Hæklet: Afslutning af et Projekt Tips

A Happy Ending

Nogle gange vil et mønster sige "slutter med en vrangen (WS) row". Hvad betyder det ?! Det betyder, at når man arbejder den sidste række af stoffet, bør den forkerte side af stoffet være mod dig. Når du er færdig med at række, er du klar til at hæfte dit arbejde.

The Fringe Factor

Ah, har du lige færdig med din fantastiske tørklæde eller tæppe og vil tilføje en fringe trim. Hvad er nogle forskellige måder at gøre dette? For det første kan du overveje, i begyndelsen af ​​dit projekt, så lange "haler" af garn, når der skiftes farver eller starter og slutter rækker. Disse haler kan falde ind i frynser, som du tilføjer til sidst og kan tjene som en god måde at måle, hvor længe du vil have din pandehår at være, når du tilføjer mere til sidst.

Hvis du tilføjer frynser ved afslutningen af ​​projektet, og mønsteret har ikke givet dig nogen instrukser til at følge, så er det første skridt er at beslutte, hvor længe du vil have din Fringe trim til at være. Tag dette nummer, siger 4 inches, og fordoble det, så tilføje endnu tomme (for knude!), Og det er, hvor lang tid hver streng af garn du klippe yderkant skal være (i vores tilfælde her, 9 inches). Træk ikke garnet for stramt, når man måler det, vil det ende med at blive kortere end du tror; i virkeligheden, fejle på siden af ​​at gøre strengene for lang - du kan altid trimme kanten, når du er færdig med at knytte det hele.

Dernæst bestemme, hvor tyk du ønsker, at nicheaktørerne at være. Jeg plejer kombinere mindst 4 tråde, fordi, når den er foldet, vil det være 8 tråde, og jeg kan godt lide en frodig, tyk frynser. Derefter finde ud af med hvilke intervaller du vil vedhæfte de små segmenter, som vil hjælpe dig med at finde ud af hvor mange tråde du i sidste ende nødt til at skære for at afslutte dit projekt.

Nu er det tid til at vedhæfte vores frynser. Brug en stor hæklenål og indsætte det i sammenføjning punkt. Tag tråde, du ønsker at bruge til at Fringe segment og fold dem i halve. Slip den oprettede løkken øverst på skaftet af hæklenålen og wrap enderne af garnet over hovedet på krogen og trække dem igennem og stram. En Fringe segment er afsluttet!

På dette tidspunkt, bør tingene går temmelig hurtigt, da du har gjort et stort stykke arbejde prepping. Bare sørg for at være konsekvent i den teknik, du bruger til at slutte op resten af ​​segmenterne. Åh, og sørg for at købe ekstra garn i starten af ​​dit projekt, hvis mønsteret ikke giver konkrete målinger eller retninger.

Skuldersømmene

Skuldersømmene er sandsynligvis de vigtigste i dit hæklede trøje eller jakke - de bære vægten af ​​hele tøjet. Så det er vigtigt at gøre disse sømme virkelig stærk, ved hjælp af garn eller tråd, der ikke vil bryde eller fordreje sømmen. Den stikkesting er sandsynligvis den bedste måde at sikre skuldersømmene --Det er velegnet til at skabe en lige søm på højre side af tøjet, især på tværs eventuelle stigninger eller fald, der blev brugt til at skabe skulderen forme.

Den stikkesting indebærer en "to-skridt fremad, et-skridt tilbage" teknik. Tænk på et "T" - hvis du er højrehåndet, indfør nålen i den højre ende af toppen af ​​T og bringe det ud i den venstre ende, træk tråden og indfør nålen igen i midten af toppen af ​​T og bringe det ud i midten af ​​anden T som om det var til venstre og ved siden af ​​den nuværende T. Derefter indsætte nålen hvor du startede og bringe det ud ved den venstre ende af den øverste del af anden T. Hold gentage, arbejder din vej fra højre mod venstre (omvendt disse retninger, hvis du er venstrehåndet).

Sikring og skjule Garn Tails

Du er færdig med dit projekt, men nu mest sandsynligt, er der en "hale" af garn, at sidesten snor, i begyndelsen og en hale i slutningen, hvor du spændt ud garnet. Der kan være flere haler, hvis du har garn farveændringer i stykket. Det er vigtigt at sikre og skjule disse haler så din brik har virkelig at færdige udseende, og der er ingen risiko for optrævling eller optrevling.

En teknik er at forsøge at holde garnet i den kæde, som du arbejder dine masker, så det bare naturligt bliver vævet i under indspilningen af ​​stykket. Eller du kan bare vente til slutningen og bruge en mindre størrelse krog for derefter flette i halerne (Sørg for at trække garnet gennem maskerne på den forkerte side af din brik et par gange, hver gang trække den igennem i en anden retning). Eller du kan bruge en garn eller gobelin nål, hvis du forlod en lang hale, at sy garnet gennem stykket.

Der er ingen bedste måde at gøre dette, og det er min mindst foretrukne del også, men det skal gøres (medmindre du gør noget indre, der ikke kommer til at blive set eller ikke er i fare for optrævling, ligesom en udstoppet dyr). Nogle mennesker går ind at sætte en DAB af superlim på hæftes knude for yderligere at sikre, men jeg har ikke prøvet det endnu.

Mere om Blokering

En lille advarsel: du skal tjekke vejledningen på garnet etiketten, før du bruger vand, varme eller damp på dine hæklede stykker. Hvis varme eller damp ikke anbefales, så et alternativ er at udglatte stykkerne, pin dem ned i den ønskede form, og let spray stykkerne med vand eller dække med en fugtig klud, og derefter sætte en plastfolie ovenpå, derefter nogle lige vægtede tunge bøger på toppen af ​​plast. Lad stykkerne tørre naturligt natten over. Dine stykker nu ikke bør curling. De bør være formet som tilsigtet og klar til at blive syet sammen.

Blokering din færdige stykke

Hvis du lige er færdig med at hækle en beklædningsgenstand, før du begynder at sætte dine stykker sammen, kan du "blokere" dem. Blokering dybest set betyder indstilling formen af ​​hvert stykke for at forhindre dem curling. Du ønsker at sætte stykket, højre side nedad, på en glat varmeresistent overflade (sandsynligvis et strygebræt eller en anden overflade, du har prepped til dette formål med en vis polstring og et ark over det), glatte det ind i forme det skal være, og tryk derefter på den. Ved at trykke er ikke det samme som strygning - jern bør sættes på damp indstilling og bør holdes tæt til stykket, bare svæver over det et sekund eller to, og derefter løftes. Du bør faktisk aldrig glide jernet over stykket - på de fleste, skal du bare røre lidt ned og hurtigt på den. Alternativt kan du også ønsker at placere en fugtig trykke klud på toppen af ​​stykket, hvis du vil være i stand til at glide jernet over det.

Fyld Hæklet Legetøj

Når det drejer sig tid til at proppe en hæklet legetøj, som du har lavet, du begynder at bekymre sig, at den bomuld-lignende fyld opfordrede til i mønstret kommer til at stikke ud mellem stingene. En god måde at undgå dette er at først sætte fyldet ind i nogle ren nylon strømper, inden du sætter det ind i hæklede element. Prøv at vælge et par, der er tæt på farven på garnet, du brugte i dit projekt. Du kan endda dobbelt op på slangen, hvis du virkelig ønsker at sikre, at ingen udstopning vil flygte.

Flydende stivelse

Så du er færdig med en hæklet element, som du ønsker at tilføje nogle stivhed. Du kan være fristet til at bruge flydende stivelse, men jeg ville advare mod det. For det første kan flydende stivelse tiltrække og tjener som føde for insekter. Også, især hvis emnet er lys i farven, vil det medføre gulfarvning over tid. I stedet kan du udvande nogle regelmæssige lim (ligesom Elmers) eller købe et bestemt produkt mærket som en stof stiver (normalt tilgængelige på håndværk butikker). I stedet for at dyppe din vare i afstivningen, så brug en pensel til at "male" indersiden. På den måde behøver du ikke at bekymre sig om nogen misfarvning eller mætning.

Den Mitered Corner

Hvis du vil have din færdige tæppe eller jakke (eller andet stykke, hvor du sætter en grænse) for at få en sprød hjørne, så er du nødt til at bruge "bispehue" teknik. Det er nemt - bare gøre enkelt sting, indtil du kommer til, hvor du vil oprette en sprød hjørne. Derefter placere 3 masker i det hjørne. På næste række, placere 3 masker i midten sting af 3-søm hjørnet fra forrige række. Gentag, indtil grænsen er den ønskede måling.

Pinning brikkerne sammen

Så har du lavet alle de stykker af din nye hæklede sweater, der er så stor! Men nu er tiden kommet til at slutte sig til dem sammen. Dette kan være så udfordrende, fordi i modsætning klud stykker, er det svært at pin sammen hæklede stykker for at sy eller hækle dem sammen. Takket være designer Annette Petavy, jeg har konstateret, at sikkerhedsnåle, der ikke har bredbånd (så garnet ikke bliver viklet ind i dem) eller de små klo-lignende hår klip virkelig holde brikkerne sammen, mens du slutte dig til dem.

Fastgør Off

Når vejledningen mønster fortælle dig at "fastgøre off", det betyder, at du er færdig med at arbejde en vis del af det mønster, at du er færdig med at farve garn, eller at du har nået slutningen af ​​projektet. Fastgørelse af i hækling er nemmere end i strikning - du behøver ikke at lukkes, har du allerede afsluttet din sidste søm. Alt du skal gøre er at klippe garnet (bør du nok forsøge at efterlade mindst 4 til 6 tommer "hale" af garn), pak det over din krog, og træk den gennem løkken på krogen.

Sætte brikkerne sammen

Hvis projektet har mere end ét stykke, er du nødt til at beslutte, hvordan du ønsker at sætte brikkerne sammen. Nogle gange hækle stykkerne sammen fungerer fint og skaber en dejlig søm eller kant; andre gange, sådan en søm er for omfangsrigt eller du ønsker en mindre synlige sammenføjning af stykkerne. Her er hvor det garn / gobelin nål nævnt i et tidligere tip kommer i handy. Holde en pakke af disse tykke nåle, hvorigennem garn kan gevind, på hånden gør det meget lettere at afslutte dit projekt.

Sætte på dit bedste ansigt

Hvis du hækle en amigurumi legetøj eller nogen form for dukke, og tiden til at sætte på ansigtet er kommet, bør du gøre det før eller efter udstopning? Jeg tror, ​​det afhænger af, hvor du finder lettere, men min anbefaling ville være at gøre det før stopning - på den måde, har du bedre kontrol over placering af masker og tage dem ud om nødvendigt. Men, ved fastsættelsen placering af ansigtet, kan du sætte i nogle midlertidige stopning at se, hvad det færdige hoved størrelse og form vil være. Sørg for at tjekke min tip om udstopning teknikker!