Har du brug for at bruge Primer Når du male?

Har du brug for at bruge Primer Når du male?

Primer er en type maling tænkt som en base coat under valgt til farve maling. Det er generelt hvid og anvendes i en række anvendelser, som alle deler henblik på at forberede overfladen til det øverste lag. Primer anvendes i de fleste maleri projekter - afhængigt af situationen kan det ses som enten en hjælpsom forberedende skridt eller noget, der er nødvendig for jobbet ved hånden.

Ufærdige Overflader

Ufærdige overflader - dem der aldrig har været malet, bejdset eller forseglet - altid gavn af 1 eller 2 lag primer, før du tilføjer den øverste lag af den ønskede farve. Primer er lavet til binding til ufærdige overflader og til gengæld skaber en overflade, at den top coat vil overholde.

Uden primer, flere lag af maling er nødvendige, og der er en større sandsynlighed for afskalning, skår eller en ujævn finish.

Sheetrock

Sheetrock er det materiale, der anvendes til indvendige vægge i de fleste moderne hjem. Det er en yderst porøst materiale og primer er nødvendig for at forsegle overfladen, så den er modtagelig for tonet interiør maling.

Sørg for at bruge en primer beregnet til indendørs brug - lav VOC, vandbaserede primere er det foretrukne valg for Sheetrock vægge. Mindst ét ​​lag er nødvendig, men to er at foretrække.

Træ

Porøsiteten af ​​træ afhænger af den type, men det skader aldrig at starte med et lag primer. Nåletræer, som fyr, definitivt drage fordel af et lag primer, selv om det normalt kan springes over, når male en hårdttræ, som eg.

Indvendige træoverflader kan primes med de samme vandbaserede anvendte primere på sheetrock. For udvendige anvendelser, en olie-baseret primer - eller en vand-baseret primer, der er indiceret til udendørs brug - skal anvendes.

Når maleriet en ydre overflade, der er blevet udsat for elementerne i mere end et par måneder, er det altid en god ide at slibe det ned før påføring af primer.

Metal

Metal primer er typisk sølv i farve og kan anvendes som en spray eller børstet på. Det er vigtigt for at skabe en "klæbrig" overflade til top coat at holde sig til, og er bydende nødvendigt, hvis rust er til stede på overfladen.

Rusty områder skal slibes glat og rengøres grundigt før påføring af primer. Sørg for at bruge en primer, der er beregnet specielt til metal.

Malerarbejde

Primer også kommer i spil, når du vil give et frisk lag maling til en tidligere malet eller bejdset overflade, hvad enten bare for at ændre farven eller fordi overfladen er falmet eller afskalning.

Blokering dristige farver

Når du vil ændre væggen farve fra en mørkere tone til en lettere én, du vil få brug for primer. Ellers vil den mørkere farve være noget synligt under lysere nuance. Fortsæt med at tilføje lag primer, indtil farven nedenunder er ikke længere synlig - det kan tage op til fire lag for at dække en sort eller mørk rød overflade.

Sprucing op en gammel Finish

Skrælning maling eller slidte bejdse skal slibes ned, renset og præpareres før du tilføjer frisk maling. Hvor der er en ujævn overflade efter års forvitring eller flere lag af gammel maling, primer hjælper med at etablere en ren, jævn overflade for den nye maling til at holde sig til.

Farvede overflader

Primer er den eneste måde at dække pletter forårsaget af vand og meldug. Ligesom når der dækker en mørk væg farve, er du nødt til at holde tilføje lag primer, indtil pletten er ikke længere synlig gennem det. For en endnu færdig med top coat, vil du ønsker at male hele overfladen med hver lag primer, ikke kun de farvede område.

Meldug Forebyggelse

Primer kan også hjælpe meldug fra formning på malede overflader, hvilket gør det særligt vigtigt i køkkener, badeværelser og på dæk. Særlig meldug-blokerende primer er tilgængelig, eller du kan købe skimmelmiddel og bland den i en spand med primer.

Når Primer er ikke nødvendigt

Det ene tilfælde, hvor primer absolut ikke nødvendigt at dække en lys malede overflade med en mørkere farve af maling. Så længe den nye farve er en lignende nuance eller mørkere, er der ingen behov for at anvende primer først at holde det fra blødning igennem. Hvis overfladen er dækket er gammel, skåret maling, men du ønsker at bruge primer selv om den nye farve er mørkere.

Bedre stillet Priming

Du kan komme væk uden priming i nogle situationer, men der er behov for mere maling og den malede overflade vil generelt forværres hurtigere. Du kan lige så godt gøre en indsats for at forberede overfladen med et lag eller to af primer til at yde den bedst udseende og længste varig finish.