Hårtab Omkring en Cat ører

Hårtab Omkring en Cat ører


Når en kat taber hår på sine ører og områder i ansigtet, er det normalt et tegn på et større problem. Hvis du er katte hoved begynder at se lidt sparsom, kan det være tid til at tage et nærmere kig på, hvad der foregår.

Grundlæggende om Feline hårtab

Feline hårtab, også kendt som alopecia, enten arvet eller erhvervet.

I tilfælde af arveligt hårtab, er der ingen underliggende årsag bortset fra en overførsel af genetik, så skaldede pletter ikke udviser nogen irritation og synes ikke at genere et berørt kat overhovedet. Der er ingen behandlingsforløb at standse tabet eller tilskynde hår til at vokse igen, når det er blevet tabt.

Ifølge Provet Health Care, nogle racer af katte med tendens til arveligt hårtab omfatter:

 • Birma
 • Burmesisk
 • Devon Rex
 • Siamese

Erhvervet hårtab er typisk et tegn på andre forhold i spil, der forårsager kløe. Berørte katte vil ridse, tygge, slikke eller gnide kløende pletter, indtil håret er bogstaveligt gnides væk. Tag et nærmere kig på nogle af de mest almindelige årsager til erhvervet hårtab, der typisk påvirker hoved og ører.

Årsager til hårtab omkring ørerne

Hårtab forekommer at vise oftest omkring ansigtet og ører. Hvis arvelige faktorer er udelukket, det efterlader en masse andre mulige årsager, og nogle af dem er smitsom. Bare husk på, at den info præsenteres her ikke er ment til at erstatte en professionel diagnose fra din dyrlæge.

Øremider

Øre mider, videnskabeligt kendt som Otodectes cynotes, kan forårsage alvorlig kløe og resulterer i kat hårtab på ørerne og hovedet. Disse mider er let overføres til andre katte, og vil nogle gange endda overføre til mennesker, selv om de ikke kan overleve på mennesker.

Hårtab Omkring en Cat ører

Øre mider

Tegn på et angreb kan nævnes:

 • Hoved gnidning
 • Ear ryster
 • Ridser
 • Rødme
 • Hårtab
 • Brown, voksagtig opbygges i ørerne
 • Dårlig lugt

Øre mider let diagnosticeres ved hjælp af et otoskop. Behandlingen består normalt af grundigt men forsigtigt rense ud ørerne og anvende en dyrlæge anbefalede medicin direkte ind i kanalerne. Normalt er det nødvendigt at gentage behandlingen for syv til ti dage til at dræbe eventuelle nye larver.

Lopper

Den spyt efterladt, da en loppe bider en kat forårsager en kløende reaktion, der gør katte ridse som en sindssyg. Selvom hårtab kan forekomme overalt på kroppen, hovedet og ører er særligt sårbare over for hårtab, når katte gnider sig mod møbler og tæpper, som de forsøger at finde nogle forholdsregler. Lopper er let afsløres ved deres fysiske tilstedeværelse eller af de små ekskrementer de efterlader i din kats pels. Parasitære sygdomme kan behandles ved hjælp af en række insekticider, herunder sprays, shampoo, dips og stedet på medicin såsom Frontline til katte.

Ringorm

Hårtab Omkring en Cat ører

Ringorm

I modsætning til sit navn, ringorm er ikke en orm. Det er faktisk en kløende svampeinfektion, der bor i hårsækkene og lever af døde celler. Som svampen udfylder i håret aksler akslerne brække på hudniveau og efterlade skaldede pletter. Sommetider crusty patches udvikler omkring ørerne og andre berørte områder. Ringorm er meget smitsom, og det kan diagnosticeres ved dyrkning af håret for svampen. Der er en række af mulige behandlinger at fjerne infektionen.

Disse omfatter:

 • Anvendelse af et kursus af kalk svovl dips
 • Administrationen Griseofulvin tabletter anbefales af din dyrlæge
 • Anvendelse af en topisk salve, såsom itraconazol
 • Gentagne svampedræbende shampoo
 • Helt barbering hele kat

Mange

Mange er en anden type smitsom mide angreb, der forårsager intens kløe, især omkring ansigt, ører og hals. Hud i de berørte områder viser en god del af hårtab, og huden begynder typisk at dække løbet i en slags grålig-gul skorpe, der ligner et slemt tilfælde af eksem. Feline many er opdelt i to typer: notoedric og Demodectic. Begge typer er diagnosticeret ved at tage en hud skrabning fra det ramte område og det vises under forstørrelse for tilstedeværelsen af ​​mider. Til behandling many, er det nødvendigt at klippe væk lang pels og anvende en dukkert af kalk svovl en gang om ugen, indtil de efterfølgende hud afskrab viser miderne er væk. Behandlinger kan gentages så mange som seks til otte gange for at hærde angreb.

Fødevareallergi

Fødevareallergi kan også producere intens kløe og oser sår, især omkring hoved, ansigt, ører og hals. Påvirkede katte hurtigt begynde at tabe håret, og kroniske øreinfektioner bidrager til problemet. Kom en diagnose af en fødevareallergi kræver en række fødevarer forsøg, hvor din dyrlæge vil ordinere en diæt, der vil langsomt genindføre fødevarer én ad gangen, indtil en allergisk reaktion bemærkes for det pågældende emne.

Nogle gange mere end en fødevare er involveret i en reaktion, men alle problem fødevarer permanent fjernet fra din kats kost. Når de ulovlige stoffer har arbejdet sig ud af din kats system, sår heles og håret har tendens til at regrow, selv om det kan være en smule anderledes i farve og konsistens end den oprindelige pels.

Kronisk stress

Måske en mindre indlysende årsag, kronisk stress ikke spiller en rolle i hårtab. Katte trøste sig med grooming og mere stressede de føler, jo mere de soignere. Konstant slikke og pote vask til sidst slidt væk på pels, især i områder med meget kort pels som hoved og ører. Dette særlige betingelse er kendt som psykogen alopeci.

Håndtering feline stress kræver pin peger de ting, der forårsager angst og fjerne dem fra din kats miljø så meget som muligt. Nogle katte også reagere på sunde stimulation sådan en kat træ til at udøve på. Det lindrer kedsomhed og giver din kat noget at fokusere på ud over ham selv.

Hårtab Omkring en Cat ører

Compulsive grooming

Alopecia areata

Alopecia areata er ikke helt forstået, men forskerne mistanke tilstanden er auto-immune forbundne og kan også kompliceret af en kats kost. Det ser ud til at forårsage de mest hårtab rundt hoved, hals og ryg på grund af overdreven ridser. Dyrlæger primært forsøge at behandle den betingelse ved at teste for fødevareallergi og derefter fjerne de allergener fra kattens kost.

Atopi

Atopi refererer til allergi skyldes inhalation af miljømæssige irritanter, eksempelvis støbeforme, pollen, husstøvmider osv allergiske reaktion producerer intens kløe, der får en kat til at ridse en masse, især omkring hoved og ører. Behandling omfatter fjernelse af så meget som allergen som muligt fra kattens miljø eller begrænse kattens udsættelse for allergenet. Antihistaminer undertiden gives til katten for at hjælpe med at lindre kløe gennem det værste af reaktionen.

Facial Alopeci

Facial Alopeci anses normalt hårtab, der opstår på hovedet mellem øjne og ører. Denne type af hårtab synes at være mere fremtrædende i katte, der har mørke, kort hår. Da det betragtes som normal, er der ingen behandling for det, medmindre du ser andre tegn på en hudlidelse, der kan faktisk være årsagen til hårtab.

Sebaceous adenitis

Sebaceous adenitis er en inflammatorisk sygdom af talgkirtler. Det er ganske sjældent hos katte, men det forårsage hårtab omkring ansigtet, hoved og ører. Der er ingen kur for denne sygdom, så behandling består hovedsageligt af forvaltningen af ​​symptomer ved at give katten anti-inflammatoriske medikamenter og anvendelse af anti-skalering shampoo til at rengøre væk crusty læsioner, der dannes omkring hårsækkene.

Solar Dermatitis

Også kendt blot som solskoldning, soleksem forårsager en smertefuld brænde efterfulgt af afskalning og nogle hårtab. Betingelsen er normalt mest bemærkelsesværdige omkring ørerne, men næse og øjenlåg er også ganske modtagelige, da de har lidt at ingen hår for beskyttelse i første omgang. Behandling omfatter at holde katten ud af solen og anvende en antibiotisk salve til at fremme heling.

Consult din dyrlæge

Hvis du bemærker hårtab på din kats ører, tøv ikke med at tage ham til dyrlægen. Jo hurtigere årsagen er diagnosticeret, desto lettere er det behandles, og du kan forhindre, at problemet i at komme helt ud af hånden. I mange tilfælde vil det hår på din kats ører til sidst vokse tilbage.