Hårløse Katte

Hårløse Katte
Sphynx

Hvis du elsker katte, men kan ikke lide den udgydelse, tjek hårløse katte. Selv om deres unikke udseende tager lidt at vænne sig til, disse katte er faktisk ret slanke og attraktive på deres egen måde.

Secrets of Hårløse Katte

I filmen Austen Powers, en kat figur ved navn Mr. Bigglesworth startede fluffy nok, men mistede sin pels gennem uheld. I virkeligheden er hårløse katte ikke gjort, de er født sådan, spærring eventuelle hudlidelser, der resulterer i skaldethed.

Gene Årsager Manglende Fur

Genetik spiller en rolle i, hvor meget pels enhver kat har, men om det gen, der resulterer i hårløsheden varierer fra dominerende til recessive fra race til den næste.

For eksempel:

 • I Sphynx racen, forbryderen, der forårsager den hårløse betingelse er en recessivt gen, der skal være til stede i begge forældre for at frembringe en hårløs killing. Mens to hårløse hjælpere vil producere hårløse killinger kan to behårede hjælpere også producere en eller flere hårløse killinger, hvis hver af forældrene huser det recessive gen i det baggrunden.
 • I Peterbald, en dominerende gen faktisk forårsager hårløsheden.

Ikke Helt hårløs

Udtrykket "hårløs" kan også være lidt af en misvisende. Nogle af disse katte bærer en meget lille mængde af fersken fuzz mens andre selv kan have en meget kort, børste pels. Men den samlede effekt er som regel, at en kat med lidt at ingen pels.

Hårløse katteracer

Hårløse Katte

Peterbald

Selvom hårløse killinger lejlighedsvis gør poppe op uventet i et kuld fra tid til anden, der er faktiske katteracer, der opretholder den hårløse gen til at producere disse vidunderlige mærkværdigheder.

Disse omfatter sådanne interessante racer og racer i udvikling som:

 • Sphynx katte - også kendt som den canadiske hårløs
 • Elf katte - resultatet af avl Sphynx med amerikanske Curls
 • Dwelf katte - En kombination af Sphynx, American Curl og Munchkin katte
 • Bambino katte - resultatet af avl Sphynx med Munchkin katte
 • Donskoy eller "Don" katte - Opstod i Rusland
 • Ukranian LeVoy - Produktet af parring Dons med Scottish Folds
 • Peterbald katte - resultatet af parring Dons med Siamese og orientalske katte
 • Kohana katte - En yderst sjælden Hawaiian hårløse

Pleje af din hårløs

Hårløs kat racer nuværende konkrete pleje udfordringer for deres ejere, såsom håndtering af olie på huden. Killinger bør akklimatiseret til regelmæssige bade, så de vil tolerere badning gennem hele livet.

Environmental Exposure

En hårløs kat er udsat for alle de elementer, herunder sol, vind og regn, så disse katte skal hovedsagelig begrænset indendørs medmindre passende udendørs husly kan leveres i korte perioder.

Solen er en reel bekymring, da disse katte mangler beskyttelse mod solforbrændinger og hedeslag, at pels normalt giver. Sun blok lotion er nyttig til filtrering skadelige ultraviolette stråler, men det skal genanvendes, ligesom du ville gøre for et menneske baby.

Kladder præsentere en anden bekymring. Det er afgørende at holde disse katte i et hyggeligt miljø at afværge mulige luftvejsinfektioner og lungebetændelse. Bambino hårløse katte i videoen nedenfor er iført trøjer til ekstra varme og beskyttelse.

Hudpleje

En mangel på pels betyder ikke disse kæledyr behøver ikke grooming. Faktisk kan en hårløs faktisk kræver mere pleje end nogle behårede dem.

Normalt pels giver beskyttelse til at holde huden fra at blive skrabet eller såret på anden måde. Derudover er udvundet af huden, der distribueres gennem normale kat grooming adfærd i stedet overladt til at indsamle på hudoverfladen. Dette kan resultere i en temmelig fedtet kat, kræver hyppigere badning.

Da hyppig badning også kan udtørre huden, nogle ejere foretrækker at bruge en mild baby shampoo fulgt lidt af baby lotion anvendes på huden bagefter med at holde den smidig. Brug aldrig en føntørrer på dit kæledyr, da dette kan medføre forbrændinger. Bedre at tørre ham eller hende med en blød flannel tæppe, eller glat velour håndklæde. Det er også vigtigt, at disse katte med blødt underlag som ekstra beskyttelse til at holde ridser på et minimum.

Sundhed Issues

Hårløse katte i almindelighed er en temmelig robust race. Der er blot et par sundhedsspørgsmål at være opmærksom på.

 • Ifølge Animal Planet, fordi der ikke er pels til at absorbere olien, kan disse katte udvikle hudproblemer uden regelmæssig badning.
 • PetMedsOnline viser, at racen kan miste kropsvarme nemt. Hårløse katte vil ikke tolerere ekstrem kulde.
 • Dr. Kate Meurs i Washington State University præsenterer forbindelsen mellem Sphynx og en tilstand af hjertemusklen kaldet hypertrofisk kardiomyopati.

Ikke en løsning for Cat allergier

Hårløse Katte

Diverse kuld Sphynx killinger

Må ikke antage, at en hårløs kat er allergivenligt. I virkeligheden er disse katte stadig kaste hudceller og spyt flager, der indeholder de samme proteiner, der forårsager en allergisk reaktion i første omgang. Den omstændighed, at de ikke kaste pels er et plus, men det er ikke en komplet løsning for allergikere.

Mens videnskaben i øjeblikket er ved at undersøge genetisk manipulation til at producere en virkelig allergivenligt kat, er den udbredte tilgængelighed af sådan et kæledyr stadig langt fra.

Ikke for alle

Hårløse katte har deres egen unikke skønhed og kan helt sikkert gøre vidunderlige kæledyr, men de er ikke racen for alle. Disse katte kræver ekstra pleje for at holde dem varme og sunde, så du kan være bedre stillet ved hjælp af de lodne racer, medmindre du er parat til at give en hårløs den særlige opmærksomhed, den så rigt deserves.However, hvis du beslutter du kan give den pleje og miljø en hårløs behov, vil du sandsynligvis finde frugterne af at eje en af ​​disse katte langt opvejer udfordringerne. Hårløse katte elsker en god kæle, og synes at virkelig nyde et tæt forhold til deres menneskelige kammerater.