Heavy Metals Fundet i Cosmetics

Det synes ofte at de elementer af Mendelejevs periodiske system af kemiske elementer, såsom bly, arsenik og kadmium, er mere som en giftig blanding, og ikke de komponenter af populære kosmetik. Men en ny undersøgelse foretaget i Canada viste, at disse giftige tungmetaller blev fundet i niogfyrre populære kosmetiske testede produkter, og ingen af dem indeholdt nogen oplysninger om pakken.

Heavy Metals Fundet i Cosmetics

Forskerne testede niogfyrre kosmetiske produkter, der er fremstillet af flere populære mærker i verden, og fundet, at 100% af dem havde nikkel i deres sammensætning, 96% - bly og beryllium blev opdaget i 90% tilfælde. De tungmetaller, der findes i de produkter, der indtil for nylig blev betragtet velundersøgte og sikker, blev kategoriseret som utilsigtede forureninger. De må ikke være angivet på pakkerne, og det forbløffer dem, der mener, at sådanne oplysninger skal gives først.

Medlemmerne af Organisationen for sikker kosmetik hævder, at niveauet for urenheder er reguleret i Canada ved at tillade en lille mængde af dem i kosmetiske produkter, mens der i USA er der ingen standarder for disse metaller i kosmetik. Som rapporteret af forskere, lejlighedsvis eksponering for disse metaller i små mængder er usandsynligt at forårsage skade, men tungmetaller kan akkumuleres i kvindens krop i lang tid og kan øge risikoen for mange sundhedsproblemer.

Det er således vigtigt for kvinder at være sikker på, hvad makeup de bruger, og ignorere denne regel kan true deres sundhed.