History of Limewire Gratis musik download service

History of Limewire Gratis musik download service


Når en af ​​de mest populære fildelingstjenester, LimeWire leveres gratis peer-to-peer-deling i 10 år, indtil den blev lukket ned af de føderale myndigheder i 2010. I løbet af sin embedstid, LimeWire blev en suite for ulovlig downloading af software must-have gratis musik, film, videospil og software.

Udviklingen af ​​LimeWire

LimeWire dukkede et år efter grundlæggelsen af ​​Napster, et lignende program, der kun understøttet mp3 downloads. Ikke kun gjorde LimeWire tillader brugere at dele musik, videoer og software, men også påberåbt Java Virtual Machine, hvilket betyder at det kan bruges på næsten alle operativsystemer.

P2P fildeling

Siden slutningen af ​​90'erne har den mest populære metode til at opnå gratis download af musik været peer-to-peer (P2P) fildeling. P2P deling tillader "deling" af filer mellem to eller flere personer, der er forbundet til det samme netværk. Ved blot at tildele bestemte mapper på din computer til netværket, kan du tillade andre at downloade dine mediefiler og hjælpe dig selv til filer på andres mapper.

LimeWire Egenskaber

LimeWire behandlet sine fildeling operationer gennem Gnutella, en decentral peer-to-peer-netværk. Det tilbød også støtte til torrents, som er metadata filer, der indeholder placeringen af ​​bittesmå oplysninger bidder, der senere kan stykkes sammen til ét andet fil. Gennem enten Gnutella-netværket eller torrents, var brugerne i stand til at dele en række filtyper:

 • MP3 / Musikfiler
 • AVI / MPEG-videoer
 • JPEG / BMP-billeder
 • Doc / TXT dokumenter
 • EXE software
 • ZIP kompilationer

LimeWire Opgraderinger

I årenes løb har udviklerne af LimeWire indarbejdet en overflod af ekstra funktioner i softwaren, herunder evnen til at gøre firewall-til-firewall overførsler, samt en virus tracker, en auto-firmwareopdatering værktøj og aktiveringsnøgle til "Pro "version. Yderligere forbedringer inkluderet:

 • Indholdsfiltrering
 • Forbedret opgaveløsning
 • Forbedrede søgeresultater
 • Spam-filtre
 • Forbedrede oversættelser
 • Reducerede UDP fejl
 • Støtte til tema farver
 • Bedre XML query matching
 • Optimeret downloads

Alternativer

LimeWire popularitet har ført til udvikling af talrige gydninger, herunder LionShare, FrostWire og LimeWire Pirate Edition. Sidstnævnte udkom i november 2010 af en anonym person nødstedte af den juridiske sagsanlæg mod LimeWire. Mange stadig bruge det til denne dag, selv om det ikke er blevet justeret i nogen form siden sin første udgivelse.

Hvordan virkede det?

LimeWire var vært for en yderst brugervenlig grænseflade, der er tilladt selv de fleste computer-analfabet individ til at deltage. Man kunne nemt vælge et medie kategori (lyd, billede, video, et dokument eller program), skrive et søgeord i feltet og klik på "søg knappen '. De tilsvarende tilgængelige lister ville så blive vist på brugerens skærm. Med hensyn til gratis download af musik, ville LimeWire bryde hver sang efter kunstner, titel, album og genre.

LimeWire Pro

Mens de fleste mennesker benyttede sig af LimeWire gratis, nogle har valgt at abonnere på LimeWire Pro for en nominel gebyr. Pro-versionen tilbydes hurtigere downloads og forbedrede søgeresultater.

I slutningen af ​​en æra

Selvom LimeWire specifikt advarede brugere, dens software ikke var beregnet til at blive anvendt til ulovlig downloading og deling af kopi skriftlige materialer, de fleste brugere fuldstændig ignoreret denne advarsel. Dette førte til programmets bortgang.

Arista Records LLC v. Lime Group LLC

I 2010 13 pladeselskaber ledet af Arista Records og Recording Industry Association of America (RIAA) sagsøges LimeWire stiftere, Lime Group LLC, hævder, at deres produkt, LimeWire, forfremmet krænkelse af ophavsretten. Den 12. maj 2010, dommer Kimba M. Wood dømte LimeWire og udstedte et påbud krævende at "søgning, downloading, uploading, fil handel og / eller fil fordeling funktionalitet, og / eller alle funktioner" i LimeWire deaktiveret.

The Aftermath

Cirka et år efter afgørelsen, LimeWire chef ejer, Mark Gorton, afgjort af retten med RIAA for 105 millioner dollars for 9715 musiknumre piratkopierede gennem hans program. På trods af den enorme sejr for RIAA, download af gratis musik fortsætter den dag i dag med andre lignende tjenester.

Gratis musik download Konsekvenser

Talrige andre softwarepakker har siden taget LimeWire sted. Beslutningen om at bruge dem til ulovligt erhverve gratis musik er stadig valget af den enkelte. Risikoen for denne ulovlige aktivitet er reel, men som RIAA har i årenes løb, indgav tusindvis af retssager mod personer, der bruger fildeling netværk til at handle ophavsretligt beskyttet musik.