Højttalere: højttalerplacering Tips

Alternativ Hjemmebiograf Højttalerplacering

Nogle mennesker sætter pris finesser; de vil have en hjemmebiograf system, men ønsker ikke højttalere optage gulvplads. I denne demografiske, der er et bredt udvalg af in-væg og i loft højttalere til rådighed til hjemmebiograf brug.

Det er lettest at installere interne hjem højttalere i den indledende byggeperiode, da du kan køre de nødvendige ledninger, og optimere placering. Når det er installeret, in-wall højttalere sidde flugter med dine vægge, så de er stort set usynlige. Den eneste ulempe er afregningen for dem - når deres monterede og kablet, er det svært at flytte dem.

Center Channel Placement

I en perfekt verden, ville din centerhøjttaler monteres bag skærmen (som i en professionel biograf). I de fleste hjem teatre, dog med direkte udsigt og bagprojektion tv, er den eneste mulighed montering over eller under skærmen.

Montering af centerhøjttaler over skærmen giver normalt den mest forståelig dialog center kanal (hovedårsagen til en centerhøjttaler). Hvis du har trægulve, kan det hjælpe at placere en lille område tæppe mellem dig og foran fjernsynet (dette vil forhindre lydreflektioner fra hoppende fra gulvet og ødelægger klarhed). Som med enhver højttaler placering, bør du eksperimentere. Husk, at hvert hjem teater er forskellige; hvad der virker i din vens hjemmebiograf fungerer muligvis ikke i dit.

Afkobling højttalerne

Eksperimenter med forskellige rum placering. I de fleste tilfælde vil en ordentlig værelse placering gør en stor forbedring med alle dine valg i elektronik. Det næste skridt er at forbedre værelserne »grundlæggende akustisk karakter med mere eller mindre absorberende og / eller udbredte overflader.

Surround Højttalerplacering

Vellykket surround sound højttaler placering er meget afhængig af din hjemmebiograf form og layout. Det kan tage nogle eksperimenter for at finde den bedste surround højttaler placering. Uanset hvad, er der nogle retningslinjer for at gøre det nemmere at få gode resultat:

• Surround-højttalere skal monteres godt over eller under ørehøjde (du vil blive indhyllet i lyden)
• bipolart er nyttige, når du skal sidde meget tæt på dem, fordi du kan sigte på "nul" akse lytteområdet og hoppe den vigtigste lyd rundt, før det bliver til dine ører
• Omnipole højttalere er mere tilgivende for placering.
• Hvis du bruger direkte udstrålende surroundhøjttalere, sigte dem i de bagerste hjørner i rummet (dette vil hoppe surroundlyd fra bagsiden vægge og skabe en mere diffus surround felt)

Stereo Højttalerplacering

Der er et par grundlæggende højttaler placering retningslinjer at følge, når oprettelse af en to kanals stereoanlæg. Selv om der er nogle specielle tilfælde, såsom line array-højttalere, og nogle elektrostatiske højttaler design, de fleste højttalere designet til hjemmebrug drage fordel af nogle eksperimentere.

Start med at følge fremstiller anbefaling. Prøv at placere højttaleren, så mellemtone eller basenhed frekvens er i ørehøjde (husk du skal nok lytte til højttalerne sidder ned, så tage dette i betragtning). Stande Speaker er en nem måde at få reolhøjttalere i ørehøjde. Du kan også eksperimentere med "toe-in" - prøv lystfiskeri højttalerne indad så lyden, de producerer kors foran dig (en lille "toe-in" højttaler placering kan skærpe billedbehandling og lydbilledet af dit system). Højttalere bør ikke være længere fra hinanden end lytterne er tilbage fra dem. Eksperiment!