter med en spredning på 15 meter.

Ikke alene er Nellie Stevens Holly meget hurtigt voksende, de er også lav vedligeholdelse og nem pleje. De har en naturlig pyramide-lignende form, og ikke kræver nogen beskæring, medmindre du ønsker at tjekke deres vækst eller skære nogle grene til at pynte til jul. De foretrækker fuld sol til delvis skygge og en let sur jord pH.

Selv om de fleste Hollies kræver både en mandlig og kvindelig plante at nå de lyse røde bær, Nellie Stevens er en undtagelse fra denne regel. Anlægget kaldes en partenokarpi plante, og kræver ikke en mandlig kultivar at indstille frugt.

University of Florida giver en gratis publikation om Nellie Stevens Holly.

Butterfly Bush

Denne plante navn temmelig meget siger det hele. Det er ikke ualmindeligt at se et dusin eller flere sommerfugle i alle de forskellige typer konvergere på Butterfly_Bush, når de er på deres højeste blomstrende tid, normalt i juli og august. Butterfly Bush eller Buddleia, er robuste, hurtigt voksende buske, der giver store toppe af farverige blomster og tiltrækker sommerfugle og kolibrier massevis. Mens de ikke gøre meget for at give personlige oplysninger eller blokere ud støj, de vokser hurtigt - meget hurtigt. Butterfly Bush er ekstremt nemme at dyrke. Det er ikke kræsen om jord, men gør foretrækker fuld sol. Den vil vokse op til en fod eller mere hvert år og vil sprede sig over, at meget også. Butterfly Bush oplever nogle sygdomme eller skadedyr, og det er hårdføre i de fleste haven zoner i USA.

Butterfly Bush er ikke en pæn plante. Nogle mennesker finder sit store, snarere rodet formular attraktiv, mens andre foretrækker en plante, de kan forme. Det kan selve frøene hele haven. Hvis du ikke vil have frivillige kimplanter, blot trække dem op. Sørg du får rødder frøplanter ud eller anlægget vil simpelthen spire igen.

The Butterfly hjemmeside har en liste over Butterfly Bush sorter til at prøve.

Kontroller din lokale planteskole

Sørg for at vælge hurtigtvoksende buske, der vil trives i din klimaet. Din lokale planteskole vil tilbyde sorter, der passer bedst til din region.