Hæklet: Avanceret sømme Tips

The Bobble Stitch

Den bobble søm, ligesom popcorn søm, er en fantastisk måde at tilføje nogle tekstur til dit projekt. I modsætning til popcorn søm, der indebærer en klynge af afsluttede sting, der er forbundet i toppen, indebærer den bobble søm begynder 3 til 5 dobbelt hæklet sting og derefter efterbehandling dem i 1 top søm.

For at gøre en bobble søm, slå om og sæt krogen ind i en søm, træk en løkke op, slå om og træk gennem 2 af de 3 løkker på din krog, så slå om og indsæt din krog i den samme søm igen, trække op en løkke og slå om og træk en løkke gennem de første 2 løkker på din krog (nu, bør der stadig være 3 løkker på din krog). Gentag 1, 2 eller 3 gange mere, afhængigt af hvor poofy du vil have din bobble søm til at være. Endelig gør en slå om og træk gennem alle de resterende løkker på din krog for at afslutte sømmen.

2dctog

Når du ser "2 (navn på sting) tog" i et mønster, det er en anden måde at tilkendegiver, at du er meningen at skabe et fald sting. Med andre ord, vil du oprette 1 sting der spænder over 2 tidligere sting.

For at udføre en 2dctog, du ønsker at tænke på det som at starte den første fm, men stopper før efterbehandling den for at starte en anden fm i næste m og derefter slutte begge masker ud sammen for at skabe 1 sting. Wrap garnet omkring din krog 1 gang, stik nålen ind i første sting og træk garnet gennem (du har nu 3 løkker på din krog). Slå om og træk garnet gennem de første 2 løkker på din krog. Du bør dog stadig have 2 løkker tilbage på din krog. Wrap garnet omkring din krog 1 gang og sæt din krog i den næste maske. Slå om og træk garnet igennem. Du har nu 4 løkker på din krog. Slå om og træk igennem første 2 løkker på din krog. Du skulle nu have 3 løkker på din krog - den oprindelige loop fremført fra det sidste hele sting, sløjfen fra næsten-færdig fm i første maske, og sløjfen fra den næsten-færdig anden søm. Nu skal du gøre et sidste slå om og træk tråden igennem alle 3 løkker på din krog. Du har gennemført en 2dctog.

Denne teknik kan bruges i starten af ​​et projekt også - for eksempel, hvis du arbejder i den runde, bare indsætte din krog i løkken eller en cirkel, du har oprettet til at starte projektet og følg vejledningen ovenfor, mens du arbejder din vej rundt dit center loop. Du vil ende op med en cylinder i stedet for en flad cirkel.

Det stående Stitch

Nogle gange, når deltage i en ny garn farve eller starte på et andet sted i et motiv, de kæder, skal du oprette at tælle som det første sting kan stable op og bryde op udseendet af sting. En teknik til at undgå for mange kæder i dit arbejde er at danne en stående søm i stedet. Start med en skridsikker knude på krog. Gør et garn over, hvis den søm, du forsøger at oprette opfordrer til en og derefter indsætte dit krog i rækken eller runde nedenfor, hvor du vil have sømmen, derefter udfylde sømmen. På denne måde garnet halen er på toppen af ​​sømmen snarere end ved bunden. Senere kan du gå tilbage og fortryde slip knude og / eller flette i halen for at fuldføre look med denne start søm.

(Mange tak til Myra Wood til denne handy teknik)

Den Puff Stitch

Den pust søm ligner den bobble søm men udført med den halve dobbelt hæklet søm. For at gøre en 3-hdc pust søm, slå om, sæt krogen i søm og træk en løkke op (3 løkker på nålen på dette tidspunkt), slå om, stik nålen ind i samme søm, og træk en løkke op (5 løkker på krog), slå om, stik nålen ind i samme maske, og træk en løkke op (7 løkker på krogen). Slå om og træk igennem alle løkker på krogen. Du vil måske ønsker at arbejde på ekstra kædesting at lukke sug sy godt fast.

Treble Hæklet

Ok, så du har styr på de enkelte, halv-dobbelt og dobbelt hækling masker og er nu klar til at tilføje til dit repertoire. Den diskant søm, også kendt som den tredobbelte sting, er blot en højere dobbelt søm. Ved start af sting, i stedet for at gøre bare en slå om, før du sætter din krog i sømmen nedenfor, vil du "slå om" to gange, før du sætter din krog (mening, vil du have 3 løkker på din krog, før du sætter din krog ind sømmen nedenfor). Indsæt din krog, slå om, og træk en løkke op. På dette tidspunkt du har 4 løkker på din krog. Slå om og træk garnet gennem 2 løkker på din krog (du skulle nu have 3 løkker på din krog), slå om og træk igennem 2 løkker på din krog (du skulle nu have 2 løkker på din krog), slå om og træk gennem de 2 løkker på din krog.

Udvidet Single Hæklet

Den udvidede enkelt hæklet sting (også kaldet dobbelt enkelt hæklet eller Elmore søm) er en højere og løsere udgave af den regelmæssige enkelt hæklet søm. Dybest set, kan du oprette en udvidet søm ved at tilføje en ekstra "slå om, træk igennem løkken" skridt til en almindelig søm. For eksempel med en enkelt hækling, stik nålen ind i søm, slå om og træk gennem løkken (to løkker på nålen), slå om og træk igennem en løkke, slå om, træk igennem begge løkker.

Linked (Looped) Dobbelt Hæklet

Dette er en virkelig interessant søm - du udfører en række af dobbelt crochets, men resultatet ligner to rækker enkelt hæklet. Dette skyldes, at en vandret bar er skabt i midten af ​​hver søm. For at starte rækken, kæde 3 og sæt krogen i den anden kæde, slå om og træk igennem en løkke. Tæl denne løkke som garnet over på begyndelsen af ​​en regelmæssig dobbelt hæklet søm, så indsæt din krog ind i den næste maske, træk den igennem en løkke og afslutte dc søm, som du normalt ville. For den næste søm, skal du indsætte din krog i den vandrette linje, der blev oprettet den forudgående søm, slå om og træk igennem en løkke, og sæt din krog ind i den næste maske, slå om og træk igennem en løkke, så slå om og træk gennem 2 løkker, slå om og træk igennem de sidste 2 løkker på nålen.

Update: Jeg har endelig lagt en video for at hjælpe lære denne søm! Venligst gå til min YouTube-kanal ved www.youtube.com/manycreativegifts

Udvidet Double Hæklet

Ligesom den udvidede enkelt hæklet (se tip), er den udvidede dobbelt hæklet søm, der oprettes ved at tilføje en ekstra slå om, træk igennem løkken - slå om, sæt krogen i søm, slå om og træk gennem en løkke (tre løkker på nålen ), slå om og træk igennem en løkke på nålen (stadig tre løkker på nålen), slå om og træk gennem to løkker på nålen, slå om og træk garnet gennem de sidste to løkker på nålen.

The Bullion Stitch

Den Bullion Stitch er også kendt som den Roll Stitch. Det tilføjer en interessant dimension til trimmer og kantning og kan tjene som et stort center for en bedstemor offentlig blomstermotiv, hvis det sker i en cirkel.

Start med at vikle garnet rundt om hæklenålen et sted mellem 5 til 10 gange, alt efter hvor tyk et look, du ønsker. Indsæt derefter krogen ind i det næste sting (eller cirkel loop), slå om og træk igennem en løkke. Så, slå om og træk en løkke gennem alle løkker på din krog (det hjælper at holde hæklenålen ende nedad, og du måske nødt til at vrikke krogen som du trækker løkken igennem). Du bør have en løkke på din krog. Har en slå om og træk igennem en løkke til at skabe en kæde på toppen - det vil holde din guldbarrer søm på plads. Du har netop afsluttet en bullion søm!

The Double Treble Hæklet Stitch

Den dobbelte diskant hæklet sting (st) er den længste sting i hæklet verden. Det får sit navn fra det faktum, at du vil ombryde garn omkring din krog det samme antal gange, som om du gør en dobbelt (1 gang) og en diskant (2 gange) søm. Så pak garn omkring din krog 3 gange før du sætter den ind i den næste søm. Slå om og træk garnet gennem 2 af de løkker på din krog (der burde have været i alt 5 løkker på din krog - løkken fra den tidligere søm, de 3 sløjfer skabt i garnet overs, og løkken du havde bare trukket igennem). Slå om og træk garnet gennem de næste 2 løkker på din krog, og gentag dette igen 2 gange mere, for i alt slå om og arbejde ud 2 løkker 4 gange.

The Chevron Stitch

Den chevron søm giver dig den vidunderlige zigzag effekt, oftest dukker op i baby tæpper og afghanere, men det kunne være et interessant alternativ søm til brug for en trøje eller jakke.

Den chevron sker oftest i det indre hæklet søm. Bunden af ​​"V" er skabt ved at springe en søm og toppen af ​​V er skabt ved at gøre 3 scs i en søm. Så for eksempel, beslutte, hvor lang du vil have din vare til at være og kæde et multiplum af 16 masker plus 2 (glem ikke det kommer til at gøre disse V mønstre, så bøj kæde ind Vs til virkelig bestemme, hvad bredden går at være). Strik 2 scs ind i den anden kæde fra krogen, arbejde 1 fm i næste 7 CHS, spring over 1 lm (til at skabe bunden af ​​V), hækl 1 fm i næste 7 CHS, 3 scs i næste lm (toppen af ​​en side af V). Hold gentaget mønster på tværs. Tænd, og på den anden række, 1 lm, arbejde 2 scs i 1.m, 1 fm i næste 7 m, spring næste 2 m, 1 fm i næste 7 m, 3 scs i næste m. Hold gentage tværs til slut. Gentag 2.række til længden af ​​elementet er opnået.

The Loop eller Fur Stitch

Realiseringen af ​​et loop sting (også kaldet pels sting) er ligesom at gøre en enkelt hæklet søm medmindre du opretter en sløjfe i ryggen af ​​sømmen (så, når du arbejder en række af loop sting, arbejder du på den "forkerte "side af det færdige produkt, fordi sløjfer vil alle være på bagsiden af ​​rækken, hvor du arbejder).

For at gøre en løkke søm, stik nålen ind i næste maske; før du gør en slå om og træk igennem en løkke, skal du bruge din midterste eller pegefinger til at fange garnet på bagsiden af ​​rækken og lave en løkke, derefter krog den øverste del af løkken og træk den igennem, så slå om og gennemføre det indre hæklet søm ligesom du normalt ville. Når du fjerner fingeren, bør der være en enkelt hæklet søm med en løkke stikker ud på bagsiden af ​​det! Hvis du vil oprette en "furry" look, skifte en række enkelt hæklet loop sting med en række af enten regelmæssige enkelt hæklet sting eller slip sting.

Arbejde med indlæg

Ved hjælp af en forreste stolpe dobbelt hæklet (FPdc) søm er en fantastisk måde at opnå det udseende af kabler i hækling. Teknikken er ikke så svært - det bare indebærer indsættelse krogen ind i en søm en række under den, du er i øjeblikket på, at trække gennem garnet, og færdiggøre den dobbelte hækling søm, som du plejer. Som et resultat, har du masker, der står op fra resten af ​​stoffet, og når udføres på samme sted hver højre side (RS) række, har du fået udseendet af kabler. Se min Fishermans tørklæde på Ravelry for en sjov og nem projekt ved hjælp FPdcs! http://www.ravelry.com/designers/phyllis-serbes

Split Single Hæklet Stitch

Hvis du vil oprette en delt enkelt hæklet søm, du kommer til at arbejde en enkelt hæklet sting mellem de lodrette tremmer enkelt hæklet sting i forrige række nedenfor stedet for at arbejde i de øverste løkker af sømmen i rækken under, ligesom du normalt ville.

Shell Stitch

Skallen søm er, at smukke fan-lignende søm, der ofte bruges til at trimme tæpper, babyudstyr, og selv kantning af trøjer. Det er normalt gøres i multipla af 4 masker: 1 enkelt hæklet, spring over en søm, 5 dobbelt hæklet sting i næste maske, spring over 1 sting, 1 fm i næste m. At gentage dette mønster rundt i kanten af ​​din vare.

Alternativt, spring 2 masker på hver side af en skal søm hvis du bare vil skaller og ingen enkelt hæklede masker i mellem.

Eksperimenter med, hvor mange masker til at springe mellem skaller, så dit arbejde vil ligge fladt når du er færdig.

V Stitch

V søm er en sjov en, der tilføjer lidt interesse og tekstur til dit projekt og kan være en stor base for skaller eller sug på næste p.

V sting er normalt lavet med dobbelt hæklet søm. Dybest set, gøre (1 fm, 1 lm, 1 fm) i st nedenfor, så spring næste m. Start med et lige antal kædesting. Du kan bruge V sting hele - i den næste række, udføre V i lm-1 plads i rækken under.

Den Picot Stitch

Denne søm er en stor en til at tilføje en simpel trim til et stykke på den sidste række. Efter at have afsluttet en søm (som regel den eneste hæklet sting), bør du kæde 3 gange, derefter indsætte krogen tilbage i det sidste sting, at du gjorde. Slå om og træk garnet igennem - det picot er lavet, og du kan genoptage arbejde sømme på tværs, indtil du ønsker at tilføje en anden picot.

Den Popcorn Stitch

Popcorn søm, ligesom bobble søm, er en fantastisk måde at tilføje tekstur og dimension til din hæklet projekt. I modsætning til den bobble søm, som består i at stille 3 til 5 dobbelte hæklede masker halvvejs og derefter forbinde dem til at udfylde, popcorn søm indebærer at udfylde 3 til 5 dobbelt hæklet sting i samme maske, derefter tager krogen ud af løkken, indsætte det ind i toppen af ​​den første dobbelt hæklet lavet i gruppen, optagning løkken i slutningen af ​​grupperingen og trække det igennem for at fuldføre popcorn søm.