Hund kan have Toe Cyst

Hund kan have Toe Cyst

Problem: hund kan have Toe Cyst

Jeg har en tre-måneder gamle Engelsk Bulldog. Omkring tre dage siden lagde jeg mærke til hans ryg pote var lidt hævet og lidt rød. Jeg overtog det var fordi han kan lide at spille uslebne til tider og kan have gled og skrabet sin pote. Han er en meget legesyg hvalp, men på grund af hans pote, har jeg ikke lade ham spille for ofte. Selv om han er holdt i et stort bur, mens jeg er på arbejde, han stadig formår at irritere sin pote. Da jeg kom hjem i eftermiddag, blev hans pote blødning. Jeg har prøvet bandaging det, men han altid formår at bide den af. Hvad kan jeg gøre for at hjælpe ham helbrede? ~~ Monica

Ekspert Svar

Hej Monica,

Det kan være lidt svært, men jeg vil have dig til at tage bindet af og tage en meget tæt kig på din hunds pote. Kontroller mellem tæerne og mellem trædepuderne under for tegn på en opsvulmet klump. Hvad du virkelig leder efter er en cyste.

Hunde kan få cyster mellem tæerne, og disse irriterende sår fylde op med puss, der forårsager smerte og irritation. Dette medfører typisk en hund til at slikke og tygge sitet, der forårsager mere skade. Hvis der er en cyste, vil det være nødvendigt at drænet. Jeg plejede at gøre det for mine hunde selv ved at indsætte en steriliseret nål i fine røde lokalisere, der angiver hjertet af cyste. Efter åbning vil jeg udtrykke puss og rengør det åbne sår med peroxid. Bagefter vil jeg fylde såret med Panalog salve til at dræbe bakterierne. Såret vil derefter helbrede ganske pænt.

Det er et vanskeligt procedure og ikke for sarte, så det ville nok være bedst at lade din dyrlæge tage et kig på din hunds pote og bestemme, hvad der skal gøres. Det lyder som om din hund kan have allerede brast cyste, men det vil sandsynligvis blive smittet igen uden den rette behandling. Det vil være værd at omkostningerne af kontoret ringe for at få din hunds fod tilbage i form.

Tak for dit spørgsmål, og held og lykke!

~~ Kelly