Humor til at lindre stress

Humor til at lindre stress
Klovne rundt mindsker stress.

Vidste du, at du kan bruge humor til at lindre stress? Overveje udtrykket, "latter er den bedste medicin." Denne sætning er sand, og du kan bruge humor lindre stress i dit liv også.

Stress er den tavse dræber

Læger og forskere enige om, at stress er blevet en af ​​de største trusler mod sundheden for mennesker verden over. Stress er ikke bare forårsager muskelspændinger, der kan behandles med en massage eller et par piller. Stress forårsager indre skader, der ikke altid er synlige for det blotte øje. Det rekordstore antal hjerteanfald og slagtilfælde hvert år kan bevidne en af ​​de værste virkninger af stress. Hjerteanfald kan ske i stressede situationer, såsom kørsel i tæt trafik, der arbejder i en stressende erhverv, eller blot at blive vred med et familiemedlem. Ifølge American Heart Association, er en ud af hver fem dødsfald tilskrives hjerteanfald.

Hvordan Humor mindsker stress

Latter kan bidrage til at slappe muskler, lavere blodtryk, og øge ilt i blodet. Latter sænker serum cortisol i blodet og øger T-lymfocytter (T-celler) i kroppen. Dr. Lee Berk på Loma Linda University School of Medicine gjorde undersøgelser af virkningen latter har på kroppens immunsystem. Hans forskning viste, at latter øget antallet af T-celler og aktiviteten af ​​naturlige dræberceller. Hans resultater viste, at latter stimulerede immunsystemet, modvirke de negative virkninger af stress.

Hvornår skal man bruge Humor

I nogle kulturer, griner højt i det offentlige er ikke acceptabelt. I USA, men griner er relevant, så længe det ikke sker på en regning eller udført på et upassende tidspunkt. At være i stand til at grine af dig selv, eller dine fejltagelser, gør det nemt at lindre stress, især på arbejdspladsen. Når du reducere stress i en situation, det giver dig mulighed for at se en situation mere klart. Latter kan være med til at sætte en vis afstand mellem dig selv og et problem og giver dig mulighed for at finde en løsning lettere. Prøv humor, næste gang du har et problem på arbejdet eller derhjemme.

Sådan bruges humor til at lindre stress

Hvis du har problemer med at forestille dig selv griner, eller tror, ​​at intet kan pirre dine sanser, så tro om igen. Alle har en sans for humor, selv om de ikke udtrykker det ofte. Ifølge Dr. Linda Mintle, en autoriseret klinisk socialrådgiver, kan følgende metoder hjælpe folk til at grine og frigive stress.

 • Læs en sjov bog
 • Se tegnefilm og komedier på tv eller dvd
 • Fortæl vittigheder
 • Tickle eller blive kildet
 • Spil en sjov brætspil med børn
 • Spil en fjollet Singleplayer
 • Gå ud for at se en fjollet film på teatret
 • Lyt til en optimistisk talk radio show eller lytte til tåbelige sange på CD

Humor Tips

Nu hvor du ved, hvordan humor kan hjælpe dig med at lindre stress i dit liv, er det tid til at anvende den. Følgende er et par eksempler på, hvordan du kan anvende humor til en stressende situation i dit liv.

 • Stress under kørslen. Alle, der kører har oplevet vrede på et eller andet tidspunkt, uanset om det er kofanger-til-kofanger situationer eller vrede på en hensynsløs driver. Sæt mindst én kanal på skiven til en sjov talkshow eller station med sjove, energiske sange. Derudover indsamler nogle humoristiske cd'er til at spille. Prøv Weird Al Yankovik eller Doctor Demento for nogle voksne dumme sange.
 • Stress derhjemme. Lej eller køb et par virkelig dumme film til at spille, når du føler dig ud af sorterer. Nogle klassikere omfatter Young Frankenstein, Blazing Saddles, Galaxy Quest og Wild Hogs.
 • Stress på arbejdspladsen. Computeren gået ned, og du har en masse arbejde at gøre, eller din chef er krævende kortere frister og hårdere projekter. Alle har oplevet dette eller lignende problemer engang. Self-afværgende humor kan gå en lang vej, især hvis du forårsagede problemet. Knæk en joke om situationen, eller dig selv, men aldrig i en anden persons regning.


Indarbejde mere humor i dit liv for at mindske risikoen for hjerteanfald, slagtilfælde og højt blodtryk. Brug humor til at lindre stress, fordi det virkelig er det bedste, og billigste, medicin til rådighed.