Havearbejde: Omsorg for Roses

Havearbejde: Omsorg for Roses


Mens de fleste mennesker gøre nogle havearbejde, pasning af roser synes at have et ry som værende vanskelige, komplekse og tidskrævende. Intet kunne være længere fra sandheden, selv om der er nogle tricks til at håndtere disse smukke planter.

Plantning og Kultur

Roses kræver fri luftcirkulation, sol og en veldrænet sur jord med en pH-værdi på fem eller seks. De gør bedst med otte timer om dagen på fuld sol, men i meget varme og tørre klima roserne skal have nogle skygge i de sene eftermiddag at holde dem fra scorching. De bør ikke plantes for tæt på en bygning, fordi de vil have en tendens til at meldug, og hvis der er en cement slab fundament det kan ændre pH af Rose Bed. En tre fod plads mellem Rose Bed og bygningen vil være tilstrækkelig til at holde roserne sund, og vil gøre det lettere at reparere og male bygningen.

Ved udarbejdelsen af ​​sengen, bør jord nedgravet og løsnes til en dybde af to meter. En blanding af halvt rådnet gødning og kompost bør kombineres med jorden fra sengen og derefter vendte tilbage til Rose Bed. Tillad denne blanding til at nøjes med to uger før plantning af roser.

Roser har brug for god dræning, så hvis sengen er beliggende i et område, hvor det er et problem, grave sengen som ovenfor, men fastsætte omkring to til fire inches af ært grus i bunden af ​​grøften og derefter udfylde med kompost blandingen som ovenfor. Hvis dræning stadig viser sig at være et problem, kan en fransk drain skal installeres eller rosen bed flyttet.

Når det er tid til at plante dine roser, grave hullet lidt større end de spredt ud plantens rødder, og det bør være dybt nok til knap dække opløbet graft. Jord bør mounded lidt op i midten af ​​hullet for at tillade planten at være fast siddende på det. Beskær off eventuelle beskadigede rødder og fjerne en lille mængde af de tips fra flere rødder. Halvdelen fylde hullet med jord, og hæld en spand vand ind i det. Lad vandet at blive absorberet, og derefter fylde hullet med resten af ​​plantning blandingen og tamp ned. Beskær alle tjavset stokke til seks inches over jorden.

Havearbejde, Omsorg for Roses er i gang

Plantning buskene er ikke enden på havearbejde. Omsorg for roser fortsætter på en regelmæssig tidsplan hele vækstsæsonen.

Roser har brug for masser af vand i tørre sæsoner. Snarere end små, hyppige vandingerne bør roser vandes med en uges mellemrum i en stor mængde. Den ugentlige vanding skal nå de dybeste rødder. Hvis det sker i løbet af morgentimerne vil der være mindre af en chance for bush ordregivende meldug. Hold bladene tørre, hvis det overhovedet er muligt, ved hjælp af en langsom strøm af slangen i stedet overliggende vanding. Tyk barkflis, blandet med en kvælstofgødning, vil hjælpe planten trives under en varm, tør sommer.

Fodring Roses

En god formel for fodring roser er:

 • To dele fiskemel
 • To dele tørret blod
 • En del bomuldsfrø måltid
 • En del træ aske
 • En del fosfat rock
 • En del grønsand

En side dressing af denne blanding bør anvendes hver måned i løbet af vækstsæsonen, og stoppede på følgende skema:

 • August 1 i nordlige områder
 • September 1 i midtersektionen af ​​landet
 • 1. oktober de sydlige stater.

Vinter Beskyttelse af Roses

Hvis temperaturen har tendens til at falde til under ti grader om vinteren, så roser skal beskyttelse.

 • Mound jorden omkring planten til en dybde på otte inches.
 • Tegn stokke op og trim til en længde på tredive inches.
 • Efter jord er frosset, barkflis med en blanding af halm, gødning og kompost.
 • Burlap kan anvendes til at afskærme senge mod stærke, tørre vinter vind.

Barkflis og Jute bør fjernes ved det første tegn på forår.

Sygdomme og skadedyr i Roses

Sunde roser kan normalt afværge sygdomme og skadedyr; kan dog roser, der er svækket af dårlige vækstbetingelser bukke under for flere sygdomme og insekter. I løbet af det tidlige forår altid rake muld og andet fra bunden af ​​planten til at skære ned på svamp, og insektangreb. Blade at gul eller fald fra bushen i løbet af en normal vækstsæson sandsynligvis er befængt med sygdom eller insekter og bør fjernes fra området. Blade, der er på de buske, der viser tegn på sygdom bør fjernes og bortskaffes. Vask altid hænder inden du rører en anden rosenhæk. Hvis du tilfældigvis beskæring en syg busk altid desinficere sakse og andet udstyr, inden man går videre til den næste plante.

Sygdomme og skadedyr i Roses
Navn Årsag Symptomer Lægemiddel
Black Spot Svamp Sort og misfarvede pletter på bladene. Blade gule og falder af Saml og afhænde blade. BioClip jorden grundigt
Canker Svamp Sår i stokke ikke heler Beskær alle beskadigede stokke tilbage
Mosiac Virus Bladene bliver gule langs venerne Plant skal destrueres. Sørg planter har nok jern, nitrogen og kalium
Meldug Svamp Hvidt pulver breder sig over blade og stokke, og forårsager knopper til at dø Fuld sol, tilstrækkelig ventilation og pleje at ikke få bladene våde under vanding bør holde dette i skak
Rust Svamp Orangey-brune masser på undersurfaces af blade Ødelægge inficerede blade
Thrips Insect Silvering af bladene. Misdannede blomster og blade Kontrol med havebrug olier eller pyretherins
Japansk Beetle Insect Tygget blade og blomster Hand pick eller bruge Milky Spore bakterier, en naturlig rovdyr af billen
Leaf Rollers Insect Skader på blade, valset blade Brug BT, bakterier, der kun skader larver
Bladlus Insect Skader på blade Køb mariehøns, de er en naturlig fjende af bladlus

Der er mange ting, der er behageligt om havearbejde. Omsorg for roser er en fascinerende og tilfredsstillende hobby. Det producerer en masse af skønhed med blot en lille investering. Find hvilke typer af roser er bedst for dit område og begynde at nyde deres skønhed og duft i dag.