Halloween kostume History

Den bære Halloween kostumer i Amerika rækker tilbage i landets kulturhistorie. Denne fælles amerikansk folkemusik ritual er et vindue på forskellige etniske og religiøse arv af de mennesker, der slog sig ned i USA.

Halloween selv har dybe folkemusik rødder. Den stammer med Celtic Day of the Dead efteråret festival af Samhain, fejret af kelterne i hele Europa i oldtiden og fejret stadig i det nordlige Frankrig, Irland, Skotland, Wales og andre regioner, hvor den keltiske arv bevares. Kelterne brugte en månekalender, og delte året i to sæsoner. Winter, sæson af den døende, begyndte den Samhain (som groft kan oversættes som "sommer ende"), som faldt på fuldmånen nærmest til den 1. november efter høsten var afsluttet.

Samhain var den første dag i den keltiske nytår, og man mente, at de sjæle, der var døde var yderst urolig denne aften, der markerede den porøse grænse mellem de levende og de døde, de gamle og nye år, og sommer og vinteren. Hos Samhain, folk forklædt sig i fjer og pelse for ikke at blive anerkendt af ånderne vandrer jorden den aften. Når kelterne konverteret til kristendommen, blev Samhain sammenlagt med alle Hallows 'Eve, aftenen før Allehelgensdag, den nat, der nu kaldes Halloween. (Allehelgensdag efterfølges af allesjælesdag, den 2. november.)

Oprindeligt en fest markerer afgang af sjæle fra den materielle verden til den åndelige verden af ​​de døde, blev alle Hallows 'Eve vidt berømt i hele den europæiske verden, og især i lande med en katolsk tradition. I Amerika, frø af den karakteristisk amerikansk festival af Halloween dato tilbage til 1840'erne. Ankomsten i det land, mange irske indvandrere, efter den katastrofale kartoffel hungersnød i Irland, hjalp med at etablere den fest i Amerika. Deres fejring af All Saints 'og alle sjæle' Dage stadig bevaret mange af de gamle ritualer Samhain. For eksempel udskæring af græskar kommer fra den irske legende om Jack, en mand så ond, at da han døde han blev afvist af både himmel og helvede, og blev dømt til at strejfe landet med intet andet end en glødende majroe for et hoved.

Halloween i Amerika blev en folkemusik ferie hverken sanktioneret af kirken eller staten. Gamle rødder i europæisk kultur, har ankomsten af ​​mange forskellige grupper af indvandrere, og hele tiden udvikler sig amerikansk kultur fortsatte med at forme dette udpræget amerikansk fest. Moderne fejring af Halloween afspejler mange forskellige kulturelle traditioner, såsom Englands Guy Fawkes Day og Mexicos El dio de los muertes. Under kolonitiden samledes amerikanere for høst festivaler, der (ligesom Celtic Samhain) anerkendte slutningen af ​​sprudlende sommer; disse festivaler også gav anledning til den karakteristiske amerikanske festival og ritualer af Thanksgiving. På disse høst festivaler blev spøgelseshistorier ofte fortalt, en påmindelse om broen mellem de levende og de døde. Divination spil, ofte med unremembered men meget gamle rødder, blev spillet; for eksempel unge kvinder hoppede for æbler til at bestemme, hvem de vil giftes.

Under victorianske tider, begyndte Halloween til at blive en smuk ferie med ritualer, der understregede børns deltagelse; festivalens folk og religiøse rødder blev nedtonet. Ved begyndelsen af ​​det tyvende århundrede var Halloween blevet en fest for børn. EF-organisationer arrangeret parader og hjemsøgte huse. I løbet af 1940'erne Trick or Treat blev føjet til traditioner; denne skik tiggeri i kostume havde meget gamle rødder i europæisk kultur, og var udtrykkeligt overskridende, tilgivende adfærd, der ellers ville blive ildeset. Børn ville synge eller udføre mimer i bytte for en behandler; de også implicit truet med at spille tricks på husejere, hvis en behandler ikke var forestående. Hjemmelavet maskerade kostumer optrådte allerede i det nittende århundrede. Dameblade trykte instruktioner for at gøre kostumer derhjemme. Senere disse hjemmelavede kostumer stigende gav måde at kommercielt producerede kostumer, en tendens, der begyndte på tidspunktet for den industrielle revolution. I anden halvdel af det nittende århundrede, den teknologiske gjort kommercielt producerede kostumer billigere, bedre lavet, og mere varieret. De tidligste kostume temaer, som alle fortsætter til begyndelsen af ​​2000'erne, var spøgelser, skeletter, djævle og hekse. Væsner som Frankenstein, Mummy, og Dracula er hentet fra populærkulturen.

Den Dennison Manufacturing Company i Massachusetts begyndte at lave papir kostumer i 1910. Collegeville, ligger i Pennsylvania, begyndte som en virksomhed, der producerede flag og senere brugte stumper til at skabe kostumer omkring 1910 og fortsatte med at gøre tidlige klovn og jester kostumer. Dens navnebror grundlagde Ben Cooper Company i 1927. Baseret i Brooklyn, New York, Cooper skabte teatralske sæt og kostumer til Cotton Club og Ziegfeld Follies, og udvidet til Halloween kostumer i 1937. Virksomheden sluttede senere med AS Fisbach, en ny York-baserede kostume firma, der havde licens til Disney-figurer, såsom Anders And, Mickey og Minnie Mouse, og den store stygge ulv, og pakket dem under navnet Spotlight. Cooper solgte sit firma i 1980'erne til Rubiner, også i New York, som er blevet en af ​​de største producenter af Halloween og Purim kostumer i USA.

Mange af masker til de tidlige kostumer var produceret af amerikanske Mask Company i Woodhaven, New York. Deres tidligste gaze masker, lavet af buckram, blev sprøjtet med stivelse og dampet i en form. Temaer inkluderet hekse, klovne og dyr. I 1950'erne dukkede vakuum-formet latex masker. Tal fra populærkulturen, såsom The Beatles og John og Jacqueline Kennedy, sluttede TV og film personligheder som Gøg og Gokke, og dukker og action figurer som Barbie og GI Joe, i at blive støbt i latex. Andre større kostume virksomheder i Amerika inkluderet Halco, i Pennsylvania; Bland Charnas Company på Long Island, New York; og E. Simons og Sons, i New Orleans, Louisiana.

De er produceret i Amerika kostumer er testamente til de kreative kræfter almindelige mennesker. Skaberne demonstrere en teknisk og æstetisk færdighed, der afspejler de håndlavede teknikker, der anvendes i hjemmet produktion og i fabrikker før masse-maskine produktion tog over. Disse kostumer udtrykker de personlige, sociale og kulturelle identitet af de mennesker, og transcendere de barrierer af klasse og etnicitet. Halloween er blevet en unik amerikansk ritual, ikke kun for børn, men for voksne så godt, og det vokser i popularitet fra år til år. (Halloween er også blevet en vigtig ferie for det homoseksuelle samfund, med store, udarbejde kostume parader i San Francisco, New Yorks Greenwich Village, og andre homoseksuelle centre.) Halloween giver borgerne mulighed for at opleve og udforske de delte etniske, kulturelle og folkemusik fester der har udøvet forskellige folkeslag siden oldtiden.

Den jødiske festival af Purim, der fejrer den bibelske historie om Esther, fejres den fjortende og femtende dage i den tolvte måned i den jødiske kalender, som regel i marts. I Amerika har Purim festlighederne taget på mange af staffage af Halloween, med udklædte børn wielding noisemakers og give gaver af fødevarer eller donere til velgørenhed.

Se også Okkult Dress.

Bibliografi

. Galembo, Phyllis Klædt for Thrills: 100 Years of Halloween kostume og Masquerade. New York: Harry N. Abrams, 2002.

. Rogers, Nicholas Halloween: Fra Pagan Ritual til Party Night. New York: Oxford University Press, 2002.

Santino, Jack. Halloween og andre festivaler of Death and Life. Memphis: University of Tennessee Press, 1994.