Højttalere: Dele Speaker Tips

Crossover: Sound Divider

Højttalerne er designet til at gengive lyd og du normalt har brug for 2-3 chauffører til at dække hørbare område af den menneskelige hørelse. At have en glidende overgang mellem subwoofer, basenhed, mellemtone og diskant, en crossover bruges til at opdele lyden mellem de forskellige højttalere.

De fleste højttaler delefiltre er af den passive sort; de er monteret nedstrøms for forstærkeren, og er monteret i kabinettet højttaleren. Aktive delefiltre er monteret opstrøms for forstærkeren, og kræver en separat forstærker til hver fører i højttaleren. En højttaler med en woofer, mellemtone og diskant ville kræve tre separate forstærkere, hvis du bruger en aktiv crossover. Mange delefiltre har kredsløb, der øger eller reducerer frekvensgang på højttaleren.

Højttalerenheder: Subwoofere

Subwoofere er højttalere, der er designet til at gengive den allerlaveste frekvenser af hørbar lyd: ca. 16 Hz til 120 Hz. I en hjemmebiograf, subwooferen giver dig den følelse af realisme. Når Godzilla stomps Tokyo, behøver du ikke bare høre det - du føler det! Fordi sub-bass lydbølger spænder fra 12 til over 50 meter bred, subwoofere er meget følsomme over værelse placering. Nogle nyttige fakta om sagen kan nævnes:

• Størrelsen betyder noget: en stor højttaler kegle bevæger store mængder luft og lidt føreren skal bevæge sig meget langt
• større frysere kan være mere effektiv med samme basgengivelse
• For film effekter, lyd fleste subwoofere bedst placeret i hjørnerne
• For overgangen til woofer at være glat i alle lytter steder, bør subwooferen være i mellem de to vigtigste højttalere (eller meget tæt).

Højttalerenheder: Mellemtone

Mellemtone enheder er højttalere designet til at håndtere frekvensbåndet på ca. 250 Hz til 5000 Hz. Mellemtone findes i tre- og fire-vejs højttalersystemer, hvor alle de høje frekvenser går til en diskant og alle de nedture går til woofer eller Midbass driver.

Da en mellemtone driver ikke forventes at håndtere enhver lavere bas programmateriale, behøver det ikke at være så store, og det kan håndtere mere forstærkereffekt. Mellemtone tendens til at være meget retningsbestemt, men ikke så slemt som diskanter. Husk på, at dem, gået over fra bashøjttaleren i 250 Hz til 800 Hz altid påvirke stemmen reproduktion.

Indkapslingen: Mere end blot et Box

Når du tænker på en højttaler, de fleste mennesker forestiller enten en traditionel boxy højttaler eller små computerens højttalere. Et højttalerkabinet spiller en afgørende rolle i højttalerlyden. Når forestille en højttaler, så tænk på det på denne måde: Dit stuen er en stor kasse; det vil påvirke, hvordan en højttaler lyder. Hvor meget det påvirker lyden vil imidlertid afhænge af:

• strukturelle stivhed
• ordentlig lyd dæmpning
• placere højttaleren

Et godt designet højttaler boks vil være godt afstivet internt, og dens størrelse bør være optimeret til højttaleren, den indeholder. Forvent ikke at tage en taler, montere det på nogen gamle kasse, og forventer, at lyde godt.

Højttalerenheder: basenheder

I de fleste højttaler design, basenheder håndtere de fleste af programmets materiale (fra ca. 60 Hz op til omkring 2000 Hz). Større basenheder tendens til at udmærke sig ved lav frekvens præstationer, og mindre basenheder er normalt bedre i den højere ende. Fordi de er designet til at håndtere masser af lavfrekvente lyde, deres motor samling (magnet, svingspole, etc.) er normalt overbygget at give mulighed for større magt aflevering og mindre chance for overophedning.

Moderne bas 'kegler er lavet af papir, kulfiber, plast og andre materialer. Målet er at opnå en jævn respons af det ønskede frekvensområde og en smidig overgang til den højere frekvens driver (s).

Højttalerenheder: lydtransducerne

Højttalere, også kendt som drivere eller transducere, kommer i alle former og størrelser. Selv om der nogle fuldtoneenheder designet til at håndtere en stor del af det hørbare spektrum af lyd, er de fleste højttalere for at være en af ​​følgende:

• 2-vejs (diskant og woofer)
• 3-vejs (diskant, mellemtone, woofer)
• 4-vejs (integreret subwoofer)

Hver type driver er designet til at håndtere forskellige frekvenser. Diskanter dækker højder, basenheder dog kan opdeles yderligere i mellemtone (mids), Midbass (lavere mids) og subwoofere (sub-bas).

Højttalerenheder: Diskanter

Diskanter er designet til at håndtere de allerhøjeste hørbar lyd (starter ved omkring 2000 Hz hele vejen til 20, 000 Hz og videre). Når du lytter til musik, er det meste af den høje slagtøj (ligesom bækkener) omfattet af diskanter. Diskanter nødt til at bevæge sig meget hurtigt til at reproducere lydbølger, der kan være mindre end en tomme i bølgelængde. Fordi disse bølgelængder er så små, diskantenheder er meget retningsbestemt. Høj frekvens respons vil normalt aftage, når du flytter "off-axis" fra en diskant.

Være rart at dine diskantenheder. Når du kører din forstærker til hørbar forvrængning, diskantenheder er som regel de første til at blæse. Hvis du har blæst dine diskanter, bør du udskifte dem med den oprindelige producentens udskiftning diskantenheder, det vil sige, hvis du ønsker at beholde den lyd, du nyder.