Hund Diarré Årsager og pleje

Hund Diarré Årsager og pleje


Hos hunde, kan diarré indikere et alvorligt medicinsk problem eller en mindre fordøjelsessystem forstyrrelse. De fleste hunde vil opleve et tilfælde af diarré på et tidspunkt i løbet af deres liv. Mens et mildt tilfælde af diarré er normalt ikke en grund til alarm, det er den mest almindelige tegn på en tarm sygdom. Som hundeejer, bør du lære om de forskellige årsager til diarré for at anerkende, hvis betingelsen er et tidligt symptom på en alvorlig sygdom.

Fakta Om Hund Diarré

Diarré er en tilstand, hvor en hund passerer en unormal mængde af løs eller flydende afføring. Stolen kan også indeholde andre stoffer, såsom slim, blod eller parasitter afhængigt af årsagen. Andre tegn på sygdom kan ledsage diarré, såsom gas, bøvsen, opkastning, tab af appetit eller sløvhed.

Almindelige årsager til diarré

En hund kan opleve diarré af mange årsager. Et tilfælde af diarré kan have en mindre årsag såsom en brat kostomlægning eller en mere alvorlig årsag, såsom inflammatorisk tarmsygdom. Mens diarré er et typisk symptom på en tarm sygdom, der er mange andre årsager.

Almindelige årsager til diarré kan nævnes:

 • Ændring i kosten: Pludselige ændringer i kosten kan forårsage fordøjelsessystemet forstyrret.
 • Mælk intolerance: Voksne hunde kan være laktose intolerant og opleve forstyrret efter indtagelse af mælk.
 • Mad Allergi: Hunde kan få diarré som et symptom på en allergi over for et levnedsmiddel eller en levnedsmiddelingrediens. Nogle hunde er allergiske over for almindelige proteinkilder i hundens mad såsom oksekød og gluten.
 • Spise ud af skraldet: Hvis hunden kommer ind i skrald, kan hun ende med et tilfælde af mild eller svær diarré, efter indtagelse af fordærvet mad.
 • Fremmedlegemer i tarmene: Hvis en hund spiser et fremmedlegeme, såsom en knogle eller stick, kan det sidde fast i tarmkanalen og producere våde afføring og opkastning.
 • Bakterielle og virale infektioner: Parvovirus, hundesyge, coronavirus, salmonella eller hepatitis kan forårsage alvorlige eller eksplosive våde afføring.
 • Worms og parasitter: Worms såsom rundorme og piskeorm kan forårsage diarré. Interne parasitter såsom Giardia og coccidier kan også forårsage et tilfælde af waery afføring.
 • Malabsorptionssyndrom: malabsorptionssyndrom er en tilstand, hvor tarmene er enten i stand til at fordøje maden eller ikke kan optage næringsstoffer fra fødevarer. En fedtet flydende afføring med et modbydeligt lugt kan være et tidligt tegn på denne lidelse.
 • Inflammatorisk tarmsygdom (IBD): Kronisk diarré er et tegn på IBD, en gruppe af tarmsygdomme, der forårsager betændelse i tarmens slimhinde og mad malabsorption.
 • Colitis: Colitis, betændelse i tyktarmen, kan forårsage kroniske løs afføring med slim.
 • Pancreatitis: Kronisk løs afføring er et symptom på pancreatitis, betændelse i bugspytkirtlen.
 • Protein Losing enteropati (PLE): PLE er en livstruende sygdom i tyndtarmen, hvor tabene kropsprotein. Symptomerne omfatter alvorlige våde afføring, opkastning og væske oprustning under huden eller maven.
 • Akut Blødende Gastroenteritis: Akut hæmoragisk gastroenteritis er en livstruende tilstand, der medfører alvorlige blodig diarré og opkastning.
 • Forgiftning: Forbrugende en noget giftigt kan forårsage alvorlige løs afføring og opkastning.

Kun en dyrlæge kan diagnosticere den sande årsag til et tilfælde af diarré efter en undersøgelse og laboratoriearbejde.

Omsorg for en hund med diarré

Når det kommer til hund sundhed, er diarré ikke altid garanterer en tur til dyrlægen. Hvis din hund virker normalt og erfaringer kun et mildt tilfælde af våde afføring, kan det behandles i hjemmet.

 1. Giv rigeligt med vand for at sikre, at din hund ikke bliver dehydreret.
 2. Tilbageholde fødevarer til 24 timer.
 3. Feed hunden en kedelig kost i to dage, eller indtil hans afføring vende tilbage til normal. Du kan fodre din hund en hjemmelavet kedelig kost såsom kogt kylling og ris. Bland recept hundemad er også tilgængelig på mange dyrlæger.
 4. Når din hunds afføring vende tilbage til normal, langsomt introducere sin regelmæssige hundemad tilbage i sin kost. Bland små mængder af hans almindelig mad med kedelig kost i tre til fem dage. Øg mængden af ​​almindelig mad hver dag, og mindske mængden af ​​intetsigende fødevarer i hundens kost, indtil han spiser den almindelig mad udelukkende.

Et mildt tilfælde af løs afføring skulle løse i 24 til 48 timer. Der anbefales en veterinær konsultation, hvis diarré varer mere end to dage. Men ring til dyrlægen, selvom afføring problemet er mild, men din hund virker meget syg. Tag din hund til dyrlægen med det samme for at udelukke alvorlige medicinske tilstande, hvis afføringen ser smertefuldt at passere, blodig eller ledsaget af hyppige opkastninger. Søg straks veterinære opmærksomhed, hvis du har mistanke om din hund indtaget gift eller et fremmedlegeme.

Konklusion

Det kan være skræmmende, når din hund oplever diarré. Men være sikker på at de fleste tilfælde af løs afføring er milde. Mange af de sygdomme og lidelser, der er forbundet med kronisk diarré styres med en passende kost og medicin, så en berørt hund kan leve et fuldt og sundt liv. Du kan beskytte din hunds helbred ved at sikre, at han spiser en kvalitet hundemad, får regelmæssige vaccinationer og forebyggelse hjerteorm medicin, opretholder en sund vægt og bor i et sikkert miljø.