Hospice Tegn for at dø

Hospice Tegn for at dø


Hospice er først og fremmest, en filosofi, som anerkender og omfavner det faktum, at døden er den naturlige afslutning på livet. Den rolle, som et hospice team er at give komfort og støtte til en person, der er i de sidste faser af en terminal sygdom, og hjælpe denne person forberede sit eventuelle død med så meget værdighed som muligt.

Tegn for at dø af en Hospice Point of View

Alle oplever døden på deres egen måde, og der er ingen stiv tidsplan for begivenheder. Alligevel er der en naturlig proces til døende, der følger et generelt mønster med nogle specifikke tegn, der hjælper hospice arbejdere bestemme, at enden nærmer.

Tilbagetrækning

Når en uhelbredeligt syg person accepterer den virkelighed, at hun kommer til at dø, hun begynder typisk at trække sig tilbage fra verden. Det er ofte en langsom proces.

 • Hun kan miste interessen for meget af det, der sker omkring hende.
 • Hun kan endda begynde at miste interesse i mennesker, selv dem hun har været tættest på.
 • Hendes tanker begynde at fokusere indad, og hun kan begynde at nægte besøgende eller blot bruger det meste af tiden sove.
 • Hun kan føle mindre behov for at snakke, og bruge mere tid på at tænke roligt for sig selv.

Tilbagetrækning normalt begynder at sætte i et par måneder før døden. I denne tid, bør pårørende forsøge at være støttende og lad patienten har så meget fred som muligt. Hospice pleje team vil vurdere situationen og anbefale, hvordan man håndterer det.

I nogle tilfælde kan det være nyttigt for et medlem af den psykosociale afdeling til at besøge patienten og se om der er ting, hun gerne vil tale om. Hun kan have noget på hendes sind, men hun kunne ikke føle sig godt tilpas dele det med sin familie, fordi hun ikke ønsker at forstyrre dem yderligere. Taler med et medlem af hospice hold kan faktisk være en stor trøst.

Faldende interesse for mad

Der kommer et punkt, hvor en patient mister interesse i fødevarer, og det er en helt naturlig del af processen. Men dette kan være meget understreger at en omsorgsperson, som føler det er hendes pligt at holde hende elskede fodres og hydreret.

Ifølge Hospice Foundation of America (HFA), kan det faktisk forlænge patientens ubehag, hvis du forsøger at tvinge hende til at spise og drikke så hendes fordøjelsessystem er begyndt at lukke ned. Den behandlende læge kan overveje at skrive en ordre til at afbryde levere mad og læskning med kunstige midler, hvis det lægeligt er berettiget, og hvis familien, og ideelt set, at patienten er alle enige. Dog kan familien og patienten stadig negligere den rækkefølge, hvis de ønsker det. En ordre på komfort fødevarer kan være en anden mulighed. Denne ordre blot tillader patienten at beslutte, hvad, om noget, hun ønsker at spise.

Familien kan også have en vis bekymring, at tilbageholde mad og hydrering vil medføre, at patienten endnu større ubehag. HFA bemærker dog, at som patientens metabolisme ændringer, stigende keton niveauer i blodbanen producere en følelse af eufori, der mindsker patientens ubehag.

Desorientering og mental forvirring

Hospice Tegn for at dø

Desorientering og mental forvirring undertiden forekomme som dødsprocessen begynder at påvirke centralnervesystemet. En patient kan forvirre en bestemt lyd med lyden af ​​en menneskelig stemme. Hun kan se på et objekt i rummet og synes det er noget helt andet. Patienten kan også begynde at hallucinere og hævder at se eller høre ting, som ingen andre kan.

Denne form for forvirring kan undertiden få patienten til at føle ophidselse. Der er forskellige måder familiens pårørende og hospice arbejdstager kan forsøge at hjælpe patienten falde til ro i denne situation.

 • De kan prøve at tale med hende og forsøger at omlægge hende.
 • De kan også prøve musikterapi eller massage terapi til at hjælpe hende at slappe af.
 • I nogle tilfælde kan patientens læge selv ordinere angstdæmpende medicin.

Fysiske ændringer

Der er klare ændringer, du kan nemt se, da kredsløbssygdomme begynder at svigte. Hospice sygeplejerske holder styr på disse ændringer og det formidler dem til læge. Selvom komfort pleje er en del af hospice mission, vil disse fysiske ændringer ikke behandles, medmindre de er relateret til den terminal sygdom patienten blev diagnosticeret med.

Blandt de mest typiske ændringer:

 • Blodtrykket falder, og hjertefrekvensen svinger.
 • Huden bliver bleg eller kan tage på en gul bleghed. Det kan også føle klam.
 • Vejrtrækning svinger også, bliver langsommere eller hurtigere til tider.

Tegn på forestående død

Nogle gange kan en patient vil rally for en kort tid, og ønsker at tale. Hun kan være ret sammenhængende, selv om hun havde oplevet nogle desorientering og / eller forvirring tidligere. Hun kan endda anmode noget at spise eller drikke. Dette rally normalt ikke vare meget længe, ​​typisk blot en dag eller endnu mindre. Når det er overstået, patienten tilbagefald tilbage i en forværrede tilstand og tegn vidne tidligere blevet endnu mere intens i den sidste tilbagegang.

De mest almindelige tegn på forestående død er:

 • Patienten kan forekomme rastløs, som er normalt på grund af mangel på ilt i blodet.
 • Hendes vejrtrækning kan blive meget uregelmæssig, og hun kan endda stoppe trække vejret i korte perioder på mindre end et minut.
 • Hendes lunger kan blive overbelastet og udvikle en raslende lyd, når patienten ånder.
 • Hun kan også blive glasagtig eyed og kan ikke se, hvad der sker omkring hende, selvom hendes øjne er åbne.
 • Hendes ekstremiteter efterhånden tage på en lilla, plettet udseende. Hospice personale refererer til dette som "marmorering".
 • Patienten bliver til sidst fuldstændig ikke-responsiv og glider stille og roligt ind i døden.

Hvad kan man forvente fra din Hospice Team

Hospice team arbejder med patientens familie til at støtte dem, da de beskæftiger sig med alle de følelser og ansvar involveret, når en elsket en dør. Et af de vigtigste aspekter af hospice mission er at guide patienten og familien gennem den faktiske døende proces, hjælpe alle involverede til at genkende tegn på døende, hvad de mener, hvad de kan forvente, og hvordan man forbereder undervejs.

Hvis patienten bor i et hospice facilitet, vil personale være til stede hele tiden, selv om de vil give familien så meget privatliv som de kan. Hvis patienten bruger hjem hospice pleje, vil holdet stole på familiens pårørende at lade dem vide, at patienten tager en drejning til det værre. Centrale medlemmer af personalet kan så være med dig i disse sidste timer når døden i overhængende. I mange tilfælde vil en sygeplejerske forblive hos patienten og besvare eventuelle spørgsmål eller bekymringer familien måtte have. En åndelig vejleder kan også være til stede, hvis dette ønskes.

Tips til gået sammen med din Hospice personale

Nogle mennesker føler, at indtaste hospice pleje eller indskrive en elsket en er beslægtet med at give op, men det er virkelig ikke tilfældet. Tiden bare kommer, når der ikke er noget mere, der kan gøres for at forsøge at helbrede sygdommen, og det er tid til at fokusere på end-of-life spørgsmål. Det kan være ubehageligt og helt ærligt, lidt skræmmende. Det er ukendt territorium for mange mennesker, og det er din hospice holdets mission at hjælpe guide dig igennem det.

Hospice Tegn for at dø

1. Hold kommunikationslinjerne åbne.

Lad dine hospice fagfolk ved, hvad du observere, og lad dem forklare dig, hvad det hele betyder. Det er i orden at stille spørgsmål og dele dine bekymringer; de er der for dig at læne sig op ad.

2. Hold et åbent sind over, hvad dine hospice fagfolk fortæller dig.

Det er nemt at lukke ned, når du går gennem noget denne betydningsfulde. En masse af de oplysninger, din hospice holdet aktier vil sandsynligvis ikke være velkommen nyhed, men du kan regne med dem til at levere disse oplysninger med ærlighed og medfølelse. Som en del af tjenesten, åndelig omsorg og rådgivning er også tilgængelige for familiemedlemmer.

3. Lad teamet hjælpe dig bære byrden.

Det kan være svært at træde tilbage og lade en anden bære byrden for en tid, men tøv ikke med at bede om hjælp. Det er vigtigt, at pårørende udnytte lidt aflastning, så de kan tage lidt tid til at hvile og genoplade deres energi. Selv et par timer væk fra deres elskede kan give nogle meget nødvendige nødhjælp og nyt perspektiv.

4. En bedemand koordinator kan bidrage til at lette nogle af arrangementerne.

Hospice dødsfald koordinator kan bidrage til at åbne diskussionen om begravelse arrangementer. Selv overvejer begravelsen kan være ganske vanskeligt, er det normalt en fordel at have mindst en del af planlægningen afsluttet inden krisen kommer. Dette giver patienten en vis kontrol over sine sidste arrangementer, og det sparer familien fra at skulle gøre alle de beslutninger, mens de sørgende.

The Final Journey

Hver persons sidste rejse er unik, og der er ingen perfekt måde at navigere gennem processen. Du kan kun tage tingene en dag ad gangen og håndtere situationen, så godt som du kan. Hospice hold vil støtte dig hele vejen vejen.