Hund Avl for begyndere

Hund Avl for begyndere

Leder du efter oplysninger om hund avl for begyndere? Du kan finde, hvad du behøver at vide lige her.

Et ord om Hundeopdræt for begyndere

Som defineret i forbindelse med denne artikel, hund avl er en puposeful samler en stud og en tæve i den frugtbare del af tæve varme cyklus, for at dyrene kan parre sig og producere et kuld.

Ingen avl bør nogensinde blive helt ligetil. Der er tusindvis, hvis ikke millioner, af uønskede kæledyr har behov for en stabil kærligt hjem, så enhver avl bør rigelig overvejelser, før de beslutter at fortsætte.

Ordliste over Hundeopdræt og Graviditet Vilkår

Der er en hel del ord, du vil høre i løbet af en hvilken som helst diskussion om hunde avl. Nogle kan allerede være bekendt for dig, men her er en liste over almindelige begreber og definitioner, der vil hjælpe enhver nybegynder bedre forstå hele processen.

Bitch - denne den korrekte betegnelse for en kvindelig hund.

Dam - Dette er den benævnes mor til et kuld.

Stud - Stutteriet er den mandlige hund, der udfører avl på tæven.

Far - Dette er den benævnes far til kuldet.

Kuld - Dette udtryk gælder for en gruppe af hvalpe, der er født fra den samme graviditet.

Heat cyklus - Dette er den aktive periode en tæve reproduktive cyklus. Det er kendetegnet ved en blodig udledning, frigivelse af æg til befrugtning og en periode med aktiv vilje til at yngle.

Æggestokke - Disse er reproduktive organer, der frigiver ægget til befrugtning under en tæve varme cyklus.

Æg - Dette er den fælles betegnelse for kønsceller, der oprettes, når ægget frigives fra æggestokkene og befrugtes med sæd. Et befrugtet æg er kendt som en zygote og udvikler sig til et foster, når det implantater i livmodervæggen.

Sperm - Disse er små organismer, der er fremstillet af den mandlige at befrugte tæve æg og levere stutteriet DNA.

Vulva - Det er åbning for tæve reproduktive tarmkanalen. Den vulva svulmer betydeligt i begyndelsen af ​​varmen cyklus og derefter blødgør at lette avl.

Penis og testikler - Dette er de stud s reproduktive organer med henblik på at producere og levere sæd.

Drægtighed - Dette udtryk gælder for hele perioden af graviditeten.

Hvalp - Det er et begreb, der anvendes til at beskrive en nyfødt hvalp.

Hvalpefødsel - Dette er den handling for at føde, og det er også bare kendt som "arbejdskraft."

Fødsel box - Dette er en forberedt kasse, som tæven føder. Du kan købe en kommerciel hvalpefødsel kasse, eller du kan oprette en selv fra en papkasse, en lille børnepool eller ved at bruge tegninger til at bygge en fra træ.

Sammentrækninger - Det er spasmer i livmoderen, der er designet til at fremdrive hvalpen langs fødselskanalen mod levering.

Vand taske - Dette er den tynde, men slidstærk membran eller "fødsel sæk", der omgiver hver hvalp i livmoderen. Næsten alle hvalpe er født i denne beskyttende sac der skal brydes umiddelbart efter hvalpen er født, eller det vil kvæle.

Navlestrengen - Dette er den kødfulde ledning, der er fastgjort mellem en hvalp mave og moderkagen. Det skal udskilles efter hvalpene fødsel enten af ​​moderen tygge ledningen eller ved at skære det med steriliseret saks.

Uterus - Det er orgel, hvor embryonerne vedhæfte og vokse gennem hele graviditeten.

Placenta - Det er det organ, der lægger hver foster til livmodervæggen. Det understøtter hver hvalp vækst og udvikling ved at levere ilt og næringsstoffer, og også ved at bære affald væk via navlestrengen. Når en hund er født, er dets navlestreng stadig fastgjort til moderkagen. Moderkagen kan leveres med hvalpen, eller det kan tage et par minutter længere at blive leveret med den næste sammentrækning.

Linje avl - Dette udtryk refererer til en planlagt avl mellem familiemedlemmer, der anvendes til at sikre ønskelige kvaliteter i afkommet. Linje parringer omfatter parringer mellem granparent / barnebarn, onkel / niece, tante / nevø halvbror / halvsøster og opdræt med pårørende endnu længere fra hinanden.

Indavl - Det er parringer mellem nært beslægtede individer, herunder mor / søn, far / datter og fuld-bror / fuld-søster. Sådanne parringer er typisk uønsket og kan give medfødte defekter i hvalpene.

Krydsbestøvning - En avl mellem to ikke-relaterede hunde.

Tie - Dette udtryk anvendes til at beskrive ekspandering nær bunden af hundens penis som midlertidigt binder hunden til tæve under samleje. Da hævelsen udvikler sig, den tæve muskler slå hårdt ned omkring det at holde orglet på plads. Dette hjælper sikre korrekt levering af sæd, og selvom ikke helt nødvendige til fremstilling af et kuld, det gør øge chancen for befrugtning.

Avlsmetoder

The Natural Method

Et naturligt opdræt finder sted mellem tappen og tæve med ringe eller ingen menneskelig indblanding. Hannen monterer tæve bagfra og begynder at parre sig med hende. Sæden er hovedsageligt leveret i perioden af ​​"tie", men nogle sædceller kan leveres, før det øjeblik. Sæden vil rejse dybere og enten mødes med ægget til befrugtning eller knytte sig til livmodervæggen og vente på kemiske / hormonal signal, der lader dem vide ægget er blevet frigivet. De vil derefter løb mod ægget i en indsats for at være den første til at befrugte dem. Når en sædcelle befrugter et æg, kan ingen andre sædceller trænger det.Den befrugtede æg derefter implantere sig med intervaller langs uterine horn, hvor de vil fortsætte med at udvikle, indtil det er tid til levering.

Kunstig befrugtning

En kunstig avl kan udføres, når en bedækning er mulig eller er uønsket. En dyrlæge indsamler sæd fra en mandlig og bruger en sprøjte udstyret med et kateter til at levere sæd til den kvindelige livmoder. Kateteret er gevindskåret ind i vulva samtidig med, at undgå blæren. Sæden er derefter langsomt presset ud, og tæven holdes stille i cirka en time for at sikre den sperm nå deres bestemmelsessted. Hvis alt går godt, vil befrugtning finde sted, og et kuld vil udvikle sig.

Graviditet

Uanset hvilken avl metode der anvendes, drægtighedsperioden varer cirka 63 dage, give eller tage et par dage. Levering kan ske så tidligt som 58 dage drægtighed, men unger er født dette tidlige kan være lidt for tidligt og er normalt identificeres ved den lyserøde hudfarve deres furless poter. Så længe disse unger får rig mulighed for at sygeplejerske, mest overlever ganske godt.Det er de grundlæggende i Hundeopdræt at hjælpe nogen novice komme i gang.