Hår-Dye kan dræbe

19-årige englænderinde Rachel Dowley købte Garnier hårfarve, for 5,49 DKK, på hendes lokale butik for at farve sit hår bekvemt derhjemme. Næste dag var hun på hospitalet. Efter brug af hårfarve pigens udseende ændret sig så meget, at hendes egen mor ikke kunne genkende hende.

Hår-Dye kan dræbe

Rachels ansigt slugt så meget, at det så ud som om hun var slået op. Hun modtog endda nogle permanente ar. Læger advarede hende, bosiddende i Essex by i England, at en anden hår farve kan føre til en anden anafylaktisk chok, som hun vil sandsynligvis ikke være i stand til at overleve.

Interessant nok, pigen fandt ud af om hendes allergisk reaktion over for hårfarve tilbage i 2005, da hun forsøgte at gøre henna tatovering på en salon. Siden hun var forsigtig på at vælge hendes hårfarve for at undgå at få allergisk reaktion på det. Denne gang var ikke en undtagelse. Hun gjorde en patch test før døende hendes hår ved at farve en lille del af hår. Hun observerede ingen reaktion og antog, at det er sikkert at farve sit hår.

Næste dag hun oplevet en hurtig og smertefuld synkning til hendes ansigt. Rachel blev leveret til hospitalet, hvor lægerne medicinsk behandlet de allergiske symptomer og anafylaktisk chok. Hun har brug for dig uger at komme sig helt, og fjern alle eksterne effekter. Hun er blevet injiceret med en cocktail af steroider, smertestillende medicin, antibiotika, anti-inflammatoriske lægemidler, og selv behandles med hydrocortison creme.

Rachel opkald til advare kvinder, der ønsker at farve deres hår: "Jeg vil bare alle til at gøre lappetest og sørg for at de holde dem på for hele 48 timer før anvendelse, fordi ingen ved jeg gjorde dem, indtil det er sket for mig. Jeg ønsker ikke den følelsesmæssige og fysiske smerter på nogen, selv min værste fjende. "