Health Management: Cost / Benefit of Health handlingsplaner Tips

9. engagere andre i din succes

Du kan planlægge at lykkes, eller du kan ignorere de tegn, du spilder din dollars og forårsager fremtidige sundhedsudgifter. Dele nogle af dine tanker med en pålidelig ven, et familiemedlem eller konsulent, der kan støtte dig i dit helbred adfærdsændring. Her er nogle spørgsmål, som du måske ønsker at besvare, for at få en meningsfuld diskussion med dine rådgivere:
Hvad har du lært om den adfærd, du gør, og deres effekt på dit helbred?

Navn 3 adfærd, der forbedrer din daglige sundhed:
Hvorfor gør du disse?

Navn 3 adfærd, der vil afspore dit helbred:
Hvordan vil du ændre adfærd med det samme?
Hvordan vil det forbedre dit helbred, og over hvilken periode?

Med hvem vil du dele denne information? Hvornår?
Hvorfor?

8. Få nogle råd om Evaluering din indsats

Hvis du ikke er sikker på, hvordan du har anvendt scoring metoder til sundhedsrisici du tager, kan du genlæse dine regneark. Hvis du har oprettet et Excel-regneark, kan du flytte nogle tal og overveje konsekvenserne for ligningerne.
I slutningen af ​​dagen, er det dine penge, det er dit helbred, og det er dit liv. Venner og familie, kliniske rådgivere og forsikringsselskaber, kan give nogle råd. Men kun du ved, hvad der er virkelig vigtigt. Kig igen på din personlige sundhed mission statement. Hvordan vil du opnå din mission, hvis du fortsætter med at gøre adfærd, slå dig ud af kurs? Hvordan vil du opnå dine 10-årige mål, hvis du ikke ændrer din fremgangsmåde?
Kig dig omkring. Lever du det liv, du ønsker? Har du den energi og udholdenhed til at foretage forbedringer? Hvis ikke, udvikler planen at foretage ændringen: 1 / hvad er målrettet forandring? 2 / hvad er investering, du vil gøre for at lykkes? 3 / hvad er den måleenhed, du vil bruge til at vide, hvis du nå dit mål? 4 / hvornår vil du revidere / forfine dit mål at bo på din mission?

7. En anden måde at se på værdien af ​​dine Bestræbelserne

Hvorfor bruger denne ligning en gyldig foranstaltning? For det første fordi det bygger på en fælles økonomisk ligning for værdi, som er V = Q / C (værdi er lig med kvalitet divideret med omkostninger). Men fordi der er nogle personlige standarder for kvalitet foranstaltninger i hele tilstande og sygdomme lige nu, du bliver bedt om at indsætte en personlig målestok for kvalitet: hvad er en forbedring i din livskvalitet, hvis du laver ændringen?
For det andet, er du trykke på "omkostninger" koncept for at gøre det mere virkeligt for dig: du linker risikoen for videreførelse af de nuværende adfærd gange belønningen for forandring og dividere dette med tiden [en rudimentær cost / benefit-analyse]. Disse tal, når de anvendes jævnt over din bekymring for forhold eller vaner, kan hjælpe dig med at sammenligne presserende tilstand modifikation. Presset er på for dig at gøre en livsstil ændring, der vil forbedre din generelle sundhed og velstand.
For at oplyse den igen, tage sig af de mest presserende problemer: Hvis du har en knude i dit bryst, komme til lægen. Hvis du ikke tager dit blodtryk medicin som foreskrevet, komme tilbage på sporet. Hvis du har brug for hjælp, så spørg ... der er ressourcer i samfundet, der kan og vil hjælpe dig.

6. Tilføjelse af en ligning til din Værdiansættelse

Din fornemmelse er, at ved at gøre nogle af de ovennævnte adfærd (motion, få klinisk eksamen, og spise mere sundt) kan du ændre flere indikatorer. Men værdien ligning hjælper du anvender reelle tal for indsatsen.

På et niveau på 1-5, vil du tildele værdier til adfærd; disse værdier vil give dig, personligt og subjektivt (jo, du er den administrerende direktør, så du bringe både kvantitative og personlige oplevelser til bestyrelseslokalet), at vurdere, hvordan du skal bruge din sundhed ressourcer til at opnå bedre resultater.

Vend tilbage til ideen om "BMI er for høj." Du har besluttet at overveje "at få mere motion, spise mere healthfully, og få klinisk eksamen" som dine investeringer i dit helbred forbedringer.

I denne øvelse er der 5 "dimensioner" for du overveje. Disse er kvalitet, Risk, belønning, og Time, og ved at følge ligningen, vil du se, hvor meget de er virkelig værd i indsats og ressourcer.

For kvalitet forbedring, bedømme virkningen af ​​adfærdsændring (investeringen) ved at score: 1 = lav ændring i livskvalitet; 3 = medium ændringer; 5 = væsentlig ændring
Som et eksempel, for "spise bedre" du kan score dette som "3" for en mellemlang ændring i livskvalitet

For Price, overveje omkostningerne ved at gøre adfærdsændring. Igen, score det på en skala fra 1 = lav pris for at nå målet; 3 = middel omkostninger; 5 = høje omkostninger.
Eksempel: spise bedre er en "3" som det er lidt dyrere, men ikke koste uoverkommelige

For Risk, overveje den samlede risiko for dit helbred, hvis du ikke foretage ændringen. 1 = lav risiko, 3 = with risiko, 5 = høj risiko på fremtidige sundheds- og sundhedsomkostninger
Eksempel: Hvis du ikke ændre dine spisevaner, vil dette være en lav, medium eller høj risiko for din sundhed og fremtidige sundhedsomkostninger? Du kan beslutte at score dette som en "5."

For Reward, overveje, hvor meget ændringen vil forbedre mere end én sundhed indikator, eller forøges i løbet af årene, fordi du foretog ændringen tidligt. 1 = lav belønning eller virkning; 3 = middel belønning eller virkning; 5 = super belønning herunder livskvalitet, indvirkning på fremtidige helbred
Eksempel: du kan beslutte, at ændre dine spisevaner har en høj belønning på fremtidige sundhedsudgifter "5."

Endelig overveje den tid det vil tage for dig at foretage ændringen. Faktisk kan du begynde at spise bedre lige nu; ingen grund til at vente til mandag, da mange folk gør! 1 = mindre end 30 dage til at nå mål; 2 = mindre end 90 dage til at nå mål; 3 = 6 måneder til mål; 4 = 9 måneder til mål; 5 = 1 år eller livslang forpligtelse (såsom at tage en recept for livet)
Eksempel: ændringen foretages nemt, men opretholde over tid kan tage en større indsats, så du kan bedømme dette som en "2."

Nu gælder ligningen
V = (Q / P) x (Risk x Reward) / Tid
Indtastning de værdier, du har tildelt ovenfor, får du følgende værdiansættelse af jer indsats at ændre spise adfærd for at reducere BMI
V = (3/3) x (5 x 5) / 2 = 1x 25/2 = 12,5
Nuvel, hvis du bruger denne ligning til at værdsætte dine andre potentielle adfærdsændringer, vil du være i stand til at få en prioriteret kig på, hvor din dollars / tid / indsats vil levere det bedste afkast af dine investeringer. HUSK: dette er en måde, men ikke den eneste måde, at overveje dine påtænkte investeringer. Altid overveje din klinikerens råd, dine andre betingelser, og din evne til at følge op; sætte dig op for at vinde både kortsigtede og langsigtede fremskridt!

5. Værdien af ​​at tabe

Du er på udkig efter investeringsrådgivning for dit helbred-rigdom porteføljen. Du kan overveje det faktum, at du er overvægtig. Ved hjælp af dette eksempel, kan du begynde at bruge værdien af ​​sundhed formel for at beslutte, hvordan du ønsker at fortsætte.

Hvis din talje, BMI eller vægt er i en negativ kategori
Resultatet kan være: højere forhøjet blodtryk, højt kolesteroltal, visse kræftformer, ledsmerter
Ignorerer din højt blodtryk
Resultatet kan være: skader på hjertemusklen, arterier og vener, hjernen, indre organer
Ignorerer dine høje kolesteroltal
Resultatet kan være skader på hjerte-kar-systemet (hjerte, arterier, vener), hjerne, indre organer
Ikke nok frugt og grøntsager i din kost
Resultatet kan reduceres hjerte og orgel sundhed, tykkere fedtlag, dårlig indflydelse på humør og energi, potentiel muskel- eller ledsmerter, øge frie radikaler, som forårsager celleskader
Ikke nok motion
Resultatet kan reduceres hjerte og orgel sundhed, tykkere fedtlag, dårlig indflydelse på humør og energi, potentiel muskel- eller ledsmerter, øge frie radikaler, som forårsager celleskader
Forfaldne for stivkrampe
Resultatet kan være, at et enkelt snit kan forårsage alvorlige ledsmerter, feber, endog døden
Forfaldne for influenza skud
Resultatet kan være en øget risiko for influenza, lungebetændelse, øvre respiratoriske sygdomme, astma
Forfaldne til klinisk eksamen (fysisk, etc.)
Resultatet kan være akut eller kronisk sygdomme, der kan gå uopdaget, sætte din generelle sundhed i alvorlig fare og forårsager højere sundhed
Forfaldne for brystkræft, PAP eller prostata eksamen
Resultatet kan være akut eller kronisk sygdom (især kræft) kan gå uopdaget, sætte din generelle sundhed i alvorlig fare og forårsager højere sundhed
Spiser for mange fedtstoffer eller drikker mere end 1-2 portioner af alkohol dagligt
Resultatet kan reduceres hjerte og orgel sundhed, tykkere fedtlag, dårlig indflydelse på humør og energi, potentiel muskel- eller ledsmerter, øge frie radikaler, som forårsager celleskader
At ignorere en daglig øvelse program
Resultatet kan reduceres hjerte og orgel sundhed, tykkere fedtlag, dårlig indflydelse på humør og energi, potentiel muskel- eller ledsmerter, øge frie radikaler, som forårsager celleskader

Så som adfærd kan ikke kun hjælpe dig med at opnå lavere BMI, lavere vægt og lavere talje foranstaltninger? Kig på listen igen. Hvis du gør disse, du ved, at der er en god chance resultaterne vil være, at sundhed er forbedret, udsigter forbedres, stresshåndtering og sundhedsledelse kan markant forbedre de sundhedsmæssige resultater.

4. Forstå værdien af ​​at investere i dit helbred

Grunden til at du besvarer på højt plan screener forudsat er at bruge det som en simpel screening værktøj til at give input om hvor at sætte dine ressourcer til kortvarig og langvarig målopfyldelse. Du ved måske allerede, hvordan du vil fortsætte, men det kan du sammenligne på tværs af mulige helbredsmæssige konsekvenser, ved hjælp af en forenklet formel. Igen, udfylde regnearket på næste side med dine svar på en skala fra 1-5 (instruktioner er vist).
Den værdibaserede ligning giver en kvantificerbar måde at anse, at ændringer, der giver værdi for vores sundhed. Værdi defineres som kvalitet divideret med pris gange risiko gange belønning, og divideret med tid til mål. Den faktiske formel ser sådan ud:
V = (Q / P) x (Risk x Reward) / Tid
Hvis du har en computer, er dette et godt tidspunkt til at åbne et Excel-regneark. Hvis du gør dette i hånden, få din lommeregner nu. Selv om denne formel kan se kompliceret ved første øjekast, når man arbejder med det, vil du opdage, at det giver dig nogle meget konkrete oplysninger, som man kan basen adfærdsændring beslutninger, der vil påvirke dit helbred-rigdom porteføljen.

3. forbedre din sundhed og omkostningsbesparelser

Når du tildeler en værdi til dine positive og negative sundhedsmæssige aflæsninger / adfærdsmønstre / scores, du begynder at se data, der guider dig til de bedste veje til forbedringer. Hvis du ikke får regelmæssig checkups, ikke har haft din influenza skud (medmindre du ikke skal have en grund af en medicinsk grund), eller ikke holde op med dine frugter og grøntsager, kan du straks se "aha" øjeblik ved at tildele numre - + 5 betyder, at du gør, hvad der forventes, betyder -5 du ikke "måler op." Se på de negative tal, og se om der er et mønster.
Nogle folk ikke klarer sig godt på grund af de nuværende finanser; du måske ikke har ressourcer til at få al den omhu, du har brug for. I dette tilfælde er den administrerende direktør søger andre ressourcer community: community klinikker, støttegrupper (vægttab, motion, etc.) eller venner og naboer, som vil være din støtte. På den anden side, kan du være en af ​​de folk, der siger, "Hvis det ikke er i stykker, do not fix it." Problemet er, at disse "normale" foranstaltninger standardiseret af den medicinske litteratur. Det betyder, at du skal være opmærksom, fordi de videnskabelige undersøgelser viser, at forvaltningen af ​​disse adfærdsmønstre foregriber ulykkestilfælde eller utilsigtede konsekvenser.
Husk, nødsituationer og utilsigtede konsekvenser nedbryder dine økonomiske ressourcer. Du ønsker at gøre alt, hvad du kan minimere disse begivenheder.

2. Heads Up! Er dit helbred værre?

Spørgsmålet "Er dit helbred arbejde, det samme, eller bedre end sidste år?" Er en indikator for højere udgifter til behandling i dette år. Det betyder, at du ved, eller du har mistanke om, at dit helbred er faldet. Du kan have nogle indikatorer, dit helbred er ikke så god som sidste år; du kan have haft en diagnose af sygdom, eller det kan være re-såret en fælles, som du sårede mange år siden. Du har måske for nylig fået en stor mængde af vægt, eller du kan ikke tage din medicin som foreskrevet. Uanset årsagen, er det tid til at tage mere fokuseret indsats: få de fælles undersøgt, tage din medicin som foreskrevet, komme til læge for en komplet check-up, og komme til det nu. Du, som administrerende direktør for dit helbred, har konsulenter klar til at hjælpe dig; din læge, apoteket, din lokale motionscenter, dit forsikringsselskab, alle vil have dig til at få en sund og være sund.
Spørgsmålet "Har du føler dig sikker at styre dit helbred eller gøre sundhedsmæssige ændringer?" Er en indikator for, at du kan blive indstilling dig op for fiasko. Kan du skalere tilbage dine mål for forbedringer og stadig føler en succes? Kan du hverve nogle ekstra hjælp-igen, gennem de kliniske konsulenter eller forsikring / arbejdsgiverens programmer-til bistanden nå dine mål? Er der en online-samfund eller selvhjælpsgruppe, der kan hjælpe dig i dine bevægelser for at forbedre?
Spild ikke tiden ... få noget hjælp nu.

1. Sundhed Påvirker Activity, Mind, penge

Du ved, hvad det tager for at få en sund og holde et godt helbred:
1. Genetik, der giver grundlag for lange og sygdom-fri liv.
2. Sund kost og regelmæssig, kraftig motion for at opretholde en mager kropsvægt og reducere fælles engagement, kronisk sygdom, og hurtige humørsvingninger.
3. Efter lægernes ordrer på egenomsorg og behandling planer for både akutte og kroniske tilstande.
4. Forebyggende pleje, der omfatter regelmæssigt-planlagte afprøvninger, screeninger og vaccinationer.
5. Penge sparet op til uforudsete ulykker, udvikling sygdom, og kriser.
Spørgsmålet er nu, er du perfekt? Ligesom mange mennesker, er svaret sandsynligvis "nej." Mange mennesker gør deres bedste for at få regelmæssig motion og spise sundt; og de kontrollere i med deres sundhedsmæssige rådgivere, opretholde tilstrækkelig forsikring, og bruge sikkerhedssele. Men, ligesom dig, de bliver syge, har de ulykker, og livet ikke altid erkende, at de opfører sig som "perfekt", som de kan.
Målet i dette kapitel er at give dig nogle tal eller værdier, for risici, adfærd og livsstil, som du kan ændre. Værdierne målt ved foranstaltninger, så de ikke i betragtning genetiske risiko, selv om det spiller en rolle i livslang sundhed. I stedet er fokus at give en målbar måde for dig at forstå konsekvenserne af dårlige valg på dit helbred, og i sidste ende på opfyldelsen af ​​din mission og vision.