Have: Shade Gardens Tips

Hostaer er et dagligt syn i skygge haver

Hostaer gør usædvanligt godt i skygge haver, fordi de elsker rige jord. Hostaer er meget robuste planter, der kan plantes i en enkelt klump eller anvendes som bunddække.

Den store ting om Hostaer er de let kan opdeles uden at sætte sundheden af ​​anlægget. Når plantet, behøver Hostaer ikke kræver meget opmærksomhed.

Vilde blomster Komplet Shade Gardens

Intet fuldender en skygge haven mere end at have et par pletter af vilde blomster.

Vilde blomster, der vokser godt i varm nuance inkluderer: ageratum-vilde, Columbines, asters, koral klokker og kardinal blomster. Du kan også bruge tyrkere cap, lydig plante, vild petunia, indiske pink og spiderworts.

Evergreens og dappled skygge

Bredbladet evergreens er fremragende valg til en have, der er tilbøjelige til dappled skygge. Rhododendron, Mountain Laurel, og Evergreen Azalea er populære valg for skygge haver. Holly, uva ursi, Viburnum og Boxwood også fungerer godt i en skygge haven.

Bestemmelse Shade Betingelser

Det er vigtigt at give planter deres nødvendige niveauer af skygge. Nogle planter trives i skygge, mens andre ikke vil. At tage sig tid til at observere din plantning område kan give dig mange oplysninger om de typer af planter, der vil arbejde i din have.

Før du plante, observere potentielle plantning sites for en hel uge. Læg mærke til de områder, der modtager mest lys, lidt lys og de områder, der er i fuld skygge. Dette vil hjælpe dig med at afgøre, hvilke planter og blomster er velegnede til din skygge haver.

Ground Covers til Shade Gardens

Følgende bunddække fungerer godt i skygge haver: Tæppe bugleweed, Træ Anemone, Kangaroo Vine, Hostaer, liljekonval, engelske Ivy og vildt sød William.

En ting du skal huske på, når du vælger et bunddække er størrelsen af ​​plantens blade. Større og bredere blade vil bidrage til at skære ukrudt.

Stauder for en varm Shade Garden

Mange stauder trives i en varm skygge haven. Når du køber stauder sørg for at kontrollere hver enkelt etiket for at sikre de planter og blomster er et godt match til din havens vækstbetingelser.

Et par stauder, der klarer sig godt i varme skygge haver omfatter: løvefod, Elefant øre, tailflower, columbine, Willow Bellflower, Spider Plant, Umbrella Plant, Lady Slipper, blødende hjerte, Foxglove, Daylily, og Hosta.

Culver rod kan vokse i skygge haver

Culver rod er en prærie plante, der er i familie med Snap Drage. Culver rod kan vokse i fugtige skov, krat og enge. Det kan let dyrkes i blomsterbede eller skygge haver.

Culver rod vokser et sted mellem 2-7 meter høj. Det bærer pigge af bløde, hvide blomster fra juni til september.

Hvad er dappled skygge?

Dappled skygge refererer til bevægelsen af ​​solrige og skyggefulde pletter i en have eller gård. Dappled skygge er et resultat af placeringen af ​​solen hele dagen på modne træer.

Hvis din værftet har dappled skygge, overveje selv heldig. Denne type skygge tillader det bredeste udvalg af havearbejde muligheder. Du vil være i stand til at vokse både skygge og sol-elskende planter.

Japanske Maples Kan Accent en nuance Gardens

Japanske Maples kan gøre en smuk tilføjelse til en skygge haven. Med deres yndefulde grene og smukke blade, de er den perfekte omdrejningspunkt for en skygge haven. Japanske Maples er kendt for deres strålende fald farve.

Husk, at graden og intensiteten af ​​dit træ farve vil være et direkte resultat af at have ordentlige jordbundsforhold, de rigtige temperaturer (varme dage og kølige nætter) og hvorvidt træet er i et område, afløb ordentligt.

Oprettelse Shade med træer

Hvis du har en fuld sol område, den eneste måde at skabe skygge er ved at plante træer. Hvis du har et lille område, skal du vælge små træer som Kornel, Cherry, eller Apple. Shade kan tilføjes til store områder ved at plante White Birch, Weeping Willow eller Evergreens.

Vær opmærksom på, hvor du planter dine træer, når du opretter skygge. Overvej nøje dit websted, ikke kun i dag, men 20 år fra nu. Vil træet du er plantning fire meter fra dit hus i dag være et egnet og sikkert sted år nede ad vejen, når den er fuldt udvokset?

Skygge træer kan reducere din elregning

Træer er gode sparepærer. Plante træer på strategiske steder rundt omkring dit hjem kan spare dig penge på din elregning. Træer skaber en kølende effekt ved fordampning de lagt ud, samt fra skyggen, de skaber. Skygge træer kan reducere lufttemperaturen omkring dit hjem med op til fem grader.

I områder, hvor der er behov for air condition er relativt lille, har træer på din ejendom kan næsten gøre op med elektrisk køling. Mange el-selskaber i hele USA donere træer til deres kunder for at fremme energibesparelser.

Uva ursi for banker og skråninger

Uva ursi, eller melbærris, er en stedsegrøn bunddække, der fungerer godt på banker eller skråninger. Dens mørkegrønne skinnende blade kontrast pænt med sine lyse lyserøde blomster og røde bær. Er, at det uva ursi er en flerårig stedsegrøn, er farven ikke holde op og kan nydes hele året.

Uva ursi er at se meget opmærksomhed for de medicinske egenskaber, der findes i bladene.