Hævede Have: Hævet køkkenhaver Tips

Hævet køkkenhaver

Jord i højbede varmer op hurtigere i foråret end jorden jord gør, så de kan udvide din vækstsæson. En lille hævet haven ved bagdøren er ideel til en køkkenhave fyldt med grøntsager og urter, hvoraf mange er enårige.

Design højbede for vegetabilske Vækst

Du har besluttet hvad man skal plante, og havde en Thanksgiving middag størrelse brouhaha når din far lærte du var ikke udsæd græskar. Men hvad slags køkkenhave design har du brug for rejst haver? Vil en almindelig rektangulær kasse arbejde eller kan du bruge, siger, en hestesko eller galaktisk model hævet køkkenhave?

Hvis du ønsker en stablet eller differentieret køkkenhave, kan du crowd din veggies på begrænset plads. En differentieret blomst eller urtehave kan arbejde bedre - urtehave design egner sig til differentieret haver. Mange rejst haven leverandører sælger en køkkenhave kit. Havearbejde eksperter gerne oprette stier mellem dine kartofler og pastinakker - du kan bevæge sig mere frit med en køkkenhave design med gangbroer og koncentrere sig om ét område ad gangen. Med en differentieret køkkenhave, kan du ikke være i stand til at give individuel opmærksomhed til dine planter.

Desuden nogle veggies, såsom asparges, har brug for ekstra højde, men andre gør ikke. En todelt trin køkkenhave-design kan fungere bedst for asparges. Nogle grøntsager har brug for højde, andre har brug for ekstra plads og dybde, især hvis din køkkenhave design har til at rumme byens asfalt. Majs og tomater, for eksempel, kræver en hævet køkkenhave, der er mindst 18 "dyb, hvis du plante din senge på en by Backlot.

Nu hvor du har besluttet på din køkkenhave form, kan du undgå argumenter over rigtige måde at dyrke dine lækre friske grøntsager ... men far stadig ikke vil lade dig glemme alt om disse græskar.

Alle pyntet i Urter

Forestil dig at kunne slentre ud på dine dæk og vælge frisk timian, oregano, merian og basilikum. Mens du er ved det, forestille du har vundet Powerball. Du kan ikke være et lotteri vinder ... men du kan have en urtehave off dine dæk uden at frygte, at mund trafik vil squash dit krydrede.

Hævede urtehave kasser er ideelle til dæk, fordi du ikke behøver at sidde på hug ned, og du kan sprede sig alle dine redskaber over et stort arbejdsområde, og sidde på en bænk mens tendens dine krydderurter. Sørg for, at dine dæk er placeret i et område, der får mest sol, så dild, for eksempel, opsuger alle de stråler. Deck køkkenhave design afhænger af god sollys uden grøntsager i din køkkenhave eller urter i din urtehave bliver overeksponeret.

Writer Jennifer Wickes af Suite 101 tilråder, at kørvel, for eksempel, kan lide solen, men ikke varmen i dag, så placere kørvel i en hævet køkkenhave seng nær bagsiden af ​​dækket, helst under et udhæng. Selvom du ikke kan være i stand til at tilbringe hele dagen lounging omkring på din terrasse, medmindre du vinder Powerball, kan du bruge urtehave design for at gøre mest muligt ud af din tid slikke solen.

Persille, Sage, rosmarin og timian ... eller bare Rosemary

Den aromatiske duft af rosmarin inspireret en sang og forårsagede Shakespeares Ophelia at gå ind i melankoli. Men du bare elsker det til madlavning - og et par kviste af det i skabet eller skarpere holder maden frisk.

Spørgsmålet er, kan du medtage rosmarin i din køkkenhave design? Er det godt for en hævet køkkenhave? Rosemary er perfekt til en hævet urtehave, da urten kræver masser af dræning.

For meget vand vil få din rosmarin at dreje gul (også for meget sol). Hvis du ønsker en rosmarin busk, kan du ønsker at lade det stå på sine egne, da de spredes ud vildt - du kan endda give det sin egen beholder. Du kan også ønsker at forme det omkring et espalier, hvis du planlægger at plante den sammen med andre urter.

På den anden side, hvis du køber en mindre rosmarin plante, kan du variere din urtehave design - rosmarin kan endda tage rod siden af ​​bønner i din køkkenhave. Rosmarin fordele bare om noget, især kål. Blot se for enhver vordende folksingers og jomfruer med tendens til månen over Hamlet.

Hævet Have Senge i Syd

Hurricane sæsonen kan have spillet ravage med syd, men du måske ønsker at begynde at genopbygge ved at plante en have ... kan du donere fersk veggies til overlevende på krisecenter. Trouble er, vejret i syd kan være brutal ... måske ikke for okra eller stegte grønne tomater, men for mange andre planter i din køkkenhave.

Et hævet køkkenhave eller urtehave er ideel til Arkansas, Georgia, Kentucky og Florida - lad os ikke glemme, rejst havebede producere 1,4-2 gange så meget grøntsager som almindelige havebede ... bare tænk på alle de evakuerede, der kan brødføde ! Hævet køkkenhave design giver mere dræning og mindre tørhed, så dine planter vil ikke visne i den berømte sydlige fugtighed. Bare for at være sikker, skal du vælge planter, der er designet til at være så hård som Scarlett O'Hara:

 • Arugula
 • Bush Bean
 • Pole Bean
 • Tidlig Wonder Beet
 • Broccoli Raab
 • Broccoli De Cicco
 • Danvers og Scarlet Nantes Gulerødder
 • Bok Choy
 • Mini Agurk
 • Lang Lilla Aubergine
 • Red Russian Kale
 • Beefsteak Tomat
 • Syv Top Majroe

I yoru køkkenhave, rotere dine sydlige afgrøder i overensstemmelse med principperne for økologisk havebrug, og smide nogle varmebestandige basilikum for en bombined grøntsager og urtehave. Når du vokser grøntsager, hjælper du genopbygningsarbejdet. Sandt nok, har der været scads af grøn rejst, men højbede er en konkret måde at gøre en forskel.

Blomster og køkkenhaver

Du har ransaget frø butikken og bragt tilbage tonsvis af grøntsager til din køkkenhave: løg til siderne af den hævede køkkenhave, basilikum til dit urtehave design eller at blande med veggies, gulerødder og roer at skifte i rækker. Men du har glemt blomsterne. For din jubilæum også. Du var så travlt med at planlægge din køkkenhave design, som du ikke har afhente en gave.

Bedre tænke roser ... og for din urtehave og køkkenhave, morgenfrue, franske morgenfruer og nasturtiums. Du kan holde disse blomster, selv når du høste løg og plante lilla-type blomster eller salat grønne. Calendula og nasturtiums fremmer grøntsag vækst i en hævet køkkenhave.

Du planter dine grøntsager og blomster ... din bedre halvdel er glad for, men endnu mere begejstret, at du husket din jubilæum. Se, haver er gavnligt for hjernen, som du alder!

Veggie Tales of højbed elendighed

Åh nej, græde karakterer af Veggie Tales, Laura Gulerod og Larry for agurk. Vi har rejst os op, men vi kan trives i en hævet køkkenhave? Hvorfor er der ingen urter i Veggie Tales - isn'ti urtehaven værdig illustrere moralske lektioner? Men vi sidespring.

Faktisk vil alle veggies vokse godt i et højbed køkkenhave som en, der er fire fødder med fire fødder eller er trekantet. Undtagelserne kan være squash sorter, også visse typer frugt såsom meloner, som har brug for store rum og bredere, længere højbed haver.

Men kan du medtage gulerødder og agurker, når du planlægger din køkkenhave design og urtehave design. Asparges især nyder godt af en hævet køkkenhave. Efter alt, alle er velkomne i Guds rige, og alle kan blive rejst op. Selv om vi har et par spørgsmål til Larry og Laura om urter ...

Sukkulenter og højbede

Succulent er ikke bare en gastronomisk udtryk ... det er en type plante med kødfulde stængler og blade. Du ønsker måske at dyrke kaktus, selvom du ikke bor i Southwest - tro det eller ej, folk faktisk spiser kaktus, som du kan plante i en hævet urtehave eller hævede køkkenhave.

Især har appetit-suppressant hoodia tiltrukket en masse opmærksomhed - dog på grund af sin dårlig lugt, kan du ikke ønsker at forbruge det med din salat! Køkkenhave design med højbede kan omfatte sukkulenter, der er tilpasset til højbede grund af den fremragende dræning en hævet køkkenhave giver.

Du skal planlægge din køkkenhave, så dine sukkulenter har ret jord - kan du dyrke din kaktus i kaktus jord bare for at være sikker. Plant clinatro i din urtehave og grønkål, salat eller spinat i din hævet køkkenhave, så du har ingredienserne til en lækker kaktus salat. Bare pas på de pigge. Mm-mm. Saftige ... og sund.

Må ikke får lyst til at Herbal

Løft op, oprejse din urtehave! Faktisk er der nogle urter, du måske ikke ønsker at medtage i din urtehave design, hvis du planlægger en hævet køkkenhave. Urter, der trives i skygge, vil ikke nødvendigvis trives i en hævet urtehave. Vær forsigtig, når du vælger en af ​​disse planter til din køkkenhave design:

 • Angelica
 • Catnip
 • Lavender
 • Citronmelisse
 • Mint
 • Persille
 • Estragon
 • Lemon Verbena
 • Basilikum
 • Sorrel
 • Kørvel
 • Estragon
 • Salvie
 • Purløg

Du ønsker at opløfte din urtehave og køkkenhave, men leve op til den virkelighed, at nogle urter foretrækker den mørke side.

Urter i løftet Gardens vs køkkenhaver

Du ønsker friske urter til at krydre din tomatsauce. Du har set sprouters og urter kits, som du kan bruge i dit køkken. Meget lettere end at opretholde en hel urtehave sammen med din køkkenhave, ikke? Efter alt, du har lige fået dit hævet køkkenhave fra jorden, ordspil bestemt.

Et køkken urtehave kan være bekvemt, men urter kan have brug for mere sollys og vand end du tror! Nogle har brug for ekstra varme temperaturer - rosmarin er et godt eksempel. Du kan bygge en anden hævet garden at tilføje til din køkkenhave design. Eller du kan planlægge at plante urter, når du rotere dine afgrøder.

Flere urter er venner til grøntsager, så urtehave design noterer sig dette. Basil for eksempel gavner alt. Så gør oregano - gode nyheder for din marinara sauce! Hvis du er ubrugt til voksende urter, prøv køkkenet urtehave først og derefter transplantere din oregano og basilikum i en køkkenhave eller en forberedt urtehave.

Bemærk, at nogle urter, såsom basilikum, behøver at blive genplantes hvert år, men du vil snart få håndelag. Nu gryderet disse tomater og gøre, at pasta sauce! Flyt dig, Mario Batali!

Små-seedede Afgrøder, Big problem?

Store ting kommer i små frø, eller fra små agern, store egetræer vokser. Du er ikke at plante egetræer i din hævet køkkenhave, men priciple er den samme. På grund af den øgede plantning tid, hurtigere rotationer og fremragende jord fordel en køkkenhave med højbede fungerer godt for små podet afgrøder.

En flad-top seng er den ideelle hævet køkkenhave design til små-seedede afgrøder, der har brug for masser af vand med stor dræning. Du kan dyrke chili, gulerødder, broccoli, tomater, salat, rajgræs (også kendt som en fremragende dækning afgrøde for økologisk havebrug) med lethed i en flad-top urtehave eller køkkenhaver. Små-seedede afgrøder som hindbær vil gavne, hvis du planter et espalier over din hævet køkkenhave.

Du kan også planlægge små-seedede urter såsom kamille og koriander med fladskærms-muld højbed urtehave design. Giv dine små frø en chance for at vokse ind i store egetræer!

Hævet køkkenhaver

Jord i højbede varmer op hurtigere i foråret end jorden jord gør, så de kan udvide din vækstsæson. En lille hævet haven ved bagdøren er ideel til en køkkenhave fyldt med grøntsager og urter, hvoraf mange er enårige.