Heath og Heathers

Heath og Heathers
Heath i klippehave

Heder og lyng er en usædvanlig gruppe af planter, der har nogle sammenligninger i den botaniske verden. De har stedsegrønne nålelignende løv ligner nåletræsarter, men deres prostata vækstform gør dem anvendelige som bunddække. Af størst interesse er imidlertid deres evne til at blomstre, selvom vintermånederne og deres farvede blade, der supplerer de blomstrer.

Sammenligning heder og Heathers

Botanisk, heder er i slægten Erica og lyng hører slægten Calluna. Begge vokse så tætte shrubby groundcovers, som regel ikke mere end to meter høj, selv om der er et par sorter, der vokser i større buske med en opret vækst vane.

Selvom de ligner hinanden nøje, de er kun fjernt beslægtede planter. De anvendes på samme måde i landskabet, men der er stor forskel at være opmærksom på med hensyn til deres udseende og hårdførhed.

Blade og blomster

Heathers har små skala-lignende blade, der ligger fladt på stilken, der gør dem synes vagt minder om nåletræer på afstand. Heder have faktiske nåle som et nåletræ. Blomsten struktur er meget ens, samt, men Heather blomster er generelt klokkeformet, mens hede blomster urn-formet. Afhængig af sorten, kan sidstnævnte til tider ses i en aflang rørformet form.


Heath og Heathers

Heather blad struktur


Heath og Heathers

Heath nåle

Kolde Hårdførhed

Heathers er mere kolde hårdføre af de to og er godt tilpasset hele den nordlige halvdel af landet, hvor de kan undertiden ses blomstrende i sneen. Heder er bedre egnet til den sydlige halvdel af landet.

Dyrkningsvilkårene

Disse planter har meget at tilbyde til landskab designere, men de har meget specifikke stigende krav der skal være opfyldt.

Jord

Ligesom blåbær, rhododendron, azalea, hortensiaer, gardeniaer og en håndfuld andre planter, heder og lyng brug sure jordbundsforhold og fremragende dræning.

Afløb

Dræn kan opnås ved at plante på en forhøjning og blande sand og kompost i jorden i områder med tung ler.

Jordens pH

Hvis pH-værdien af ​​din jord er over 5,5, vil disse planter ikke vokse med succes, medmindre du indarbejde rigelige mængder af sphagnum i plantning område eller brug som aluminiumsulfat produkter til kunstigt forsure jorden.

Lavvande Krav

Heath og Heathers

Gul og lilla lyng

På den positive side, tåler heder og lyng, selv foretrækker, dårlig stenet jord, der er lav i fertilitet. De har lave krav vand og bruges ofte til landskab steder hvor det er svært for de fleste planter til at vokse, såsom en stejl stenet skråning.

Andre kulturelle træk

Mindst seks timers sol om dagen er nødvendig for planterne til at trives. Men de tåler vind og salt spray og er nyttige til havet landskabspleje applikationer, såvel som i hård udsat montane betingelser.

Pleje

De er generelt immune over for skadedyr og sygdomme, så hvis en hede eller lyng plante ser fattige, er det mere end sandsynligt, fordi en af ​​deres mange stigende krav ikke er opfyldt. Det er svært at rette op på disse problemer efter det faktum, så tænke grundigt over, hvor du plante dem og teste din jord først at se om det er tilstrækkeligt surt.

Selvom de er tørke tolerant, heder og lyng ser bedst med regelmæssige fugt. Ellers er den eneste nødvendig vedligeholdelse er at give dem en årlig klipning efter blomsterne er visnet. Skæring dem tilbage omkring 30 procent holder bladene ser fuld og frodige hele vækstsæsonen.

Kom Creative

Heder og lyng har udsøgt farve, der skal fremhæves på enhver mulig måde.

Heath og Heathers

Heathers blandet med stauder

 • Blandes i flerårige grænser
 • Inde farverige krukker, der gør deres farver pop
 • Som en del af flerlagede beplantninger med de førnævnte buske, som deler deres forkærlighed for sur jord
 • Som en stor skala bunddække
 • Som kantning langs stier og senge
 • I minimalistiske beplantninger, såsom rock haver og Zen haver

Sorter

Det er ofte mere effektivt at mikse og matche sorter af forskellige farver i stedet bruger store skår af en enkelt type. De forskellige nuancer til rådighed af blade og blomster alle en tendens til at blande pænt sammen.

 • »Alba Rigida 'lyng har hvide blomster og lysegrønne blade.
 • »Firefly 'lyng har magenta-røde blomster og rust-farvet løv.
 • »Irish Dusk 'hede har lyse lyserøde blomster med grå-grønne blade.
 • »Tenuis 'lyng har violet-farvede blomster og mørkegrønt løv.
 • »Bells Extra Special 'hede har rødlig-lilla blomster og grønt løv plettet med gul.

Heath og Heathers

»Alba Rigida 'lyng


Heath og Heathers

'Tenuis' lyng


Heath og Heathers

»Irish Dusk 'hede

A Garden designers drøm

Hvis du kan give optimale vækstbetingelser, heder og lyng tilbyde unikke kombinationer af farve og tekstur findes andre steder i anlægget verden. Med tekstur af nåletræer, de lyse blomster af blomstrende stauder, de farvede blade af eksotiske blade planter, og en vinter blomstrende periode, er de sande rockstjerner af en designer palet.