Havearbejde for begyndere

Havearbejde for begyndere


Hvis du havearbejde for begyndere, så du bare kan være undrende, hvor at komme i gang. Nå, Ellen Zachos har den perfekte løsning til dig ... Kom ned & Dirty. Med sin have projekt bog, designet specielt til begyndelsen havearbejde, hun giver trin-for-trin aktiviteter for at få dig i gang og afslutte en vidunderlig projekt på samme tid.

En bog for nybegyndere Gardener

Ellen Zachos sødmefyldt praktisk bog, Down & Dirty (Storey Publishing, 2007), vil inspirere dig med 43 forskellige sjove og funky projekter for nybegyndere. Ellens how-to guide giver sådan en bred vifte af aktiviteter, er du sikker på at finde en for din specifikke haven situation. Med detaljerede billeder og enkle instruktioner, kan du lære at lave en dinosaur have for dine børn, opdage grundlæggende teknikker, eller lysne dine vinter blahs med en altankasse. En bog for hele familien, hvis du havearbejde for begyndere, så er dette bogen for dig.

LoveToKnow haft mulighed for at tale med Ellen og lære mere om sin bog og hendes råd om at komme i gang med havearbejde.

Havearbejde for begyndere Interview

Hvorfor have?

Havearbejde er terapi på mange måder - få udenfor, få dine hænder i snavs, glem alt om, hvad der er på computeren eller noterne på dit skrivebord. Det er også en familie aktivitet og en sjov ting at gøre med dine børn udenfor. Derudover fra praktisk synspunkt, det gør din have eller gård et pænere sted at være. Hvis du planter en dejlig have, vil dit hus være mere værd, når du sælger den. Men, selvom du kun har en ejerlejlighed eller en have på en front stoop, havearbejde er en vidunderlig måde at forskønne din udendørs rum. Du kan endda få friske krydderurter og grøntsager på den måde. Der er virkelig er så mange grunde, fra det praktiske til det æstetiske, til at begynde havearbejde.

Hvad hvis du kun har en lille eller ikke-eksisterende gård?

Alle mine kunder er i New York og de fleste af kolonihaver er enten små brownstones eller balkon og hustage. Hvis du har en lille plads, begynde at tænke over containere. Hvis du virkelig er havearbejde for begyndere, så måske er det bare en altankasse med krydderurter. Så, så kan du lige nå ud og få fat i en kvist basilikum eller rosmarin, mens madlavning. Eller hvis du har en større tilbage dæk og gerne BBQ, overveje at plante et lille træ i en beholder. Det er et projekt, jeg gør i min bog. Det er en meget simpel ting at gøre, og der er en masse træer, der vil vokse rigtig godt i containere, plus give nogle skygge på en back dæk og hjælpe du føler at du har nogle værftet tilbage der.

Tips til container haver?

Det første tip er, at container haver skal vandes oftere derefter Hvis du var havearbejde i jorden. Du helt sikkert ikke at være en slave til vanding, men det er vigtigt at være opmærksom på dine planter behov.

Den anden ting er, at du kan sætte en container, hvor du ønsker, som tilbyder nogle nice mobilitet. Så hvis du gør plante en container træ, og du ikke kan lide, hvor det er, kan du flytte den container.

Desuden er det meget mindre antydede en begyndende gartner til at plante et par containere end landskabspleje en hel gård. Når du er havearbejde for begyndere, er det meget lettere at komme i gang, hvis du kan bryde det ned i mindre sektioner.

Hvad hvis du har en større gård, hvor er det første sted at starte?

Jeg vil altid starte med træer og buske. Få de store ting gjort først, og lad dem begynder at vokse. Hvis du har et budget og kun har $ 1000 til at bruge på din værftet samme år, bare købe et par træer og starte der. Arbejde fra de store til de små. Det vil gøre det lettere for dig.

Hvad er en kort oversigt over din bog, og som ville få mest ud at læse det?

Havearbejde for begyndere

Undertitlen på min bog temmelig meget siger det hele: 43 Sjov og Funky First-Time Projekter & aktiviteter for at få dig havearbejde. Det er et projekt bog for begynder gartnere, der ønsker at komme i gang, men ved ikke hvor man skal begynde. Bogen har nogle indendørs og udendørs projekter, de fleste af dem plante orienteret, men nogle få er blot udendørs aktiviteter. For eksempel er et projekt at bygge en brand pit, kunne det være noget, du kan få til at bare sidde og nyde en sommeraften. Der er også nogle opskrifter til at bruge ting, du måske vokse i din have, og der er endda et projekt bare for en kat Garden. Planterne og aktiviteter er for alle dele af landet så godt. Der skal være noget for alle der.

Hvad er den ene ting, en begyndende gartner finder det sværeste? Hvordan de løser det?

Den største hurdle i havearbejde for begyndere er at forstå lys. Mange nye gartnere ikke forstår forskellen mellem direkte og indirekte lys eller fuld sol og filtreret lys. Mange tror fuld sol betyder 16 timer om dagen, men i virkeligheden 8 timer anses fuld sol.

Plus, folk ofte ikke forstår, hvor vigtigt lys er til en have. Hvis du planter en fuld sol plante i et skyggefuldt sted, uanset hvad du gør, at anlægget ikke vil trives. Så det vigtigste er at forstå dine vækstbetingelser og vælg den relevante anlæg. Intet gør du føler dig bedre om havearbejde end at være en succes.

Hvad med tidsbesparende havearbejde tips?

Min vigtigste anbefaling er at bruge en drypvanding system i stedet for at skulle hånd vand. En simpel opsætning er mere effektivt, det sparer vand, og frigør din tid. Det kan være nemmere end folk tror at sætte det op. Du kan finde enkle kits på nettet eller isenkræmmer og oprette en selv.

Hvad hører du begynder gartnere sige om glæderne ved endelig at komme ned og beskidt?

Jeg finder der er to ting, som folk især nyde om endelig at komme ud og havearbejde. Den første er at nyde de friske grøntsager og urter, du dyrker. Især hvis du har børn, de får så begejstret om at starte med en lille frø og få mad.

Den anden ting er afskårne blomster. Hvis du er en person, der kan lide at gøre blomsterdekorationer eller bringe en afslappet buket indendørs, kan det få meget dyrt at gå til blomsten butikken. Men, en klippe årlig blomsterhave er faktisk ret billigt og let at gøre.

Ellen Zacho s Visdomsord for New Gartnere

Det vigtigste jeg virkelig vil have folk til at forstå, er, at havearbejde er ikke hjernekirurgi. Det er virkelig simpelt og inden for alles rækkevidde. Jeg har virkelig forsøgt at gøre disse oplysninger tilgængelige og tilskynde folk til virkelig at komme ud og prøve havearbejde.

Oplysning: En gennemgang kopi af Down & Dirty blev leveret af Storey udgivelse for denne artikel.