Have: Organic Gardening, plantning, sygdomme og skadedyr Tips

Kompostering

For at spare på affald og give en nærende ændring jord til din have, overveje at gøre et hjem kompostbunke. Dette er en god måde at genbruge værdifulde næringsstoffer tilbage i jorden. For at gøre en kompostbunke, der vil bryde ned hurtigt at danne færdige kompost, skal du bruge:

* Grønne materialer, såsom græs, vegetabilske afpudsning, og ukrudt. Det grønne affald er høj i kvælstof og hjælper varme op kompostbunken hurtigt.

* Brown materialer, herunder tørre blade, halm og træagtig pensel. Brown materiale er høj i carbon.

* Nok fugt til at holde kompostbunken så fugtig som en opvredet svamp.

* Air at hjælpe med at opbygge mere varme, således at materialet vil nedbrydes hurtigere.

* En kilde af gode bakterier til at hjælpe nedbryde komposten. Et scoop af havejord bør være alt hvad du behøver, men du kan også købe en kompost aktivator.

Put alle dine ingredienser sammen i en bunke på fire til fem kubikfod. En bunke af denne størrelse varmer hurtigt op i midten, og nåede op til 140 grader Farenheit. Gør din kompost bunke regelmæssigt for at hjælpe det nedbryde jævnt.

Tiltrækning nyttige insekter til din have:

Af David S

Hvad er gavnlige insekter?

Nyttige insekter er insekter, der giver en positiv fordel for mennesket. Den enkleste måde at invitere nyttige insekter i dit hjem eller haven er at plante blomstrende planter. Den primære insekt, som vi anser gavnlige er Honey Bee, men der er tusindvis af andre insekter, der er også meget gavnligt. Honningbien er værdsat, fordi hun er en bestøver og hendes arbejde forbedrer vores høstudbytte for både kommercielle landmænd og havefolk. Bestøvere, som en gruppe, omfatter sommerfugle, møl, fluer, biller og pattedyr såsom flagermus og fugle. En anden gruppe af nyttige insekter er den røveriske insekter. Disse insekter gør et fremragende stykke arbejde for at holde skadedyr insektpopulationer under kontrol. Hemiptera er det videnskabelige navn givet til sande bugs, og disse insekter er for det meste skadedyr. De er identificeret ved deres mund, som piercing / suger i naturen. Bladlus er en Hemiptera og hver gartner bør være bekendt med de skader, bladlus forårsage. Stick Bugs er også Hemiptera, og de bruger deres piercing sugende mund at skade planter, grøntsager og frugt. Den snigmorder bug er en gavnlig Hemiptera der jager på skadedyr såsom bladlus og stokken bug.

Balancen i naturen

Tanken om, at der skal transporteres til alle, der håber på at tiltrække nyttige insekter til deres gård have er, at naturen altid finder en balance. I dette tilfælde er det vigtigt at definere den rolle, eller fordel, insekt vil enten holde eller producere. Hvis din have lider skadedyr, så er der meget lidt, du kan gøre for at tiltrække et insekt, der rent faktisk vil drage fordel af din skadedyr befolkning. Dette er grunden til at så mange mennesker henvender sig til pesticider som et middel til at kontrollere skadedyr. Problemet med pesticider er, at de er ikke-diskriminerende, og de dræbe alle insekter, ikke kun skadedyr. Sig farvel til Honey Bee. Der er dog ting, som gartneren kan gøre for at hjælpe med at kontrollere skadedyr befolkninger. Lady bugs, som faktisk biller, (ikke bugs) kan købes i foråret på de lokale planteskoler. Køb mere end du tror, ​​du får brug for din have, fordi Lady Bugs migrere. Dette hjælper dig, fordi de vil flyve væk til naboejendomme og begynde at spise skadedyr, der er der. Denne sag vil hjælpe dig i det lange løb, fordi skadedyr migrerer mod fødekilder, såsom din have. En anden gavnlig insekt at overveje, er Praying Mantis. Dette er en øverste linje rovdyr, der spiser større insekter som Larver, biller, stinke Bugs, fårekyllinger og Græshopper, og har endda været kendt for at fange og spise gnavere.

Kend din Pest

Dette bringer os til et andet aspekt eller overvejelser om at tiltrække nyttige insekter. Hvis du har et problem med bladlus, er knælere ikke vil hjælpe dig. Hvis du har et problem med skadedyr, der er større end den Ladybug, så hun kommer ikke til at hjælpe dig. Brug disse oplysninger til din fordel, når du køber nyttige insekter. Disse typer af nyttige insekter kaldes Biologiske Controls og deres job er at jage og ødelægge skadedyr.

Forholdet mellem insekter og planter

Hvis nyttige insekter, du forsøger at tiltrække er bestøvere, så den nemmeste måde at gøre dette på er at købe en pakke af frø med henblik på at tiltrække nyttige insekter. En anden måde er at gøre din forskning og finde ud af, hvilke typer af planter hver insekt foretrækker. Mange insekter har udviklet sig til at omfatte en særlig relation med planter. The Monarch Butterfly, for eksempel er meget betyder om hvor hun lægger sine æg. Hun lægger kun sine æg på Milkweed anlægget. Denne type relation kaldes co-evolution, og det betyder blot, at insektet og planten har udviklet sammen i deres nuværende form via dette forhold. Hvis du vil lave en plantning specielt til nyttige insekter, så tænk på hvor du kommer til at sige det. Se efter et område, hvor planterne kunne få lov til at gå i frø og stilles i vintersæsonen. Dette vil give æggene de nyttige insekter lå den bedste chance for at overleve.

Planter, der tiltrækker nyttige insekter:

Planter såsom asters, tusindfryd og gyldenris er fremragende kilder til nektar for nyttige insekter. Mint, fennikel og dild er blot nogle få af de urter, der tiltrækker nyttige insekter.

De syv bedste planter, til at vokse i din have, for at tiltrække nyttige insekter er Kornblomst, almindeligvis kendt som bachelor Knapper, Lobularia maritima almindeligt kendt som Søde Alyssum, Borago officinalis almindeligt kendt som hjulkrone, Silphium perfoliatum almindeligt kendt som Cup Plant, Agastache Foeniculum almindeligt kendt som Anis Isop, vulgare Anthemis tinctoria almindeligvis kendt som Golden Marguerite og Foeniculum almindeligt kendt som fennikel.

Bachelor Knapper er en gammel tid hytte haveplante, at mange mennesker stadig vokse i deres have i dag. Frøene kan direkte sået i det tidlige forår. Det er en årlig, at nogle gange re-frø. Denne plante tiltrækker blomst fluer, mariehøns, guldøje og gavnlige hvepse. Den bedste del er de nyttige insekter kan få nektar fra bladene på denne plante, så det tjener et formål, selv når det ikke er i blomst.

Søde Alyssum er kendt for at tiltrække blomst fluer, der lever af bladlus. Det er en hurtig voksende bunddække, som ikke kun hjælper kvæle ukrudt, men er meget duftende. I nogle klimaer, vil det re-frø.

Borage er en spiselig urt med smukke blå stjerne formet blomster, men bruge nogle forsigtighed, da for meget af denne plante til konsum er ikke en god ting. Det kan være dødbringende, faktisk. For nyttige insekter, især grønne guldøje, hjulkrone er planten at have. Studier i Schweiz har vist, at så mange som 100 nyttige insekter kan findes i blot én kvadratmeter af hjulkrone planter. Hvis du skal vælge én plante til at vokse for at tiltrække nyttige insekter, pluk Borage.

Fordelen ved dyrkning Cup Plant i din have er, fordi bladene wrap omkring anlægget på en sådan måde, at en naturlig vandreservoir er lavet. Det giver både fugle og nyttige insekter let kilde til vand i haven, og bedst af alt karakter vil fastholde denne kilde, så det bliver mindre arbejde for dig.

Ud over de lakrids duftende blade, Anis Isop har blomster, der er meget rig på nektar gør denne plante attraktive for sommerfugle og nyttige insekter.

Tiltrække mariehøns, guldøje, blomst fluer tachinid fluer og mini-hvepse til din have ved at plante Golden Marguerite. Denne plante vokser godt i dårlig jord. For at få det maksimale blomster sørg for at holde denne plante deadheaded.

Ud over at være en værtsplante til Anis svalehale butterfly Caterpillar er fennikel blomster kendt for at tiltrække en bred vifte af nektar spise gavnlige insekter. De blade, frø og pære af planten er spiselige. Fennikel har Ferny ligesom blade i grøn eller bronze, så det er en attraktiv plante til at vokse i din have.

Hvis du spekulerer på, hvad en gavnlig insekt haven kan se ud, skal du sørge for at se denne korte klip på gavnlige insekt haver - http://www.youtube.com/watch?v=Gjly6GoS_ng

Hjemmelavet Bladlus Spray

Der er mange opskrifter på hjemmelavet bladlus spray. Du ønsker måske at prøve denne opskrift på økologisk bladlus spray:

1. Skræl to appelsiner og placere skræl i en gryde fyldt med fire kopper kogende vand.

2. Dæk gryden og lad det simre appelsinskal i 15 minutter.

3. Sluk for varmen og lad appelsinskal til stejle i 24 timer.

Hvis du vil bruge bladlus spray, spray det direkte på nogen af ​​dine planter, der har bladlus problemer.

Tiltrækning Gulspurve til din have

Goldfinches elsker fodring på sort olie solsikkefrø, så du måske ønsker at plante en række muntre solsikker tæt på bagsiden af ​​din have seng. De har også virkelig nyder at spise frø fra solhat. I vintermånederne, supplere deres kost med et foder sok fyldt med sorte tidsel frø.

Hår i haven

Menneskers eller dyrs hår er en fremragende gødning og kan anvendes i haven. Det er høj i nitrogen og er ganske gavnlig for planter. Men hår er meget langsom til at nedbryde og kan bogstaveligt sidde i din have i årevis. Nogle mennesker bruger menneskehår i køkkenhaven til at hjælpe frastøde vilde dyr.

Organisk gødning

Organiske ændringer er en vidunderlig måde at give dine planter med en langsom, stabil strøm af nødvendige næringsstoffer. Faktisk er mange organisk gødning giver sporstoffer, der er nogle gange svært at finde i kommercielt fremstillede forbindelser. Endnu bedre, organisk gødning såsom kompost, styre gødning, kylling gylle, bomuldsfrø måltid, lucernemel og flydende fisk emulsion kan faktisk forbedre jordens tekstur og væskeophobning evner, så godt.

Worm Kompostering

Hvis du har en begrænset mængde af kompostering plads i haven, overveje ormen kompostering, også kendt som vermiculture. Med orm kompostering, kan du endda kompost i din garage. Faktisk da de fleste mennesker, der praktiserer vermiculture brødføde deres orme en kost, der hovedsagelig består af køkken scraps, garagen er en stor placering for disse kompost siloer.

Insect Forebyggelse

Når du køber planter fra en planteskole eller havecenter, inspicere dem for tegn på insektangreb, før du forlader butikken. Mindst 90% af alle skadedyr transporteres til haven på nye anlæg. Det er en god idé at tage et hårdt kig på blade og stængler af nye anlæg, før du sætter dem ind i haven.

Heavy Metal Plant

Hvis din jord har en ophobning af tungmetaller i den, kan du prøve at plante den alpine Pennyroyal. Dette anlæg absorberer store mængder af tungmetaller fra jorden. Selvom klassificeret som en ukrudtsplante, kan alpine pennyroyal bare være en fantastisk løsning til at rense jorden, der er forurenet med tungmetaller.

Påfyldning Jorden

Hvis du har en have, der bruges til grøntsager som tomater, majs, squash og agurker, give dine dyrkningsarealer et hvil ved at rotere afgrøder. I efteråret, efter høst, rototil plantning stedet og fastlægger avis. Fugt papiret og dække det med flere inches af kompost og hakkede blade. Oven i dette, tilsættes 3-4 inches af frisk muld. Regnorme vil hjælpe arbejde disse næringsstoffer i træt jorden.

En anden populær fremgangsmåde til efterfyldning af jorden er at dyrke et dække afgrøde, såsom lucerne, og derefter rototil det i jorden.

Topdressing med kompost

Prøv top dressing dine planter med færdige kompost i stedet for at grave den ned i jorden omkring planterne. Topdressing planter har flere fordele, herunder:

* Planterødder er mindre tilbøjelige til at blive brændt af næringsstoffer i kompost, da næringsstofferne gradvist absorberes i jorden.

* Da du ikke grave i jorden tæt på dine planter, rødder vil ikke blive forstyrret.

* Komposten vil fungere som muld og vil hjælpe fastholde fugt i jorden.

Sådan bruges mindre Barkflis i haven

Hvis du bruger flere penge på barkflis end på nye anlæg, kan du bare prøve at bruge mindre muld. Til bekæmpelse af ukrudt, kan du prøve at placere et lag af avis oven på jorden, inden du sprede barkflis. På denne måde kan du sprede et meget tyndere lag barkflis og stadig holde ukrudt i at vokse. Endnu bedre, vil avisen med tiden nedbrydes og berige jorden.

Cat Litter i kompostbeholder

Nogle organiske materiale må ikke sættes i bunken. Visse organisk affald kan tiltrække skadedyr eller bære skadelige patogener. Kattegrus og kat eller hund afføring kan være farlige tilføjelser til kompostbeholder.

Kompost termometer

Hvis du har problemer med din kompost bunke, kan du overveje at købe en kompost termometer. Dette hjælper dig med at tage gætteri ud af spekulerer på, om pælen varmer ordentligt op.

Kompost termometre er også en nyttig måde at fortælle, når temperaturen inde i kompostbunken har stabiliseret sig, hvilket betyder, at komposten er klar til at blive brugt.

Lugning Økologisk

Nøglen til bekæmpelse af ukrudt økologisk er at bruge en 2-3 tommer lag barkflis. Barkflis vil holde ukrudt fra spiring i første omgang. På denne måde, et kort besøg hver dag til forsigtigt plukke let rod ukrudt, der har formået at vokse, er alt du behøver at gøre for at holde ukrudt-fri.

Redemateriale Tilskynde Nest Building

Hvis du ønsker at opmuntre fugle til reden i din birdhouse, prøv at give redemateriale. Fyld en kurv, maske løg taske eller lille boks med smalle græsser, fine strimler af bark, tidsel, Jute eller milkweed. Hæng beholderen på et beskyttet sted, beskyttet mod regn og katte. Dit tilbud vil blive brugt af vores fjedrede venner til reden bygning.

Den ideelle kompostbunke Temperatur

For at nedbrydes, skal kompost varme op. Det varmere bunken bliver, jo hurtigere det bryder ned i kompost. Den ideelle temperatur er mellem 110 til 140 grader Fahrenheit.

En bunke vil varme op naturligt, når de rigtige bestanddele tilsættes. Du skal tilføje flere inches af brunt materiale og derefter flere inches af grønt materiale i skiftende lag indtil din kompost bunke når 4-5 kubikfod.

Hvis du drejer kompostbunken ofte, vil det fortsætte med at bo varm indtil den bryder sammen. Det bør tage omkring to uger til din kompost bunke for at være klar til brug i haven.

Kompost Area

For at undgå potentielle problemer, skal du sørge for at holde området omkring din kompostbeholder nydelige, rene og fri for snavs. En kompost område, der ikke er ren kan harbor insekter og sygdomme, der i sidste ende kunne inficere din kompost.

Bærbar kompost siloer

Hvis du ønsker en mere bærbar alternativ til den almindelige kompostbeholder, kan du ønsker at tage et kig på plast kompost siloer. Disse placeringer kan let flyttes rundt i haven fra et sted til et andet.

Da bærbare kompost siloer er små, lukkede rum, de virkelig kan hjælpe kompost nedbryde hurtigt. En korrekt udformet model ikke engang behøver at have komposten vendt som traditionelle kompost siloer gør.

Organisk gødning

Organisk gødning forårsager mindre forurening end kunstgødning. De er også er sikre at bruge omkring børn og kæledyr. Disse gødninger nedbryde langsomt og er ikke så stærk som kunstgødning. Nogle populære organisk gødning er: fisk emulsion, gødning, benmel, blodmel og tang.

Du må ikke ønsker at bruge benmel eller blodmel omkring områder som vaskebjørne eller hunde besøg, da de er tiltrukket af duften.

Bioklip den nemme måde

Du kan oprette din egen gratis barkflis med efterårsblade. Du skal blot rake alle dine blade i en række. Læg en lang tarp siden bladene. Kør plæneklipperen over bladene, så det koteletter dem op og blæser dem på tarp. Du har nu øjeblikkelig muld. Du skal blot klæde din blomst og vegetabilske senge med en 3-4 tommer lag af blade barkflis. Som bladene nedbryde, de vil tilføje værdifulde næringsstoffer til jorden.

Økologiske haver

Organiske haver er simpelthen haver, der har planter, der er dyrket uden brug af pesticider eller herbicider. Selvom dyrke grøntsager og frugter økologisk kan være tidskrævende og arbejdskrævende, er det indsatsen værd. Økologisk havearbejde er:

* Sundere for dig og din familie, da der ikke er nogen kemisk rester på økologisk dyrkede produkter.

* Bedre for miljøet, fordi der ikke er nogen kemisk afstrømning fra din haver til de lokale vandveje.

* Great for da mange insekter og fugle lider af en ophobning af pesticider i deres små kroppe lokale dyreliv,.

Økologisk insektbekæmpelse

Du kan lave din egen økologiske skadedyrsbekæmpelse spray ved hjælp af simple husholdningsartikler ingredienser. Inden du bruger en af ​​disse sprays, teste det 24 timer i forvejen på blot et par blade af den inficerede plante. Hvis bladene ser visne eller misfarvet den næste dag, kan du ikke ønsker at bruge spray på det pågældende anlæg. Med det i tankerne, her er flere populære økologiske insekt kontrol spray opskrifter:

* I en 1 liter sprayflaske, sætte 1 dråbe citron opvaskemiddel, 1 capful mynte mundskyl og vand. Spray eventuelle angrebne blade grundigt i de tidlige morgen eller sen aften timer.

* Kør tobak, løg skind og hvidløgsfed via din blender. Hæld blandingen i en gallon jar og lad det ældes i 1 til 2 dage. Denne opskrift kan være stinkende, men det fungerer ganske godt.

Garden Oprydning

Du bør gøre dit bedste for at holde din have ren og fri for snavs. Når du rydde op din have, kan du:

* Kontrol sort plet og andre rose sygdomme, kan ved spredning fra syge blade og stængler, der er tilbage på havejord.

* Hold insekter og svampe under kontrol ved at fjerne falder blade, som rent faktisk kan give et sted for disse skadedyr at leve.

* Undgå unge planter fra at blive kvalt af kraftigt affald.

Dækker din kompostbeholder

Dækker din kompostbeholder er en god idé, hvis du vil hjælpe ingredienserne nedbryde hurtigere. Låget vil bevare noget af varmen din bunke har genereret stedet for at lade det hele bare slippe ud i luften. Desuden i varmere vejr, der dækker en kompostbunke vil hjælpe bevare tiltrængt fugt, selv om det omfatter bunken om vinteren kan hjælpe dig med at holde det bliver for klæg.

Hydrangea Blues

Hvis dine blå hortensiaer ser lidt lyserød, kan de har brug for nogle aluminiumsulfat. Blåbær, der ikke frugtsætning også brug for denne vigtige næringsstoffer. Faktisk alle syre elskende planter, herunder azalea og gardenias, er omfattet af en ansøgning af aluminiumsulfat. Denne ændring kan også hjælpe med at forhindre gulfarvning blade.

Kompostbeholdere

En attraktiv kompostbeholder kan være fremstillet af genbrugsmaterialer. En populær type beholder er en, der er lavet med fire genanvendte paller. Hvis du ikke har adgang til paller, en anden metode er at bygge fire enkle rammer og dække dem med hønsenet. Sikker tre af de rammer eller paller ind i et "U" formet struktur og fastgør det fjerde afsnit af strukturen på den ene side med hængsler. Tilføj en lås til at holde kompost beholderen lukket.

The Amazing Earthworm

De regnorm har forbløffende "styrke", når man tænker på, at det har beføjelse til at flytte sten, der vejer 50 gange så meget, som det gør. Regnorme kan også indtage jord og organisk stof svarende til størrelsen af ​​deres kropsvægt hver dag.

I haven, regnorme er vigtigst for deres evne til at lufte jorden. Disse små væsener kan hjælpe med at gøre hårdt ler snavs i rige, brugbar jord.

Skal jeg smide Ukrudt i min kompostbunke?

Medmindre din kompost bunke konsekvent varmer op til over 140 grader, bør du undgå at sætte ukrudt, der er gået til frø i din kompost bunke. Frøene vil overleve at re-angribe haven, når du anvender den færdige kompost til din have.

Gødning Tea

Gødning te er en rig kilde til næringsstoffer og en fantastisk måde at kvikke op hængende planter. For at gøre dette organisk gødning, scoop 2 skovle fuld af gødning i en gammel crock eller tønde fyldt med vand. Lad blandingen bryg i 2 til 3 dage, og derefter stamme te i en vandkande. Påfør denne flydende gødning til dine planter.

Koldkompostering

En kold kompostbunke tager meget lidt tid eller energi. Du skal blot lave en bunke blade og græs på omkring tre kubikfod. Derefter lader bunken alene for omkring et år. Det vil langsomt nedbrydes til en næringsrig kompost.

Bug Bort!

Den mest billig måde `ve fundet at holde bugs fra fortærer bladene er at lave en opløsning af skålen sæbe og vand, som sprøjtes på bladene af det angrebne plante. Den sæbeskål vil bogstaveligt gøre bladene for glat for bugs at bo!

Kan du få din kompostbunke i skyggen?

Placering af din kompostbeholder i et skyggefuldt sted, kræver nogle særlige overvejelser. For at sikre, at bunken når den optimale temperatur på 120 grader, kan det være nødvendigt at bruge en kompost aktivator. For at hjælpe med at opretholde den rette temperatur, skal du slå din bunke oftere, end du ville gøre, hvis det var placeret i en solrig plet. Derudover bør du tilføje grøn materiale til kompostbunken, hver gang du tænder den. Selv efter alle disse ekstra foranstaltninger, vil du sikkert bemærke, at kompost i et skyggefuldt sted tager meget længere tid at nedbryde.

Hvad at kompostere

Hæld aldrig kød eller mælkeprodukter til kompostbunken. Disse produkter vil ikke nedbrydes ordentligt og kompostbunken vil udvikle en ubehagelig lugt. Også kunne kød og mejeriprodukter tiltrække skadedyr.

Du kan trygt kompostere enhver plante baserede materialer, såsom:

* Vegetabilske scraps, herunder stængler, blade og skræller.
* Woody plantestængler, så længe de er ikke tykkere end en blyant.
* Blade, selvom alt for mange egeblade kan gøre komposten sure.
* Grass udklip, der nedbryder hurtigt og hjælpe varme op bunken.
* Menneskehår, der indeholder.
* Crushed æggeskaller, som er en stor kilde til næringsstoffer, men de nedbrydes langsomt.
* Te blade og kaffegrums, som også kan drysses direkte på jorden.

Genbrug dit juletræ

I stedet for at trække dit juletræ til kantstenen i år, hvorfor ikke genbruge det i stedet? I løbet af de lange, kolde vintermåneder, kan du placere træet i et afsides sted til husly dyreliv. Når vejret bliver varmere, kan du bruge en mulcher til at slå dit juletræ i fyrretræ barkflis, som du kan spredes på din have senge. Hvis du ikke har en mulcher, check med din lokale sanitet afdeling for at se, om der er et program på plads for at barkflis boligejernes juletræer.

Blade i kompostbeholder

På grund af deres høje indhold af kulstof, kan blade tage alt fra fem måneder til to år at kompostere selv. Imidlertid vil blade kompost meget hurtigere, hvis de er hakket op, før de komposteres. Du skal også være sikker på, at fugt i kompostbeholder er tilstrækkelig, og at bunken ofte drejes for at sikre et godt udbud af ilt. Når de endelig bryde ned, blade gør vidunderlige kompost.

Insektangreb Forebyggelse

Hvis du motionerer lidt af årvågenhed, kan du styre skadedyr, før de bliver et angreb. Hvis du ser japanske biller på dine roser, fjerne dem med det samme. Hvis du ser en hornworm på tomaterne, plukke det ud og ødelægge det. Et par minutter til forebyggelse hver dag kan redde dig fra at skulle bruge nogen form for skadedyrsbekæmpelse.

Forbruger Savvy

Når du overvejer økologiske produkter, være en klog forbruger. Må ikke haste ud for at købe den nyeste økologiske skadedyr eller sygdomme produkt uden at gøre en smule forskning. Læs etiketter, finde information og få nogle input fra andre forbrugere, før du foretager et køb. Bare fordi et produkt er mærket økologisk, betyder det ikke gøre det sikkert.

Bygge en simpel Udendørs Worm Bin

Af Betsy S

Hvis du har et par kvadratmeter af haven, du kan undvære, kan en orm bin let sat op på den. Bare søm sammen et par brædder i en firkant konfiguration, eller klippe bunden ud en slags firkantet beholder. Dybest set, er du bare på udkig efter fire vægge, mindst 10 inches dyb, som vil holde deres form, hvis de bliver våde. Nu finde noget, der vil tjene som et tag eller låg, for at holde regnen væk. Bingo, er du færdig!

Skrab jorden flad i haven, hvor du vil sætte dit ormen bin, og indstille din bundløse kasse på jorden. Ormene vil ikke forsøge at komme væk. Nu tilføje nogle fugtige strøelse, som kan være de sorte og hvide sider fra avis eller dele af glatte brune papkasser. Vrid dette materiale i vand til opnåelse af orme fugten de behøver.

Rød wiggler (kompostering) orme kan bestilles året rundt gennem sælgere på eBay. Når dine orme ankommer, sætte dem alle sammen i strøelse, og tilføje nogle køkken scraps. Du kan overvåge hastighed, hvormed de forbruger deres mad, og tilføje mere, når de er ved at være opbrugt. Det tager et par måneder for dem at omdanne din madrester affald, men deres sats på forbruget vil stige som deres befolkning vokser.

Når ormene har produceret en bin fuld af rige sort kompost til din have, kan du flytte det hele til den ene side af bin og tilsæt frisk strøelse og mad til den tomme side. Så efter at have ventet i flere dage, orme vil have flyttet ind i det nye område af deres kasse, og du vil være i stand til at høste kompost.