Guide til Garden Pest Control

Guide til Garden Pest Control


Skadedyrsbekæmpelse er en væsentlig form for haven vedligeholdelse. Du investerer en masse tid og kræfter i at gøre din værftet smuk, så det er frustrerende, når skadedyr strejke. Ved at følge nogle få grundlæggende retningslinjer, kan du snyde critters, insekter og andre skadedyr, der kan invadere.

Forebyggelse som kontrol

Forebyggelse bør være i fokus i din have strategi skadedyrsbekæmpelse. Start med at vælge planter, der passer til dine vækstbetingelser. Hold dine planter sunde, så de er i stand til at modstå lejlighedsvise udbrud.

Plant Selection

Det første skridt i at forebygge skadedyr og sygdomsproblemer er at vælge sunde, skadegørerfrie planter. Også vælge planter, der er godt tilpasset dit område. Native planter er fremragende valg, fordi de naturligvis er tilpasset det lokale klima og jordtype og har samarbejdet udviklet sig i balance med indfødte insekter.

Kig efter sygdomsresistente sorter, når du vælger planter. Katalog beskrivelser og plante ID-tags på planteskoler indeholder ofte information sygdomsfri modstand. For eksempel, en tomat opført som "VFNT" er resistent over for Verticillium, Fusarium, nematoder og tobakmosaikvirus. Generelt arvestykke blomster og grøntsager sorter har fremragende sygdomsresistens.

Roter dyrkningsarealer

For at modvirke anlægsspecifikke skadedyr i at opbygge i jorden, plante dine årlige blomster og grøntsager i forskellige områder af haven hvert år. Der er mange afgrøde rotationsordninger, men en grundlæggende rotation er at undgå vækst den samme afgrøde eller dets slægtninge på samme sted i mindst 4 år. Det betyder ikke blot genplantning sygdoms-tilbøjelige tomater på samme sted, men også undgå de øvrige grøntsager i natskyggefamilien, som er modtagelige for mange af de samme patogener - kartofler, aubergine og peberfrugter, f.eks.

Plant Maintenance

Prøv disse tips til at opretholde en sund have:

 • Undgå over- eller under-vanding, som alt for våd eller tør jord svækker de fleste planter, der forlader dem sårbare over for skadedyr. Prøv også at anvende vand på overfladen af ​​jorden direkte, da overliggende vanding skaber et mere fugtigt miljø i haven, som fremmer svampesygdomme. Drypvanding systemer er designet netop til dette formål.
 • Space planter tilstrækkeligt. Tilstrækkelig sollys og luftcirkulation hjælper afskrække sygdomme som meldug.
 • Barkflis din have at holde jorden kølig og fugtig. Dette bidrager til at modvirke sygdom ved at forhindre jord - og eventuelle patogener nærede i det - fra sprøjt op på planternes blade under kraftige regnskyl. På samme tid, et dybt lag af barkflis hæmmer ukrudt og tilføjer næringsstoffer til jorden, bidrager til at skabe en sund have økosystem.
 • Beskær væk døde, knuste, syge eller angrebne plantedele, ved hjælp af skarpe, rene redskaber. Desinficer beskæresakse med hydrogenperoxid eller blegemiddel i mellem nedskæringer og sætte skadedyr-angrebne eller syge materialer i skraldespanden.

Første linjer i Defense

Hvis skadedyr strejke, er der mange enkle løsninger til styring dem. Men før du når til et kemisk spray, overveje mere sikre alternativer.

Brug Natural Products

John Harrison i Espoma, en førende producent af naturlig græsplæne og haveprodukter, forklarer, at "Syntetiske pesticider persistente i miljøet og kan køre ud i grundvand, søer og vandløb. Disse materialer kan derefter indgå i fødekæden, potentielt skade nærliggende dyr og mennesker. "

Det er også vigtigt at indse, at ikke alle de insekter i din have er skadedyr; mange af de bugs i din værftet er gavnlige og bytte på andre insekter. Når du bruger en insekticid spray, du dræber de gode bugs sammen med det dårlige. Ifølge Harrison, det gode ved naturlige pesticider er, at de "typisk ikke vare ved i miljøet. Det betyder, når den anvendes de blot gøre jobbet og derefter nedbrydes til uskadelige, inaktive forbindelser."

Kemisk fri Options

Prøv disse kemiske-fri tips og teknikker til bekæmpelse af skadedyr, når de er ankommet:

Guide til Garden Pest Control

 • Handpicking er en effektiv løsning for langsomme skadedyr såsom larver, snegle og Colorado kartoffel biller. Squash bugs eller slippe dem i en spand med sæbevand - ikke bare smide dem ind i buskene, hvor de kan komme tilbage.
 • Knock off soft-rørige bugs - ligesom bladlus, cikader og spindemider - med en kraftig slange spray.
 • Capture natlige skadedyr såsom snegle i hjemmelavede fælder. Synke containere ind i din have nær beskadigede planter, fylde dem med øl, og vente på snegle at komme.
 • Fælder agn med syntetiske feromoner kan styre skadedyr såsom coddling møl og apple maddiker. Mange af disse fælder er tilgængelige i havecentre.
 • Tage skridt til at tiltrække nyttige insekter i din have, såsom mariehøns og knælere, der spiser bladlus og andre skadedyr. Nøglen til dette er at have blomstrende urteagtige planter spredt over hele haven, også kendt som insectaries.
 • Brug gavnlige bakterier og nematoder at angribe specifikke skadedyr. Du kan købe bakterielle insekticider, såsom BT, at målrette insekter som larver og Colorado kartoffel bille. Gavnlige nematoder, som er målrettet problemer i jorden, er også tilgængelige.

Seriøse foranstaltninger

Hvis disse metoder mislykkes og skadedyr spredes, en mere aggressiv tilgang er i orden. "Næste generation naturprodukter er blevet tilgængelige, som kan levere kontrolresultater at lige eller undertiden bedre deres syntetiske modparter," sagde Harrison.

Insekticide Sæber

"Insekticide sæber virker ved at dehydrere bløde og rørige insekter,« sagde Harrison. De kan effektivt at kontrollere bladlus, cikader, thrips, vægte, uldlus og andre fælles haven skadedyr. Insekticide sæber er ugiftigt for mennesker og kæledyr, men vil skade gavnlige insekter, så brug dem omhyggeligt. Du kan købe insekticide sæber eller lave dine egne: mix 1 til 3 teskefulde flydende opvaskemiddel med en gallon vand.

Horticultural Olier

En række gartneri olier kan anvendes til at kvæle og dræbe insekter, samt deres æg. "Olier som raps vil kvæle insekt æg for at forhindre dem fra klækning,« sagde Harrison. Sørg for at følge instruktionerne på etiketten, fordi timingen er vigtig, og nogle planter er følsomme over for olie spray.

Botaniske Sprays

Botaniske pesticider stammer fra planter. Eksempler omfatter pyrethrin, neem olie, rotenon, og citrusolier. Botaniske pesticider nedbrydes hurtigt i miljøet, men er ikke-selektive insektdræbere og kan være skadelige for mennesker og dyr. Brug sparsomt og altid følge etiketten retninger. Harrison anbefaler produkter, der indeholder "en naturlig ekstrakt fra krysantemum blomster, der forstyrrer skadedyr nervesystem."

Home Retsmidler

Hjemmelavede retsmidler ved hjælp af naturlige ingredienser som hvidløg, chili, sæbe og olier har vist sig som nyttige skadedyr kontrol for mange gartnere. Der er talrige opskrifter.

 • For at gøre hvidløg olie, sættetid 3 ounce hakket hvidløg i 2 spsk mineralolie i 24 timer; stamme; tilsættes 1 pint vand og 1 tsk flydende opvaskemiddel. Spray planter med 1 til 2 spiseskefulde af denne blanding opløst i 1 liter vand.
 • En sæbe og olie spray kan fremstilles ved at blande 1 spiseskefuld opvaskemiddel med 1 kop vegetabilsk olie. Bland 1 til 2 ½ teskefulde af denne blanding i en kop vand.

Styring Animal Skadedyr

Talrige dyr kan også true dine elskede planter. Igen, forebyggelse er den bedste kontrol.

 • Prøv at planter critters ikke kan lide at spise. For eksempel, hvis du har dårlig lykke med tulipaner, prøv påskeliljer, Scilla eller Fritillaria. Deer, kaniner og andre gnavere tendens til at forlade disse pærer alene.
  Guide til Garden Pest Control
 • Installer hegn eller barrierer omkring dine planter. I områder, hvor gophers og jorden egern er til stede, anvender hønsenet eller hardware klud til linje plantning huller - eller en hel seng, i tilfælde af årlige blomster og grøntsager - for at forhindre critters fra tygge på eller forstyrre rødderne.
 • Nogle gartnere har held afskrække pattedyr skadedyr med produkter som blodmel eller spray lavet af chili, hvidløg og andre ildelugtende ingredienser. Mange er kommercielt tilgængelige, men du bliver nødt til at eksperimentere for at se, hvad der virker for dig.

Husk, at nogle dyr som fugle, flagermus og tudser hjælpe ved at spise skadelige insekter. Hvis fugle spiser dine frugter, før du kan, drapere netting omkring dine frugttræer og buske. Du kan også bruge netting at stoppe fugle fra at spise nye planter i din græsplæne eller haven.

Have Pest Control er nødvendig

Lær at tolerere mindre skader fra skadedyr og sygdomme. Haver er altid under forandring. Seasonal Vejret ændringer eller prædation fra fugle og nyttige insekter ofte tager sig af problemer med skadedyr, før de kommer ud af hånden.