Helbredsundersøgelser: Laboratorieundersøgelser Tips

Alle Mennesker er en af ​​fire Blood typer: A, B, AB og O

Din blodtype blev bestemt ved dine forældre, ligesom din øjenfarve. Mennesker har kun fire blodtyper at vælge imellem; A, B, AB, og O. Disse typer er opkaldt efter den slags protein, der findes på de røde blodlegemer overflade.

Hvis du nogensinde har haft en blodtransfusion, ved du, at din blodtype er en vigtig brik af viden. Nogle blodtyper er ikke kompatible med hinanden, så donorblod skal være af den rigtige type blandes med transfusionen modtagerens blod. Hvis de forkerte blodtyper blandes, vil størkning forekomme en farlig situation, som kan medføre døden.

Kaldet "universal donor", fordi det kan transfunderes til alle blodtyper, skriv O- bloddonorer er altid i efterspørgslen. Kun 6 procent af den amerikanske befolkning har denne type af blod. Mennesker med type AB + blod kaldes "universelle modtagere", fordi de kan modtage nogen af ​​de andre blodtyper. Kun 4 procent af den amerikanske befolkning har denne blodtype. Den mest almindelige blodtype er O + med 37 procent af befolkningen har denne type.

Hvis du ikke kender din blodtype, kan din læge udføre en simpel laboratorietest på en blodprøve for at afgøre det.

Muligheder til at træffe vanskelige Blood Tegner Nemmere

Typisk en blod drage for laboratorieundersøgelser er enkel og for det meste fri for smerter. For nogle individer, men kan venepunktur være vanskelig på grund af små årer. Veins, der arrede kan også være svært at punktere ofte nødvendiggør flere nålestik før bioanalytikeren er vellykket.

Tøv ikke med at dele dine oplevelser med bioanalytikeren tager din blodprøve. Hvis du har haft bedre held med visse punktering pletter, teknikker eller nåle, dele det med teknikeren. Sørg også for at bevare roen og arbejde sammen med bioanalytikeren selvom du forvirret af flere forgæves nålestik.

Endelig bogen Caregiving tilbyder yderligere forslag, der er beregnet til kræftpatienter, men kan være nyttigt for alle med vanskelige vener.

Bedøvende cremer - Produkter er tilgængelige til at dulme huden, hvilket gør mislykkede punkteringer mindre smertefuld.

Finger-Stick Tests - Mange store medicinske centre tilbyder disse.

Katetre og porte - Det er nogle gange til rådighed for dem, der har brug hyppige blod trækker til laboratorie blodprøver.

Home-Brug test kan skabe nem, Private Health Information

Home-brug tests er undertiden et alternativ til laboratorieundersøgelser. Mens de er ikke tilgængelige til at teste for hver betingelse, er til rådighed til at teste for højt kolesterol, glucose, graviditet, ægløsning, indtræden af ​​menopause og mere home-use tests.

Home-brug test er hurtige, generelt billigere end laboratorieforsøg og private. De tillader dig at overvåge sundhedsmæssige problemer, der kan ikke udviser symptomer, men ville drage fordel af behandling, ligesom højt kolesteroltal. Hvis dit hjem-brug test viser højt kolesteroltal, straks besøge din læge for yderligere afprøvning og eventuel behandling.

Home-brug tests er også yderst nyttigt for kvinder, der ikke sikker på, om de er gravide. Hjem graviditetstests Dagens (HPT) er yderst præcis og hurtig. Snarere end at besøge lægen hver måned for en test, kan kvinder finde ud af i privatlivets fred for deres eget hjem, om de har gjort eller ikke.

Disse in-home test også tillade folk at overvåge en kronisk tilstand, som diabetes. Nogle diabetikere tager blodsukker aflæsninger flere gange om dagen, så hjemmebrug tests er en nødvendighed.

Husk, at hjemmebrug tests er beregnet til at supplere regelmæssige besøg hos din læge. De er gode værktøjer til at give dig oplysninger for at bevare dit helbred, men ikke udskyde et besøg hos din læge. Især hvis du føler dig syg eller få en hjemme-brug testresultat, der forvirrer dig, lægens kontor er stedet at vende.

Tips til at hjælpe dit barn Cope med Laboratorieundersøgelser

Under blod udtages til en laboratorietest generelt ikke meget sjov for nogen, men for børn, kan det være en skræmmende oplevelse. Have en forståelse forælder eller pårørende hjælpe dem gennem processen er afgørende for en forvirret barn. Følgende er nogle tips til at hjælpe dit barn forberede sig til laboratorietest og at komme igennem blodet lodtrækningen selv.

Forbered - Fortæl dit barn, hvordan blodet vil blive trukket. Vær ærlig og lad dit barn vide, at det vil gøre ondt, men kun i et minut. Deling med barnet at have blod trukket er svært selv for voksne kan gøre proceduren mindre skræmmende.

Praksis - Fremme barnet til at gøre et laboratorium procedure på en favorit dukke eller udstoppede dyr, nævner Joy Goldberger, MS, CCLS, uddannelse koordinator for barnet liv afdeling på Johns Hopkins Børnecentret, Baltimore, Maryland.

Bestikkelse - Tilbyd at tage dit barn ud til is bagefter, eller tilbyde en anden belønning, de ville nyde.

Ophold - planen om opholder sig med dit barn under laboratorietest. Det er sandsynligt, din blotte tilstedeværelse vil hjælpe berolige barnet. Også overveje at bringe en favorit bog at læse, mens prøven bliver taget, eller synge en sang sammen.

Hvordan en blodprøve Undergår Laboratorieundersøgelser

Hvis du nogensinde har haft blod udtages til en laboratorietest, har du sandsynligvis ikke har tænkt meget over, hvad der sker med dit blod, når den efterlader din blodåre. Teknikeren tager prøven og omkring to uger senere, du får de resultater. Men, hvordan processen fungerer?

Nedenfor følger vi en blodprøve fra din arm til laboratoriet til test og ryg.

Trin 1 - En blodprøve er taget fra din arm og opsamlet i et lille rør.

Trin 2 - Efter opsamling røret mærkes. Etiketten vil indeholde dit navn
og hvilke prøver der skal køre på blodet.

Trin 3 - din prøve ankommer til laboratoriet, og dine oplysninger er sat i deres computer. Etiketten fortæller laboratoriet hvad test til at køre, men røret er også ledsaget af papirarbejde med lægens oplysninger, så resultaterne kan finde vej tilbage.

Trin 4 - Hvis prøverne lægen bestilt kræver en bestanddel af blod, som plasma eller serum, bliver prøven centrifugeret i en centrifuge for at adskille komponenterne til testning.

Trin 5 - En maskine kaldet en blodanalysator vil køre de angivne tests på din prøve.

Trin 6 - Resultaterne er i nogle blod analysatorer vil behandle resultaterne elektronisk, så de kan blive sendt til din læge, komplet med grafik.. I andre tilfælde er resultaterne ganske enkelt trykt og enten mailes eller faxes til lægen.

Stool Test: Ubehagelig, men nødvendige Laboratory Test

Ingen kan lide at tænke meget over det, men afføring, også kaldet afføring, er undertiden nødvendig for en læge at afgøre, hvad der gør dig syg. Laboratorieforsøg kører på afføringsprøver kan afsløre sygdom i mave, tarme eller andre områder af det gastrointestinale system.

En skammel test bruges normalt til at søge visse betingelser eller infektioner.

Betændelse i kroppen, undertiden forårsaget af allergi.
* Tilstedeværelsen af ​​bakterier, vira eller parasitter, der inficerer det gastrointestinale system.
* Digestive spørgsmål som forkert optagelse af næringsstoffer.
* Indre blødninger.

Mens tanken om at skulle en skammel test er ikke behageligt, mange læger gør det muligt at opsamle prøven hjemme, minimere forlegenhed. Hvis din læge bestiller en taburet test, skal du sørge for at bede om bestemte retninger på korrekt indsamling, så du ikke forurene prøven. Forurening ville nødvendiggøre gøre afføringen testen en anden gang.

Alle Labs er ikke lige: Kvalitet Laboratory Services Vital til din pleje

Du har sikkert lagt en masse tid, kræfter og tænkte med at vælge din læge. Hvorfor ville du ikke sætte et tilsvarende mængde energi i at identificere kvalitet laboratorieydelser? Efter alt, kan faciliteten, hvor din laboratorietest analyseres være af afgørende betydning for din fremtid.

Lægen bruger en bestemt laboratorium eller gruppe af laboratorier, der producerer medicinsk testresultater. Så mens du ikke kan være i stand til at vælge den facilitet, kan du lære nok om laboratoriet at føle sig godt tilpas sende dine prøver til dem.

Spørgsmål til din læge:

* Spørg efter navn og sted, hvor laboratoriet er beliggende.

* Hvordan har din læge beslutter at bruge dette laboratorium? Er de en høj kvalitet laboratorium service?

* Er lægen tillid til, at deres medicinske testresultater er korrekte?

* Spørg hvis din læge har fået forkerte testresultater fra laboratoriet. Hvis ja, hvordan blev situationen korrigeret?

* Har laboratoriet har et system på plads til at håndtere klager over forkerte testresultater?

* Spørg hvis laboratoriet er akkrediteret af den fælles kommission om akkreditering af Healthcare Organization (jcaho) eller anden statsanerkendt organisation. Et akkrediteret facilitet har opfyldt visse sundheds- og sikkerhedsstandarder.

Hvis du har en bekymring en akkrediteret kontor, kan du kontakte den fælles kommission.

Til at indberette oplysninger eller bekymringer om akkrediterede organisationer:

* Ring eller e-mail deres Office of Kvalitet Overvågning på (800) 994-6610 eller [email protected]

* Du kan også udfylde en kvalitet Incident Report formular på deres hjemmeside, http://www.jointcommission.org/.

Tips til lempelse af Angst of Blood Tegner

Under blod udtaget til laboratorie- blodprøver kan være en angst-redet oplevelse for nogle mennesker. Hvis blodprøver er et problem for dig, så tjek den mestringsstrategier nedenfor.

Visualisering - foregribelse af nålestik er normalt værre end den faktiske stick. Prøv at minimere det i dit hoved og tænke på det som en lille sækken eller knibe, ikke noget stort og smertefuldt. Overvej at lytte til afslapning bånd, heller ikke under dit blod draw til at hjælpe dig med at holde ro.

Gå med strømmen - Stay hydreret før din test. Vener er nemt findes og blod flyder bedre, når du har masser af vand i dit system. Tænk at gå rundt, mens du venter på at få blod strømmende.

Tør hud - moisturize punkturstedet godt at minimere smerten ved nålestik.

Svimmel? - Informere altid bioanalytikeren hvis du føler dig svag. Hvis dette sker ofte i løbet af en blodprøve, kan dit blod blive taget, mens du ligger ned.

Bed om hjælp. - Hvis bioanalytikeren misser blodåre to gange, kan en anden tekniker tilkaldes for at hjælpe. Plus, har du altid ret til at bede om en anden bioanalytikeren, hvis du er forvirrede.

Forberede sig tilstrækkeligt til præcis Laboratorieundersøgelser

Når du går til din læge kontor for laboratorie blodprøver, skal du sørge for du har forberedt tilstrækkeligt for din test. At få en gyldig medicinsk testresultat, er du nødt til at sikre, at du har gjort din del for at give en god prøve.

Inden dagen for testen, skal din læge give dig instruktioner om, hvordan at forberede din laboratorietest. Uanset om du har brug for at spole eller undgå visse former for medicin, kan afviger fra instruktionerne påvirke testresultatet. Hvis du ikke er forsynet med instruktioner, så spørg hvis der er nogen. Vær sikker på at følge dem.

Når du rapporterer til testen, informere din læge, hvis du ikke har fulgt anvisningerne. Fortæl din læge eller den person, der tager din prøve, hvad du gjorde anderledes.

Alert din læge til medicin du tager eller eventuelle fødevarer, du har spist før prøven.

Må ikke være flov over at fortælle lægen sandheden. Han kan gå videre med testen eller kan han omlægge, men i det mindste du vil vide, dine resultater vil være nøjagtige.

Urinanalyse Meget almindelige og nyttige Laboratory Test

En af de mest almindelige laboratorieprøver bestilt er urinanalyse. Læger kan lære en hel del om dit helbred fra en urinprøve.

En urinanalyse vil kigge efter flere faktorer:

* Bakterier eller andre fremmede organismer
* Hvor mange røde og hvide blodlegemer til stede.
* Hvordan koncentreret prøven er.
* PH, der bestemmer, hvor sur eller basisk urinen er.
* Tilstedeværelsen af ​​stoffer nyrerne normalt fjerne, ligesom glukose.

Hvis laboratorietest siger, at urinen ikke indeholder glucose eller protein, kan det indikere forkert funktion af nyrer eller en anden type infektion. Stærkt koncentrerede urin kan indikere dehydrering.