Hud Celler kunne omdannes til babyer?

Hud Celler kunne omdannes til babyer?
Amerikanske forskere har formået at gøre voksne kroppens celler vender tilbage til det, de rent faktisk vokser ud fra - kim line præcursorceller. Til behandling af barnløshed (hjælpe forældre undfange et barn, som vil arve en del af deres DNA), lægerne har brug for en masse sunde æg og sædceller. Forskere siger, at det kunne være muligt at anvende voksne kroppens celler til dette formål. En af de modeller er at omdanne hudceller af forældre i induceret pluripotente stamceller eller IPS celler (knytnæve trin) og derefter yderligere i kim line præcursorceller (anden etape) der er i stand til at producere sæd og æg.

Amander Clark og hendes UCLA forskerhold sejlede gennem den anden fase. De med held omprogrammeret iPS-celler (voksne kroppens celler af forældre) i kønsceller forstadier.

Inducerede pluripotente stamceller kan blive væsentlig alternativ til etisk kontroversielle brug af embryonale menneskelige stamceller. IDS-celler er også i stand til at omdanne i celler af alle væv og kan udvikles fra somatiske celler af den person, der har behov for behandling.

Clark og hendes forskerhold ikke kun transformerede iPS celler i kim forstadier men også sammenlignet dem med kønsceller fra humane embryonale celler. Det blev klart, at visse vitale processer ikke blev udført korrekt i iPS genereret kønsceller. Hvorfor så? Det er endnu at blive opdaget.

Nye resultater kan åbne døren for nye behandlinger for barnløshed i de kommende år.