Head Start Programmer

Definition

Head Start er et føderalt finansieret børnehave program, der giver comprehensives ydelser til både lav indkomst børn og deres familier.

Beskrivelse

Head Start er et føderalt program for førskolebørn tre til fem år gamle i lavindkomstfamilier. Formålet er at forberede børnene til succes i skolen gennem et program tidlig læring. Chefen Start Programmet forvaltes af lokale almennyttige organisationer i næsten hvert amt i landet. Børn, der deltager Head Start engagere sig i forskellige uddannelsesaktiviteter. De får også gratis lægebehandling og tandpleje, har sunde måltider og snacks, og nyder at spille indendørs og udendørs på en sikker indstilling.

Head Start hjælper alle børn lykkes, også dem med handicap. Tjenester er også tilgængelige til spædbørn og småbørn i udvalgte lokaliteter.

Head Start begyndte i 1965 som en del af krigen mod fattigdom iværksat af præsident Lyndon B. Johnson. Næsten halvdelen af ​​landets fattige var børn under 12 år, og Head Start er udviklet til at reagere så tidligt som muligt på behovene hos fattige børn. Et par privat finansierede førskole programmer for fattige børn i indre byer og landdistrikter viste markant succes i at hæve børns intellektuelle færdigheder. Mange lav indkomst børn havde også indregnede sundhedsproblemer og ikke var blevet vaccineret. Head Start blev forestillet som et omfattende program, der ville give sundheds- og ernæringsmæssige ydelser til fattige børn, samtidig med at udvikle deres kognitive færdigheder. Programmet har til formål at inddrage forældrene så godt. Mange forældre til børn i programmet var ansat som lærernes hjælpere, så de ville forstå, hvad deres børn lærte og hjælpe med at bære på, at læring derhjemme.

Programmet var politisk fra dets begyndelse. Head Start blev lanceret med stor fanfare af Lady Bird Johnson, Lyndon Johnsons kone. Måling af programmets succes er ikke en enkel sag, dog. Head Start sparer skatteydernes penge, fordi børn, der går Head Start er mere tilbøjelige til at opgradere high school og få et job end deres jævnaldrende, der ikke går. Mens de besparelser langsigtede, som denne program ikke kan skønnes i dollarens værdi har nogle kilder foreslået at $ 6 sandsynligvis gemt for hver $ 1 investeret i Head Start-programmet. Andre undersøgelser blot antyder, at chefen Start kandidater er mere tilbøjelige end deres jævnaldrende til at bo i den rigtige klasse niveau for deres alder i folkeskolen.

I begyndelsen af ​​2000'erne, Head Start tjener næsten 700.000 børn i hele nationen. De fleste programmer er halv dag og omfatter frokost. Studieordningen er ikke den samme i alle program, men i de fleste programmer skole parathed understreges. Børn kan blive undervist alfabetet og tal, og at genkende farver og former. Sundhedspleje er en vigtig del af programmet, og børn i Head Start er undersøgt for at holde dem up-to-date på deres vaccinationer, og test er også tilgængelig for hørelse og syn. De fleste centre er akkrediteret af den nationale sammenslutning for uddannelse af små børn (NAEYC).

Hvad leder Start Programmer tilbud

Head Start giver børn med arbejde, der hjælper dem til at vokse mentalt, socialt, følelsesmæssigt og fysisk. Personalet i disse programmer anerkender forældre som de første og vigtigste lærere i deres børn. De bifalder forældreinddragelse i programmerne og vil arbejde som partnere, til både forældre og barn fremskridt.

Personalet skabe et miljø, der giver barnet kærlighed, accept, forståelse og mulighed for at lære og til at opleve succes. Head Start børn socialisere med andre, løse problemer, og har andre erfaringer, der hjælper dem med at blive selvsikker. Børnene også forbedre deres lytte og tale færdigheder.

Børnene tilbringer tid at stimulere indstillinger, hvor de danner gode vaner og nyder at spille med legetøj og arbejder på opgaver med klassekammerater. Børn forlader chef Start programmerne mere forberedt til børnehave, begejstret læring, og klar til at lykkes.

Head Start Rutinemæssig

Når børnene ankommer til Head Start centrum, er de mødt af deres lærere eller studerende hjælpere. De sætter hvad de har bragt fra hjemmet i et sted, der er deres egne til at bruge hver dag. Classroom tid omfatter mange forskellige opgaver. Nogle lærere begynde dagen med at bede børnene om at sidde i en cirkel. Dette tilskynder børnene til at tale om en idé eller erfaring de vil dele med andre. I nogle centre, planlægge børnene deres arbejde. De vælger blandt kunst, leg og blokke eller bord legetøj, videnskab, dans til musik, se på bøger, eller foregive husholdning. Børn kan skifte opgaver, når de er klar til en forandring.

Hver dag, børnene har tid til at arbejde i små grupper med andre børn og til at spille udendørs på sikker legeredskaber når vejret tillader. I dårligt vejr er planlagt indendørs leg. Ved frokosttid børn får en nærende måltid og børste deres tænder efter at have spist. Alle børn har lært at vaske hænder før måltider og opfordres til at udvikle gode personlige og sundhedsvaner. Hvis de kommer til en eftermiddag session, de modtager et sundt mellemmåltid.

Valg af programmer

Flere forskellige valg er tilgængelige til at opfylde de forskellige behov hos familier:

  • Fem dage om ugen med halvdags børnehaveklasse klasseværelser tilbyder forskellige udviklingsmæssige korrekte pædagogiske tiltag.
  • Fem dage om ugen, udvidet dag klasseværelse, er ofte valget for arbejdende familier.
  • Muligheden kombinationsprogram (CPO) stærkt fokus på at inddrage den forælder, værge eller primære omsorgsperson i barnets uddannelse. Børn opfordres til at deltage i et udviklingsmæssigt korrekt uddannelse klasseværelset erfaring to eller tre dage om ugen. Et hjem besøgende mødes med hver familie i deres hjem for at give vedvarende støtte og ressourcer, der mindst to gange om måneden.
  • Hjem-baserede programmer giver familier med en time hjemmebesøg ugentlige og børn deltage i et klasseværelse en dage hver uge. I hjemmet, forældre og planen besøgende classwork sammen.

Family Services

Head Start tilbyder børn andre støttetjenester og en chance for at være involveret i programmer designet til at hjælpe hele familien. Nogle deltagende forældre lære det engelske sprog; andre lære at læse. Head Start tilbyder også støtte til forældre, der er interesserede i at få en high school General Equivalency Diploma (GED). Hvis et familiemedlem har et særligt problem, som stof- eller alkoholmisbrug, tab af job eller andet problem, kan familien få hjælp gennem forspring.

Head Start stabsmedlemmer henvise familier til medicinsk, social velfærd eller beskæftigelse specialister, de kender i samfundet, og følge op for at være sikker på, at familien får hjælp. Forældre kan blive chef Start frivillige og lære mere om børns udvikling. Denne erfaring kan senere kvalificere frivillige til uddannelse, der kan føre til ny beskæftigelse inden børnepasning. Forældrene har også en stemme i Head Start ved at tjene på forskellige udvalg. Forældrenes oplevelser i Head Start har rejst deres egen selvtillid og forbedret deres evne til at forfølge et bedre liv.

Arbejde udført for familier antage forskellige former. Familierådgivning fortalere arbejder med familier at sikre fornøden støtte til at opfylde individuelle familiens behov. Henvisninger, kriseinterventioner og kortsigtede rådgivning giver familier med de nødvendige redskaber til at blive selvforsynende. Sundhedsvæsenet beskæftiger mindst én fuldtidsansat sygeplejerske for børn og andre familiemedlemmer. Sygeplejersker screene børn senest 45 dage efter tilmelding til syn og høreproblemer samt kontrollere hver barnets højde og vægt. Ernæring og tandlægevirksomhed give de studerende morgenmad og frokost hver dag. Børn i en udvidet-dages program får også daglige snacks. En registreret diætist giver individuelle ernæring rådgivning og ernæring workshops. Børn lærer om gode spisevaner gennem ugentlige ernæringsvejledning eller madlavning projekter. En registreret tandplejer hjælper familier med at finde en tandlæge for deres barn, hvis nødvendigt. Dental screeninger er gennemført på hvert barn senest 45 dage efter tilmelding, og Tandplejere arbejde med børn og familier til at opnå en god mundhygiejne. Programmet omfatter også en familie forbindelsesofficer, en person, der fremmer forældrenes deltagelse i børnenes uddannelse og i workshops om læsefærdighed, ernæring, budgettering, sundhed og andre emner. Familie orienteringer er planlagt regelmæssigt, at give familierne mulighed for at få del i en pædagogisk aktivitet med deres barn. Programmet tilbyder forskellige uddannelsesprogrammer for familier som engelsk som andetsprog (ESL) og datalogi. Handicap personale serverer børn med særlige behov. Developmental screening og vurdering er fastsat for de studerende. Nogle programmer tilbyder endda begrænset bustransport og tolke efter behov.

Almindelige problemer

Skole fobi og separationsangst påvirker 3-5 procent af børn i skolealderen. Barnet med skole fobi bliver ængstelig selv ved tanken om at forlade hjemmet for skolen. Klager over mavesmerter, kvalme, opkastning, manglende appetit og hovedpine opstår, når det er tid til at gå i skole og løse hurtigt, når barnet lov til at forblive hjemme. Symptomerne forekommer ikke i weekender og ferier, hvis de er relateret til at gå andre steder, såsom søndagsskole. Disse børn ønsker at gå i skole og ofte tjene gode karakterer, men frygt og angst forhindrer dem i at gå.

Skole fobi hos små børn er blevet tilsluttet separationsangst. Et barn med separationsangst er ikke bange for at gå i skole, men er bange for at forlade hjemmet. Sommetider børn udvikler skole fobi fra mobning i skolen, en alt for kritisk lærer, og afvisning af fagfæller. Arrangementer som ægteskabelig konflikt, der flytter til et nyt hus, eller ankomsten af ​​en ny søskende kan forårsage frygt for at gå i skole.

Skole fobi påvirker drenge og piger ens. Næsten alle børn med skole fobier har gennemsnitlige eller over gennemsnittet intelligens. Skole fobi opstår oftest i starten af ​​skole for børn, der er tre til fem år gammel.

De fleste børn, der tilmelder i Head Start deltage i en halv dag centrum-baseret program. Dette medfører nogle gange et problem for hjemmegående eller arbejdende forældre, der har brug for at have en anden form for børnepasning, når de fire-timers session slutter. Dog kan nogle fællesskaber drive en fuld-dages program eller yde chefen Start-tjenester i hjemmet. I en hjemme-baseret program, et hjem besøgende lærer forældre hvordan du giver læring for deres børn.

Forældre, der arbejder eller frivilligt arbejde i Head Start-programmer skal lære at arbejde sammen med andre end deres egne børn. Nogle gange har de problemer med at bryde den maternale vedhæftet fil med deres barn, hvis barnet er deltager i samme klasse session. Undervisning barnet at være uafhængige, når deres forældre er til stede, kan ikke være svært.

Personale og finansiering forspring programmer er et fælles problem. Ansættelse kvalificeret personale i tilstrækkeligt antal, kan være et problem i skoler med høj tilmelding. Staffing nøgletal og kvalifikationer er etableret i føderale retningslinjer og kontrolleres af lokale bestyrelser eller udenrigsministeriet. Bemandingen behov kan også variere med alder og mentale sundhed børn.

Forældrekontrol Bekymringer

Forældre er først bekymret over at finde et forspring program i deres område. De kan høre Head Start Vejviser (på Head Start Bureau hjemmeside). Berettigelsen i Head Start bestemmes af føderalt identificerede fattigdomsgrænsen.

Forældre skal kommunikere med lærere og holde dig opdateret om deres barns fremskridt. Besøger klasseværelset og deltage forældremøder konferencer og skolens aktiviteter er vigtige. Vise respekt for læreren og støtte barnets indsats hjælper barnet at lære.

Vigtige vilkår

  • Peer indflydelse-Peer godkende eller afvise barnets adfærd eller ydeevne.
  • Skole fobi-Barndom angst om at forlade hjemmet for at gå i skole.
  • Adskillelse angst-Barndom frygt for at forlade forældre eller anden grund.

Ressourcer

Bøger

. Lombardi, Joan, et al Beacon of Hope: The Promise of Early Head Start for Amerikas yngste børn Washington, DC:. Nul til tre, 2004.

Vinovskis, Maris A. fødsel Head Start: førskole uddannelse Politikker i Kennedy og Johnson administrationer Chicago, IL:. University of Chicago Press, 2005.

.. Zigler, Edward, et al forspring Forhandlinger Baltimore, MD: Paul H. Brookes Publishing, 2004.

Organisationer

. National Head Start Association 1651 Prince St., Alexandria, VA 22314. websted: http://www.nsha.org.

Websteder

"Bush-administrationen sagsøgt for angreb på 1. Ændringsforslag rettigheder Head Start instruktører og forældre / frivillige." National Head Start Association, 11. januar 2003. Tilgængelig online på http://my.nhsa.org/press/News_Archived/index_news_061103_release.htm (adgang December 15, 2004).